Mirena v narkóze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14500
25.3.14 11:02

Mirena v narkoze

Ahoj všem, chtěla jsem se podělit o svůj zážitek s mirenou. Rodila jsem CS, moje doktorka se mi pokoušela zavést Mirenu ambulantně, ale nešlo to, šílená bolest. Za Mirenu chtěla 6500 Kč.
Objednala jsem se tedy do Gyncentra na Praze 9. Moc milí, prohlídli mě, objednali na narkozu, měla jsem recept do lékárny a u nich chtěli zaplatit 1000 Kč. U Gyncentra je lékárna, kde mají slevy pro své pacientky a Mirena tak vyšla na 4800. S poplatkem za zavedení v narkoze tedy celkem 5800 Kč (proti ambulantnímu zavedení o dost levnější).
Ráno jsem nastoupila, dali mě na JIP, v 10 si pro mě přišli, v 10:30 už jsem byla zpět. Zavedení bez problémů, mimo MS, břicho mě bolelo asi hodinu jako na MS, pak přestalo. Krvácela jsem asi 2 dny, potom úplný klid. Režim šestinedělí mám dodržet 4 dny, netahat nic těžkého, abych nekrvácela a aby se Mirena nepohla, než se děloha přizpůsobí. Už o ní vůbec nevím, břicho mě nebolí a zatím jsem velice spokojená. Doufám, že to tak i vydrží.
Toto je pro všechny, co mají ze zavedení Mireny strach. Jak mi řekli v Gyncentru, nejsme ve středověku, klidně lze v narkoze.
Po zavedení mi doktorka říkala, že jsem neměla protržené nějaké blanky v čípku, že to musela dilatovat, takže to prý musela být ambulantně šílená bolest. Upřímně do ambulantního zavedení už nejdu, pod narkozou pokud mi sedne za 5 let znovu a ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
25.3.14 11:25

Ty jo, já teda nezjišťovala Mirenu ale klasickou Danu a gyndařka mi řekla, že si ji u ni za 750Kč koupím ona mi dá papír-půjdu do nem tam mi ji dají ambulantně pod narkozou zadarmo-zavedení a narkozu bude platit pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
25.3.14 11:30

Tak já jsem byla před měsícem na ambulantním zavedení bez narkozy-rodila jsem teda ale 2× normálně a uplně v pohodě. Jako-bylo to dost nepříjemné, ale rozhodně ne nějaká strašná bolest, kvůli které bych se nechala uspávat. a dr. říkal, že neuspává, pokud si o to samozřejmě někdo vyloženě nepožádá a že mu pak většina žen řeklo po zákroku, že to čekaly daleko horší. Já myslím, že je z toho už i nadělané daleko víc, než jaké to skutečně je.
U vás to bylo samozřejmě něco jiného a stejně tak se může někdo občas najít, kdo s tím bude mít problém, ale za normálních okolností si myslím, že z toho vůbec nemusí mít nikdo strach. Já jsem tam šla taky s určitýma obavama a bylo to v pohodě.
Mojí šéfové to poprvé taky dělali pod narkozou, protože rodila taky císařem, ale tu narkozu snášela dost špatně, takže si říkala, že podruhé to zkusí radši normálně a prý o tom už ani nevěděla. Že jak si povídali s dr., tak on najednou, že už hotovo a bylo to. Tak třeba by to pak už i u vás šlo podruhé bez narkozy, když už je odstraněn ten problém, kvůli kterému to nešlo. Ale to už je samozřejmě záležitost každé z nás, jak se na co cítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
25.3.14 11:30

Amber a musis tam chodit k nejakemu lekari nebo je to jedno? Prave toto telisko zvazuji, taky jsem po CS a predstava zavadeni bez narkozy je pro me teda desiva. Uz takto prohlidka po sestinedeli byla vyzivna, mam zaklonenou delohu a dr mi pres silenou bolest nemohl ani udelat poradne cytologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
25.3.14 11:31

Jo jinak jsem teda za Mirenu dala taky 6500,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
25.3.14 11:47

Mně zaváděla Mirenu moje doktorka, cca 6 let zpět stála něco málo kolem 5tis. Zavedení i vyndání po 5,5 letech naprosto v pohodě. Špinila jsem myslím cca 4 měsíce, ale pak jsem si užívala bez MS. Takže za mě palec nahoru. Za měsíc odrodím a hned pak opět hurá pro Mirenu :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.3.14 06:14

Kla nevim, zkus si tam zavolat. Ja mela doporuceni od moji gyndarky, ale v gyncentru jsou vstricni. Super je MUDr. Kasparkova. Taky mam pry zaklonenou delohu :-) drzim pesti, bylo to uplne v poho, v 1 odpo jsem sla domu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.3.14 06:16

Brusek, prave. Ja sla ke sve taky ambulantne s tim, ze to bude trosku bolet a vydrzim to, ale toto.. To jejich ted to trosku stipne naprosto ok, ale potom takova bolest.. uz bych se bala ambulantne. I kdyz by to priste asi melo byt ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
26.3.14 09:56

Mně zaváděla doktorka Mirenu na běžné kontrole, tzn. 5 min zákrok a po něm jsem nevěděla, že mi něco dávala. Jediné co doporučuju je nechat vlásky co vychazí z Mireny delší, příliš krátké pak pozná partner při :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
26.3.14 21:44

Ahoj! Zrovna řeším stejný problém. Jsem po dvou císařích, ani při jednom porodu jsem se vůbec neotevřela ani po oxytocinu a můj gynekolog mě upozornil, že zavedení bude u mě zřejmě velice bolestivé…Asi jsem posera, ale fakt mám strach a sháním info o tom, zda by to někde šlo udělat pod narkózou, případně v analgosedaci.
@Amber Do toho gyncentra se musím přehlásit natrvalo nebo mi jen zavedou tu Mirenu a dál chodím ke svému gynekologovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
27.3.14 07:21

Alien, jen si zavolas k nim, oni te objednaji k nejakemu lekari a objednaji na zakrok. Neni se ceho bat :-) nemusis se k nim hlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.12.24 10:46

Dotaz na holky po CS

Ahoj holky:)

Mela bych dotaz na ty, co meli cisare a resili taky bolestivost. Jsem po dvou cisarich, kontrola po sestinedeli byla opravdu velmi bolestiva, o sexu ani nemluvim. A taky zvazuju telisko v narkoze. Bojim se ale, ze me bude dlouho bolet spodek po tom. Jake to bylo u vas prosim? Take by me zajimalo (mimo telisko), zda jste taky citili po cisari nepohodli pri sexu a jestli to casem odeznelo a to kdy priblizne?:) prosim dejte mi nejakou nadeji :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí