Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
prosím o radu po porodu asi 3 měsíce jsem si enchala zavést Mirenu, ale cca po 4 měsících jsem se sama objednala jen tak na kontrolu a gynekolog zjistil, že mi tělísko popojelo a říkal, že jsem mohla být ráda, že mi nevypadlo. Zavedl mi jej podruhé hned zpět, bolelo to, ale hlavně teď žiju s pocitem, že se bojím ít sex, abych neotěhotněla, tak chci jen poradit, zda by jste si jej ponechali, nebo zda se mám vrátit k práskům, které jsem brala a bez problémů. Děkuji moc, ale jsem z toho nesvá, jelikož jednoho raracha mám a druhé už jistě nechci.
Ty ja bych se nebala, pokud ti ho,,ukotvil,, znova. Nemas moc dlouhe ty snurky? Nemohli jste pri hradkach ci sexu o ne popotahnout? Jsou lepsi kratsi.Pro tvou jistotu bych zkusila k tomu prerusovanou aspon, nebo kondom, aby jste si to uzili a nemyslela jsi na telisko a pak se objednala znova na kontrolu, jestli uz sedi, jak ma.
Kamarádce vypadla úplně, vyndala jí že záchodu a odnesla MUDr..Zavedli zpět (ale myslím, že novou) a má klid už asi 4 roky. Já bych se nebála. Na Mirenu nedám dopustit ![]()
Kamarádce vypadla úplně, vyndala jí že záchodu a odnesla MUDr..Zavedli zpět (ale myslím, že novou) a má klid už asi 4 roky. Já bych se nebála. Na Mirenu nedám dopustit ![]()
@Ajdula píše:
Kamarádce vypadla úplně, vyndala jí že záchodu a odnesla MUDr..Zavedli zpět (ale myslím, že novou) a má klid už asi 4 roky. Já bych se nebála. Na Mirenu nedám dopustit
Tak to ji zavedli novou a zadarmo, pokud se rozhodla opet pro Mirenu.Ja na ni taky nenecham dopustit.Mela jsem ji po prvorozene a 3 roky super. Bohuzel me po case zacala delat peklo(cysty, srusty, zanet komen delohy, spatny vanecnik),taj ji proste znova nedostanu. Zadne telisko
.Nektere telo to proste nesnese.
Jenže já se teď bojím mít sex, teď vlastně ani nemohu, napsal mi antibiotika na týden, abych prý nedostala ějakou infekci, i když tělísko vydezinfikovali.Tak nevím, prostě si myslím, že si sex neužiju, jelikož se budu bát abych nebyla v tom, jelikož to už nechci ![]()
Bat se nemusis ono to otehotneni by nebylo uplne nejjednoduzsi
ja ji mam taky, ale uvazuju ze ji dam pryc…asi mi to telo nebere, protoze neustale spinim a po sexu 3 dny krev. Dr.mi rekl ze si to musi sednout- no seda si to zu 8 mesicu a nic. ale tehotenstvi bych se byt tebou fakt nebala.
@fakynka2 píše:Tak s kondomem. A jak pise @svycarka to tak jednoduche, ba naopak.Je hormonalni, tamze porad uvolnuje hormony. A pokud nemas ovulaci, tak taky neotehotnis. A jaky antb.?Globule? A nebo nejlepsi, kup si v lekarne pharmatex globule a mas 99% pravdepodobnost, ze neotehotnis.Je to normalni antikonce.Jen zdrava.
Jenže já se teď bojím mít sex, teď vlastně ani nemohu, napsal mi antibiotika na týden, abych prý nedostala ějakou infekci, i když tělísko vydezinfikovali.Tak nevím, prostě si myslím, že si sex neužiju, jelikož se budu bát abych nebyla v tom, jelikož to už nechci
ATB doxyhexal 100, no asi si nechám dát prášky zpět, jelikož prostě už mám špatný pocit z toho, že se to posunulo dolů a nevěřím tomu
ale pokud maminky máte ještě některá zkušenosti s tady tím problémem, napište sem prosím, děkuji moc
a teď už fdu přikrýt ten náš poklad desetikilový a hurá spát
dobrou všem
Ahoj, já jsem Mirenu bohužel měla a podařilo se mi s ní otěhotnět a dobře to nedopadlo ![]()
Já mirenu mám už tři roky a dobrý. Zpátky k práškům bych se už určitě navrátila - všichni říkají (gynekologové), že je tam minimálně hormonů, ale když si vzpomenu jaký to bylo, když jsem je přestala po 7 letech brát, tak tomu už rozhodně nevěřím.
Tak maminky, šla jsem na kontrolu po měsíci zhurba a mirena byla opět venku skoro, tak mi ji dr. odstranil a 6000,– v… super, opravdu bych to už nikdy nechtěla, prášky mám zpět a na druhou stranu budu mít por sebe lepší pocit, že vím sama co jím a že mě to snad chrání, tak jsem dopadla já ![]()