Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
nechala jsem si ji zavést v listopadu 2024, v březnu 2024 jsem začala mít bolesti. Okolo června jsem byla poprve na konzultaci ohledně vytažení, pak v září a pak v listopadu a v lednu 2026 jsem už bolestí lezla po zdi. 3týdny v měsíci bolesti, strašné bolesti. Mám týden vytaženo a jásám.
Výsledky u mě?
Mám tělísko vytažené týden a:
Mám dvě dcery a ani jedné nitroděložní tělísko nedoporučím ![]()
Mam od 2022. MS jsem mela silenou, bolesti taky. Ted mam fakt slabe spineni na 3 dny a jen pri utreni po WC. Bolesti - jen obcas ovulaci a slabe MS bolesti. Telo pracuje jako vzdy, takze citim na sobe hormonalni vykyvy (bude mi 40), ovulace, vic zavodnena pred menstruaci. Ale urcite mi to pomohlo od silenych potoku krve a bolesti. MS mam jako hodinky stale. Jidelnickem jsem zhubla 10kg a nemam potrebu sve stravovaci navyky prehazovat na telisko.
@hospodki píše: Více
Myslíš tedy, ze tloustnuti, je opravdu jen otázkou stravy? A co libido?
Ja mam taky šílené proudy krve. Je mi z toho vzdy dva dny opravdu špatně. Nemůžu pomalu fungovat ani v práci. A to mám kancelářskou praci. Jenze potřebuji myslet a to ty dva dva dny opravdu nejde.
Tak libido s tělískem v pohode. Prášky jsem brala před dětmi 10 let a ty mě utlumovaly jak libido, tak hormony. Ted na sobe cítím jednotlivé fáze cyklu. Předtím jsem byla taková ledová královna. Věřím, ze na někoho to ohledně váhy ovlivňovat samozřejmě může, ale kdyz dodržuju jídelníček a cvičím, tak mi jde váha dolů. Když do toho prizobavam oříšky, tak se nehne. Mé tělísko vyhovuje. S aplikací jsem platila 6000,– a mělo by vydržet 7 let. Ted jsem v pulce a uz se mi vyplatilo. Jediné co, tak jsem ze začátku skoro rok špinila, ALE ja tou dobou hodně kojila a jakmile mi dítě začalo konečně ve 14 měsících rozumně jíst, tak to přestalo.
A můžu se zeptat jak jsi na tom s váhou a jak moc cvicis a dodrzujes jídelníček?
Mě je 40, sedave zaměstnání, cvicim 2-3× týdne. Váha a svaly mám dle inbody v mezích. Samozřejmě ze chci byt osvalenejsi. Hubnout asi nemusím. Kdyby se to udrželo budu rada.
Mam 100kg/179cm. Cvičím 3× týdně silový trénink s vysokýma vahama (deadlift 110kg, Bench 40, leg press 170..). 33-34% tuku. Ja chci tak 10 kilo tuku dolu, ale větší kalorický deficit se neslučuje s aktuálním tréninkem. K tomu mam jednou týdně power jogu. Edit: nove PR 115 ![]()
Ty jo, koukám, ze posiluješ ve velkém. To je super.
Ja mam spinning a jednou týdně silove kardio. Budu muset přidat posilování. Tuku mám podobně, ale jsem menší. Tak parametry těla asi odpovídají věku.
Jak chceš hubnout tuk?
No jsem na tělísko opravdu zvědavá. Všude čtu spis negativa. Přitom lékaři ho doporučuji. Tak nevím.
Od údržby ted jim min jen o 100-150 kcal. V redukci by to mělo být 400-500. Tuk hubnu prave tím silovým tréninkem. Váhu mám stejnou, ale páli se mi tím tuk a nabírám svaly. Jsem hodně svalnatá a mám široké boky. Tohle už je dva měsíce stará fotka, takže už je to zas u chlup lepší. Podle bmi mam skoro 32 a jsem obézní
Ty jo super. Takhle bych te na 100 teda netipovala. Ale jasný, svaly jsou těžké. BMI vůbec nema smysl řešit. Podle bmi je v těžké obezite každý druhý kdo posiluje.
Vypadáš dobře. Ja se právě bojím, aby ze me tělísko neudělalo takovou tu odulou 40. Jak občas potkávám nekde v kavarnach skupinky ženských. Ale je fakt, ze ve fitku zadne odule nevidím ![]()
Silový trenink máš sama nebo máš trenéra? Ja nějak nevim co bych sama v posilovně dělala.
proto zkouším to silové kardio. Ale je to na me moc hopsani, dodržování kroků a vlastně dost rychlé. Raději bych treba půl hodiny posilovala nez hopsala s 20 ženskýma dohromady. ![]()
Mam trenera ted 3 mesice 2× tydne. Ale uz budu utlumovat, protoze me naucil nejaky system a techniku (tu jsem jen pilovala, mela jsem ji celkem peknou). ted si necham cca dalsi 3 mesice jednou tydne a pak spis narazove pro osvezeni rutiny. a pul hodiny.. no kdyz se pak dostanes na vyssi vahy, tak me ted kvalitni trenink jedne partie trva cca 1.5 hodiny. To ale po tobe samozrejme nikdo hned nechce. Pokud k tomu chces vice info, napis mi prosim do zprav, protoze tema uz je teda hodne mimo telisko
add. jsem se dneska s trenerem bavila o prijmu. On sam vzpira (proto jsem si ho vybrala) a jen bazal ma pres 2300kcal, bezne ji 3700
BMi ma 35 a tuku 15%. Jsem se smala, ze ja kdyz tam makam tak furt spaluju mnohem min, nez kdyz si tam on sedi
Ahoj, přidám jen svoji aktuální zkušenost s Mirenou. Zavedli mi ji v polovině února 2026. Zavedení bylo ok, téměř bezbolestné. Týden to bylo ok a po týdnu jsem téměř kontinuálně spinila az krvácela. Zkoušela jsem ascorutin, vitamin C samotny. Nic zebairalo. Pak jsem zkusila tyden v kuse vlakladat probiotika a papilocare. Vkládací probiotika jsem vyměnila za provag- orální probiotika a vypada to, ze je po špinění. Musela jsem si na to ale přijít sama. Lékařka mi pořád říkala, ze půl roku az rok špinit je normální. Ale ze by mi poradila probiotika a gel na čípek to ne. Tak jen sdílení zkušenosti, kdyby někdo mel problémy. Jinak PMS nemam, všechny cyklicke změny jsou pryč. Tak zatím jsem za mirenu ráda.
Ahoj, jsem domluvena na zavedení Mireny. Chci ji především kvůli silné MS. Jak se vám při Mirene změnila MS a ať uz ji mate nebo ne, jak se v těchto dnech cítite? Jste taky unavene, nafoukle atd? Pomůže na tohle Mirena? Díky