Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobry den, psychiatr mi dal Mitrazapin Sangoz 15 mg, mam jist pul prasku na noc ale rano jsem po nem strasne utahana a nepouzitelna, po porade jsem zacala brat ctvr tablety ale nespim po nem.Beru ho teprve 3 den. Myslite ze kdybych brala tu pulku nekolik dni, ze ta unava odezni?
@Hugisek7777 Buď to zkusíš, postupně by se to mělo upravit (kolem 2 týdnů), nebo dát jiný lék.
Sice nevím, jaké jsou tvé problémy, ale osobně zastávám názor, že antidepresiva jsou hrozný zlo. Absolvovala jsem dva roky v kuse s několika různými druhy antidepresiv a stala se ze mě hrozná zelenina, byla jsem emočně totálně utlumená, navíc závislá na prášcích.
Tělo si zvyká postupně, na svých prvních antidepresivech jsem prospala celý den a vstala jen abych si mohla vzít další prášek.
Nakonec jsem se vzepřela sama v sobě a ze dne na den vysadila vše a snažila se začít fungovat, od té doby je mi fajn.
Držím palce ať ti všechno dobře dopadne.
Beru to na panickou uzkost a hlavne na spani…nemuzu spat a kdyz zazrakem usnu tak se budim mezi 4 a 5 hodinou ranni a kdyz se pak snazim znova usnout tak mam pocit ze se nekam propadam a usnout uz nejde
Já ho brala po smrti syna, aby mě to „utlumilo“ a ja byla schopna spat.. Zabralo to skvele, prospala jsem i po pulce prasku 26 hodin v kuse. Takze po dvou dnech brani jsem ho zahodila zpet do skrine. Vyslovene jsem byla jak robot - automaticky na zachod, automaticky napit, automaticky odpovedet na pozdrav.. Pripradala jsem si absolutne mimo, jak kdybych se na sebe koukala shora a ten duch ani nebyla ja. Mirtazapin je strasne silny ocividne, rekni psychiatrovi, jaky na tebe ma ucinek a bud upravit davku na tu ctvrtku a nebo zmenit lek..
Kdyz jsem si vzala ctvrtku tak po nem sem do rana vubec nespala
Ahoj Hugisku,
já také brala Mirtazapin, ale Dr. mi dal rovnou 30 mg. Vzala jsem si to tedy, ale druhý den jsem vůbec nemohla vylézt z postele. Sotva že jsem se doplazila na wc. Takhle jsem 14 dní prospala, pak jsem Dr. zavolala a ten řekl zvýšit na 45 mg. To jsem asi 3 dny zkusila, ale prostě jsem pořád jen spala. Bylo to hrozné. Takže jsem Mirtazapin vysadila, změnila Dr. a přešla na jiná AD. Pak jsem Mirtazapin dostala ještě jednou v léčebně na spaní, ale jen 7,5 mg a to mi zas vůbec nefungovalo, usínala jsem tak ve 4 ráno. Už ho nikdy brát nechci. Teď mám sertralin přes den a na spaní jiné léky. Chodíš někam na terapie? Pokud je tvým hlavním problémem nespavost, tak si myslím, že psychofarmaka jsou až krajní řešení. Nejprve úprava režimu, dodržovat spánkové desatero, já chodila s příšernou nespavostí do spánkového centra ve VFN v Praze, psala jsem si spánkový deník, chodila na autogenní trénink…
Zatím na terapie nikam nechodím, proste to začalo tak že mám špatnou páteř díky tomu že se stav nelepšil tak nastali problémy se spánkem a to takové že se probouzí mezi 4 až 5 ráno pravidelně a když se snažím znova usnout tak se jako kdyby někam připadám do toho mě různé po těle pálí simra studí a ještě k tomu panicke ataky na které beru fronton potřebuju upravit spánek jinak se zbláznil od toho mi právě vznikli ty panicke ataky
Zdravím všiml jsem si vaší diskuzi o tomto prášku 3 měsíce mám nasazený cipralex a na večer mám napsanej mirtazapin Sandoz 15mg mám toho víc nebudu vše rozebírat ale ohledně toho prášku dřív mi stačila jedna tableta na spaní spal sem vždycky do 5-6 hodiny ranní ale po 2 měsících mi jeden prášek nestačí zkusil sem to pár týdnů bez antidepresiv a spal sem vždy tak 4 h za 2 dny… Přemýšlím že je znovu vysadim abych si srovnal spánek a hlavu myslíte že ty prášky na to mají nějakej vliv? Na mirtazapin už sem asi imunní když si ho vezmu tak vůbec nejsem unavený…
Ahoj. Zacinam brat mitrazapim protoze mam tedka spatne obdobi a nespim, jen se bohim ze po nem rapidně ztloustnu, jak to sleduju kazdy tady pise ze pribira jen li nem tak se bojim …..
S dovolením obnovuji diskuzi. mám Mitrazapin třetí týden. vyhovuje mi, krásně po něm spím a mám sny, při kterých si krásně psychicky odpočinu.
jak je to s příbíráním?
Většina lidí po něm bohužel přibere. Jsou samozřejmě výjimky. Hlavně se uklada tuk v oblasti břicha. Zkuste se hlidat v jidle, začít sportovat. A uvidíte. Zřejmě to máte na nespavost. Držím palce, abyste léky časem nepotřebovala.
@azaleila píše: Více
Bohužel Mitrazapin je jedno z rizikovějších antidepresiv po kterém se přibírá. Neznamená to ale, že přibere každý. Ideálně se tedy sledovat a v případě přibírání konzultovat s lékařem.
Ahojte. Moje zkušenost s Mitrazapinem. Dostala jsem 30mg na noc. První dny jsem jen spala a měla strašnou chuť na sladké a na jídlo. Takže jsem jen spala a cpala se. To mě po dvou týdnech přestalo bavit a navštívila jsem lékaře znovu s tím, že potřebuju fungovat a ne být jen spavá a hladová. Dr. Mi napsala SSRI antidepresiva a ty mi sedly. Pomohly a tyto nepříjemné stavy přestaly.
Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.