Mírný prolaps mitrální chlopně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
21.5.24 05:43

Mírný prolaps mitrální chlopně

Dceři 11 let zjistili mírný prolaps mitrální chlopně. Nyni bez omezeni. kontrola za rok do budoucna arytmie, míchání krve. dcera trpí na tachykardii. zubař řekl, že trhání zubů jen pod antibiotiky.na to nás na kardiologii neupozornil.Chci se prosím zeptat, kdo máte s touto diagnózou zkušenosti, jak rychle se zhoršuje? jestli můžete cestovat do zahraničí? Jna co si dávat pozor? diagnózu víme týden. jsme z Jihlavy.byli jsme u Mudr. Čermákové nebo kam chodíte na kardiologii?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2892
21.5.24 06:54

Ahoj, mám to samé, je mi 48 a od malička žádné zhoršení, kontroly sporadicky, ani na ně prý chodit nemusím, pouze při potížích. Mám občasné extradystoly, brala jsem chvili Betaloc, žádnou clonu atb nemám. Jiné potíže také nemám, normálně sportuji, bez zadychani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.24 07:39

Dobrý den, máme stejnou diagnózu. Prolaps obou cípu mitrální chlopně s mírnou regurgitaci 1.stupne.. zjištěno u dcery v 5letech. Naše doktorka hned nás poslala na kardiologii a odtamtud jsme jely směr motol na vyšetření jestli dcera nemá Marfanuv syndrom dále na genetiku a oční vyšetření jestli nemá poruchu pojivove tkane. Vše v pořádku jen nějaká porucha pojiva tam je. Kardio chodíme jednou ročně hlídají se i stěny aorty pravé kvůli poruše pojiva. Omezení máme ze nemůže dělat vrcholový sport muže sportovat kam ji tělo pustí ;) každopádně teď jsme ve fázi kdy začíná puberta takže se prolaps mírně zhoršil ale žádná katastrofa. Máme prevenci infekční endokartity to je to co píšete o antibiotikach.. přes jakýkoliv zákrokem tj. Trhani zubu, úraz kdy je potřeba šít apod vždy musíme brát antibiotika. Ochrání to srdce před záněty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí