Těhotenství po samovolném potratu

364
26.6.22 11:09

Těhotenství po samovolném potratu

Ahojky, jsem tu nová i když diskuzí jsem za poslední půl rok přečetla už hodně :) chci se zeptat, v březnu jsem prodělala zamlklé těhotenství v 10tt ale bez revize, příroda si poradila sama. Teď jsem 27DC, cykly mívám 25 dní. Dělala jsem si testy, protože jsem to už tušila, první test je dva dny před vynechanou menstruací a ten druhý je v den vynechané MS. Tzn. první test je 23DC a druhý je 25DC. Dnes ráno mě začalo bolet v podbřišku jako bych to měla dostat. No po poslední zkušenosti jsem dost vystresovaná i když vím, že to nijak neovlivním. Je tu někdo, kdo je nebo byl ve stejné situaci a těhotenství nakonec dopadlo dobře?
Moc děkuji za odpovědi :srdce:

Příspěvek upraven 26.06.22 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
26.6.22 11:19

Hele to ti nikdo neřekne, prostě musíš jen doufat. Já potratila 2× za sebou a potřetí už to bylo v pořádku. Ale nějaké ms bolesti jsou vtom začátku celkem normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
26.6.22 11:24
@MichaelaJ95 píše:
Ahojky, jsem tu nová i když diskuzí jsem za poslední půl rok přečetla už hodně :) chci se zeptat, v březnu jsem prodělala zamlklé těhotenství ale bez revize, příroda si poradila sama. Teď jsem 27DC, cykly mívám 25 dní. Dělala jsem si testy, protože jsem to už tušila, první test je dva dny před vynechanou menstruací a ten druhý je v den vynechané MS. Tzn. první test je 23DC a druhý je 25DC. Dnes ráno mě začalo bolet v podbřišku jako bych to měla dostat. No po poslední zkušenosti jsem dost vystresovaná i když vím, že to nijak neovlivním. Je tu někdo, kdo je nebo byl ve stejné situaci a těhotenství nakonec dopadlo dobře?
Moc děkuji za odpovědi :srdce:

I kdyby to měl někdo stejně, nezaručí ti, že to bude u tebe.
Já jsem zažila zamkle těhotenství po Ivf 3×, jednou mimoděložní a až na počtvrté se zadařilo a máme úžasnou holčičku.
Bohužel je to buď a nebo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
26.6.22 17:55

@MichaelaJ95 ahoj, loni v breznu jsem mela prazdny vacek, po 3tydnech od vynechani MS ze me vysel. Otehotnela jsem hned dalsi ovulaci a mam pul rocni holcicku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
1.7.22 13:26

Samozřejmě vím, že mi to nikdo nezaručí. Jen je pro mě teď hodně uklidňující když se někomu stala stejná věc a další těhotenství bylo naprosto v pořádku. Snažím se se pořád uklidňovat tím, že se to stává, ale strach je velký a upřímně ani nevím, kdy jít na gyndu. Mám z toho hrůzu, že zase neuvidí srdíčko :(
Je v pohodě jít až třeba 8-9tt když první pokus nedopadl v 10tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
1.7.22 13:27
@MichaelaJ95 píše:
Samozřejmě vím, že mi to nikdo nezaručí. Jen je pro mě teď hodně uklidňující když se někomu stala stejná věc a další těhotenství bylo naprosto v pořádku. Snažím se se pořád uklidňovat tím, že se to stává, ale strach je velký a upřímně ani nevím, kdy jít na gyndu. Mám z toho hrůzu, že zase neuvidí srdíčko :(
Je v pohodě jít až třeba 8-9tt když první pokus nedopadl v 10tt?

Běžně se chodí v 8-9tt. Takže ano, je to v pohodě. Držím palce, tentokrát určitě vše bude v pořádku! 🍀 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
1.7.22 13:29

Děkuju, snad ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
1.7.22 15:02

Chápu tvůj strach. Já potratila koncem dubna. Nyní se opět zadařilo a jsem v 6tt. A ten strach, co bude je šílený. Na kontrolu jdu příští pátek. Ale říkám si, že co má být, to bude.

• Citovat
  • Upravit
364
7.7.22 19:34

To mě mrzí.
Ale teď nám to snad dopadne dobře. Pořád si říkám, že s tím stejně nic neudělám kdyby náhodou něco, ale doufám, že tentokrát je to bojovník a hlavně doufám, že to poprvé byla jen náhoda a ne žádný vážnější problém. Moje mamka taky bohužel potratila než jsem se narodila já, takže mi to dává naději :) jinak já jdu na prohlídku až 28.7., protože máme jet ten víkend na dovolenou tak chci vědět co a jak a dřív se mi tam upřímně ani nechce, protože bych se stresovala zbytečně ze dvou návštěv místo jedné. Takže jdu na první prohlídku až na začátku 9tt, tak snad se do té doby nic nepokazí. Vychází to totiž přesně na den, kdy se těhotenství před tím zastavilo, tak snad to dopadne dobře.
Dej vědět jak jsi dopadla a držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
7.7.22 22:19

Píšu pro uklidnění také jsem to tak měla a když někdo psal, že po nevydařenym těhu se zadařilo, tak mě to docela uklidňovalo. Také jsem měla samovolný potrat bohužel i s revizí. Další těhu proběhlo bez komplikací a stejně tak porod. Držím palce vím úplně přesně jaký jsou pocity strachu po takový zkušenosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
12.12.22 12:16

@MonaSun ahoj, cetla jsem tu tvoji zkusnost. Za jak dlouho po “potratu” (odchodz vacku z tela) jste se zacali znovu snazit o miminko? Moc dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
13.12.22 10:58

@hana.nanana ahojky, hned pri ovulaci za 16dni ;) kdyz to ze me zacalo odchazet, zacala jsem uzivat gynex, na podporu ovulace. Mam s nim dobre zkusenosti na podporu ovulace a na cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
13.12.22 11:02

@hana.nanana dr mi rikal, ze mam 3 mes pockat. Ale ja jsem nevidela zadny duvod. Deloha se jeste ani neroztahla, aby musela mit cas na zotavenou, revizi jsem nepodstupovala a nebylo ve me zadne embryo. Byla to defakto jen opozdena ms. Rikala jsem si, ze to zkusime a bud se vajicko ujme a vydrzi, ujme a nevydrzi nebo se neujme vubec. Telo bylo pripravene a cele tehotenstvi bylo na jednicku. Ted uz mame rocni dcerku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
19.12.22 07:08

Ahoj chtěla jsme se vás zeptat byla jsem těhotná 5+2 a 1 Prosince jsem začala mít v noci bolesti a krvácení tak jsem jela do nemocnice tam mi řekly že je to začínající potrat tak mi daly pilulky ať jde ze mě zbytek pryč. Teď 13teho jsem byla na kontrole už vše v pořádku HCG kleslo na 0. No a jde o to že pred dvěmi dny jsem začala slabé hnědé špinit a nevím jestli to považovat za ms po tým potratu jsem krvácela hodně jenom jeden den a poté 2 dny špinění pak už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
19.12.22 15:00

@Albatros2022 muze to byt ovulacni spineni. Ms berte az prijde z kousky sliznice. Zatim je na ms brzy. Nejdrive za 14dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty