Missed abort

15
2.7.22 10:26

Missed abort

Dobrý den
Je mi 25 let. 13.5 jsem zjistila že jsem těhotná bylo to první těhotenství a tak jsme se všichni moc těšili. V 11týdnu mi ale pan doktor řekl že srdíčko přestalo fungovat.
Včera jsem byla na zákroku. Zákrok proběhl bez komplikací dneska ani nekrvácím nešpíním nic. Je možné znovu otěhotnět? A kdy je ten čas to znovu zkusit? Mám celkem strach že je chyba někde ve mě.. Děkuji za všechny rady a odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3659
2.7.22 10:46

Ahoj, vím, že je to pro Tebe teď hodně těžké. :hug: Nehledej chybu v sobě. :srdce: Bohužel je zamlklý potrat hodně častý. Většinou je chyba v embryjku. Špatná genetika. Fyzicky se dáš dohromady docela brzy. Budeš mít šestinedělí, kdy na sebe dávej pozor kvůli možné infekcí, a pak se můžete začít znovu snažit. Psychicky to možná tak rychlé nebude. :hug: Hodně to bolí. Nech si čas se s tím smířit. :srdce: Až budeš připravená, jděte do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
2.7.22 10:49

Je mi to líto :( Po zákroku se obecně doporučuje počkat tři měsíce a potom se lze začít znovu snažit.
Sama mám zkušenost před pár lety s potratem v nižším týdnu bez zákroku. Tam stačí počkat po šestinedělí. Zdravé děti po nekomplikovaném těhotenství mám předtím i potom. Ale moje známá prožila kdysi taky potrat v podobném týdnu, bylo to v době, kdy nebyl utz v každé ordinaci, než se dostala na zákrok, začala se rozvíjet sepse. Ale zdravé dítě má předtím i potom. Jeden potrat je považován za náhodný jev.

Držím pěsti, příště to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3659
2.7.22 10:57
@Pears206 píše:
Je mi to líto :( Po zákroku se obecně doporučuje počkat tři měsíce a potom se lze začít znovu snažit.
Sama mám zkušenost před pár lety s potratem v nižším týdnu bez zákroku. Tam stačí počkat po šestinedělí. Zdravé děti po nekomplikovaném těhotenství mám předtím i potom. Ale moje známá prožila kdysi taky potrat v podobném týdnu, bylo to v době, kdy nebyl utz v každé ordinaci, než se dostala na zákrok, začala se rozvíjet sepse. Ale zdravé dítě má předtím i potom. Jeden potrat je považován za náhodný jev.Držím pěsti, příště to vyjde.

Přesně. Většinou se ZP neopakuje. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.7.22 16:34

Moc vám děkuji mojí největší podporou je přítel a rodina. :) A díky nim jsem po psychické stránce úplně v pořádku nemyslím na to a těším se až bude vše v pořádku.
Snad to tentokrát vyjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
2.7.22 17:59

@GabrielaDa Záleží na tom jak se sama budeš cítit psychicky i fyzicky, kdy bude tělo připravené, tak přijde i miminko…Já měla ZT v listopadu, další těhotenství v březnu a vše je v pořádku…Kamarádka měla jednu MS po revizi a další už nedošla a nedávno porodila chlapečka…Přeji hodně sil a brzy zdravé miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
3.7.22 20:34

Ahojky, ja dve deti, potom po třech letech SP.. Poté biochemicke, pul roku na to ZT.. A od te doby nic.. :srdce:

Po poslednim ZT ve stejném tydnu jako ty, mi řekli, pockat dvě MS.. Je to skoro pul roku.. A nic..

Tobe drzim palecky, at se zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty