Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mě to zjistili ještě před těhotenstvím, pak jsem nechtěně otěhotněla s druhým dítkem, moje gyn.dr mě vůbec na ně neléčila já jsem navíc ještě kojila první dcerku. Říkala že kvůli nim nemám končit s kojením. Co jsem si o ureaplazmatu zjistila na netu tak to zase tak hrozné není ale právě kvůli tomu si náchylnější na jiné záněty. Často se vrací.. proto běh na dlouho trat. Ted jsem 3měsíce po porodu a už mě je vůbec nezjistili.. léčba neproběhla žádná. Pohledej na netu.. ![]()
Děkuji, mě právě moje doktorka plašila, že musím hned přestat kojit, a hned léčit, že jinak už nemusím otěhotnět, a nebo že potratím, pak jedna jiná doktroka mi řekla, že hned teď to léčit nemusím. Tak jsem z toho byla trošku zmatená, kde je teda pravda. A kde se k tomu dá přijít vůbec?
ureaplazmata má spousty žen, ani o tom neví, normální kultivací se totiž nezjistí. Pokud už na to gynekolog nebo urolog přijde tak ti napíšou antibiotika, je pravda, že některým dělají ty potvory problémy někomu ne. Já bych ti doporučila ty antibiotika brát po kojení, ale ještě před dalším otěhotněním, a až pak se snažit o druhé, za prvé neléčené záněty způsobují potraty, za druhé se s manželem přeléčíte, hlavně si dejte pozor aby jsi při braní antibiotik neotěhotněla, ty jsou totiž tetracyklinové řady a ty na začátku způsobují poškození plodu, především kostí, je nebezpečné v prvních týdnech těhotenství, a byla by škoda o mimčo vlastní blbostí přijít.
Ahoj, me ureaplasmu zjistili pred IVF, dostali sme s manzelem atb na 10 dni (myslim, uz to nevim presne). bylo to nejake doxybene a byly fakt hnusne, ani na slunko sem nemohla vyjit. no kazdopadne nam zabrala hned prvni lecba, ale vim, ze se to spatne leci a muze to bohuzel zpusobit potrat (proto smese museli prvni vylecit a pak az na IVF). ale chytla sem z tech atb kvasinky, doktor mi zapomnel dat preventivni cipky
takze dalsi atb, ale uz jen pro me. po tom uz vse v poradku.
kde sme to mohli chytit taky nevim ![]()
No taky máme doxibene, slyšela sem že sou hnusný no.. :/ určitě to přeléčíme před otěhotněním
a tak asi i po odstavení, nechci malou násilně hnedka odstavovat..
@Cracky kvasiny jsou svinstvo, mě napsal doktor to doxybene na 20dní, i příteli a já ktomu právě vyfasovala i macmiror čípky, právě jako prevenci.
Musím říct že u nás to byl asi problém, ptž jsem se marně snažili skoro 17měsíců o potomka a hned po přeléčení jsem otěhotněla ![]()
@Anonymní píše:
No taky máme doxibene, slyšela sem že sou hnusný no.. :/ určitě to přeléčíme před otěhotněníma tak asi i po odstavení, nechci malou násilně hnedka odstavovat..
jako buhvi jak dlouho sem to mela ja, jak tu nekdo psal, beznou kultivaci se to nezjisti
tak jestli ted neplanujes otehotnet, asi bych to lecila az prestanes kojit. ale radsi se porad s dr
Já jsem měla hroznej strach že potratím, pořád jsem doktorku otravovala at mě dá atb, ona mě uklidnila že zrovna ureaplazmata nezpůsobují potraty.. nikdy se jí to v její praxi nastalo
Že ty antibiotika jsou v těhu horší než samotná ta nemoc. Těhotenství jsem měla úplně v pořádku. Ale určitě je lepší otěhotnět plánovaně a po léčbě, ne jak já ![]()
Já mám taky ureaplazmata. Přišly mi na ně po spontánním potratu v 6 tt. Od té doby mám samé problémy = záněty, kvasinky… Právě jsem dobrala druhou řadu antibiotik, já i partner. Teď mám jít znovu na testy, tak uvidím, zda budou negativní. Doktor říkal, že jsem nejspíše potratila kvůli nim a zakázal nám sex až do vyléčení.
@Agli asi zalezi, jak „blby“ ten zanet je
ja se taky vylecila hned na poprve, ale vim, ze nekteri s tim bojuji dost dlouho ![]()
@Agli píše:
Já jsem měla hroznej strach že potratím, pořád jsem doktorku otravovala at mě dá atb, ona mě uklidnila že zrovna ureaplazmata nezpůsobují potraty.. nikdy se jí to v její praxi nastaloŽe ty antibiotika jsou v těhu horší než samotná ta nemoc. Těhotenství jsem měla úplně v pořádku. Ale určitě je lepší otěhotnět plánovaně a po léčbě, ne jak já
tak ono je pravda, že když se jedná o ranný potrat, tak nikdo moc nezkoumá proč se tak stalo, zkoumá se to už třeba když se to stane potření. Mě třeba doktro říkal, že ureaplazmata více sedají na močovou trubici, tam se nabalují na sebe a způsobuje srůsty a ničí imunitu malé pánve - proto ty potraty. Také že vedlejším produktem ureap. jsou kvasinky, takže ti co na ně hodně trpí, by si měli nechat udělat ten spešl stěr na urea, mzkoplazmata a chlamidie, všechna se léčí stejně.
Zdravím,
od porodu mám opakující se záněty, nyní jako bonus i Ureaplazmata. Dostala jsem ATB já i partner. Absolutně nevím kde jsem k těch potvorám přišla, takže jak je možné je chytit? Dále - kojím - tím pádem jsem ani já ani partner léčbu nezahájili, doktorka mi řekla, že mám léčit zánět na ten mám zaváděcí, a po odstavení začít brát ATB, chci se zeptat - jaké je riziko nějakých potíží jako třeba neplodnost, atd když s léčbou třeba ještě 3-4 měsíce počkám? Malá se nechce přeučit na lahev. Bude jí 9 měsíců. Chtěly by jsme se snažit o druhé, a prý jsou ureoplazmata běh na dlouhou trať? Děkuji