Mít doma urnu - ano či ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mít doma urnu - ano či ne?
Ahojte, chtěla bych se zeptat na váš názor mít urnu zemřelého doma. Někoho asi tahle představa děsí, mě to nevadí (alespoň zatím)
Stalo se někomu, kdo si přinesl urnu domů, že se začaly dít zvláštní věci? Myslím tím třeba objevení se ducha zemřelého, náhlá změna nálady, zdraví, divné pocity…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Je to jenom popel, hromádka minerálů. Takže by to nemělo způsobovat žádné paranormální jevy. Osobně nevím, jestli bych urnu doma chtěla, nedostala jsem se do podobné situace. Připadá mi to trošku morbidní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli doma tatku chvíli než se udělal pomníček, a vše bylo v pořádku, pro mamku to bylo i plus, chodila si s ním povídat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě mrtví mají být pochovaný zemi jinak nemají klid…můj děda si nechal babičku doma na polici a mě to přijde, že se to celé neuzavřelo
do té místnosti ani nechci chodit a upřímně se děsím toho, že by si mě moje děti takle někam vystavily..brrr za mě určitě ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mě teda, i když to bude znít divně - dotyčného (mamku, dědu, babičku, apod.) bych v urně asi doma chtěla. Na nějakém pěkném místě, abych věděla, že tam stále „jsou“.. jednoznačně jsem pro! ![]()
I když, když to teď čtu zpětně, zní to divně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky mamku meli doma. Nez byl pomnicek, ale ja bych ji mela klidne doma naporad. Nevadi my to, ba naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eneerka píše:
My taky mamku meli doma. Nez byl pomnicek, ale ja bych ji mela klidne doma naporad. Nevadi my to, ba naopak.
Naprosto souhlasím…jsem ráda, že tu nejsem jediná „morbida“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reikina je to o cloveku pro nekoho sebebicovani pro druheho srovnavani. co se tyce duchu.. neni vliv kde je popel jeho telesne schranky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, četla jsem někde a teď nechci kecat ale myslím že ve feng - sui že je to držitelem nějaké špatné energie a já osobně bych urnu doma nechtěla mít i když je fakt že je to jen popel a duše je úplně jinde. Teta má doma zatím urnu dědečka/svého taťky a neříkala že by se tam něco dělo a ani kočky na to místo nereagují takže asi v pohodě. Zakladatelko ty přemýšlíš zda si urnu nechat doma? Pohřební služba muže ze zákona půl roku uschovat zcela zdarma urnu u nich pokud čekáte na místo na hřbitově jako teta ale ta si ho chtěla prostě vzít domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babička měla takhle doma urnu s popelem jejího syna… postavila si ji na takový stoleček, u toho byla kvanta svíček, kytek apod. Po smrti babičky jsem se do bytu nastěhovala já a urnu jsem tam nechtěla. Přišlo mi to celý strašně morbidní. Vlastně když se nad tím teď zpětně zamýšlím, tak morbidní mi nepřijde mít urnu jako takovou doma, spíš ten celek, bylo to pojaté jako takový „oltář“ ![]()
A taky když už pak urnu strejdy dali do hrobu, přišlo mi to konečně jako uzavřená záležitost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děda měl doma svou mamku v urně poměrně dlouho, byla jsem malá, divné mi to nepřišlo, dodnes nepřijde. Jednou bych chtěla příbuzenstvo na zahrádce v nějakém háječku (místo na relax a „pokec“), na hřbitov se mi lítat nechce (ne, že by mi to tam vadilo, ale ráda bych měla všechny pěkně pohromadě
)
PS: z manžela si dělám srandu, že ho nechám mumifikovat a vystavit do vitríny. Budu s ním strašit lidi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevadilo by mi to, spíš mám pocit, že opravdu milovanou osobu, bych naopak nedokázala odnést na hřbitov. Kdysi jsme měli taky dědu doma, měl samostatný byt nad námi. Slyšeli jsme různé rány, jakoby šoupání nohama. Jednou jsme se tam vydali všichni tři, moji rodiče a já, že tam opravdu, někdo je.Byt byl prázdný. Jelikož jsme to slyšeli všichni, žádná utkvělá představa to nebyla.Po odnesení na hřbitov se již nic neozvalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Babička ma doma v loznici syna (uz něco přes 20let) porad rikala ze ho nechce davat na hrbitov ze by tam byl sam, před 4 lety zemrel deda, ma je ted doma oba
když jsem ji rikala ze ted uz tam nebude sam ani jeden, ze ho dame na hrbitov tak ma porad nake vymluvy. je to sice jeji věc ale prijde mi to dost sobecky, deda mel spoustu kamaradu který se me pokazde na jeho narozeniny, ci svatek nebo dusicky, vanoce atd. ptaji kam muzou dat kytičku a zapalit svicku, tezko pujdou k babicce domu, tohle me docela stve, ja taky nemuzu dat kytku ci zapalit svicku. sice bych mohla u babicky ale preci jen hrbitove bych byla radeji, muzu tam jit sama, pokecat snim atd. a když prijdu k ni do loznice mam tam divnej pocit, nevim proc, vim ze to je jen popel ale asi to vedomi ze vim ze je tam urna s dedou a strejdou je divna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli urnu doma chviličku, na jednu stranu jsem byla ráda že je tam u nás ale na druhou to byla tvrdá realita vidět to na vlastní oči. Pořád to nutilo vzpomínat, přemýšlet…asi bych jí doma nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit