Jak to babičce taktně říct?

Anonymní
17.6.16 13:30

Jak to babičce taktně říct?

Raději anonymně.
Máme babičku, je jí 86 let. Je soběstačná, leccos sama zvládne. Bydlí v domě s mamkou, její snachou. A teď k problému - my bydlíme hned vedle, takže se babča kolikrát přijde podívat na naše kluky. Byla tu i dnes a když odešla, všimla jsem si, že na místě, kde seděla, je mokrý flek. Není pochyb o tom, co to je. Ale jak babičce naznačit, že existujou inkontinenčí vložky? Neradi bysme jí nějak ranili, ale zas nemůžu po každé její návštěvě čistit sedačku…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4486
17.6.16 13:37

Zašla bych do lékárny a rovnou jí vložky koupila a prostě bych si s ní promluvila jako 2 ženské, že jsi si všimla, že má tenhle problém a ráda bys jí pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
17.6.16 13:38

Asi bych se domluvila s mamkou, přivezla je jí a při té příležitosti dala jedny babičce, že když už si je brala pro mamku, tak si vzala i jí - prostě to podat jako naprosto normální fakt, že je starší ženy používají (ono někdy nejen starší, že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.6.16 13:40
@j.a.n.i1 píše:
Asi bych se domluvila s mamkou, přivezla je jí a při té příležitosti dala jedny babičce, že když už si je brala pro mamku, tak si vzala i jí - prostě to podat jako naprosto normální fakt, že je starší ženy používají (ono někdy nejen starší, že).
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
17.6.16 13:43

Chce to nějak taktně a nechat na mamce. Teď jsem to řešila u nás v rodině a dokonce sama babička si to opravdu velice pochvaluje. Až to vyzkouší dá Vám určitě za pravdu, že je to velký pomocník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 14:17

Díky za rady. Zapomněla jsem napsat, že mamka je snacha, ne dcera. Babička je docela vztahovačná, snad to nějak vezme. Možná to nakonec bude víc „trapné“ pro mě :oops:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
4486
17.6.16 14:23
@Anonymní píše:
Díky za rady. Zapomněla jsem napsat, že mamka je snacha, ne dcera. Babička je docela vztahovačná, snad to nějak vezme. Možná to nakonec bude víc „trapné“ pro mě :oops:
Zakl.

Třeba to babičku samotnou trápí a neví, že něco jako inkont. vložky je a nakonec bude i ráda. Nic bych jí nasilu nenutila, jen se zeptej, zda by to nechtěla zkusit, že je nosí spousta žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
17.6.16 14:30
@Anonymní píše:
Zakl.

Osobně bych jí je koupila, přivezla, vzala si jí stranou a nějak opatrně jí naznačila…a nebo jak píše @j.a.n.i1 to je super nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
17.6.16 14:33
@Anonymní píše:
Zakl.

Dej vědět jak to dopadlo, a jestli to babička vzala sportovně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
17.6.16 14:49

Taky na ně zdravotní pojišťovna přispívá, jezdila jsem pro ně babi do lékárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
17.6.16 17:42
@Anonymní píše:
Raději anonymně.
Máme babičku, je jí 86 let. Je soběstačná, leccos sama zvládne. Bydlí v domě s mamkou, její snachou. A teď k problému - my bydlíme hned vedle, takže se babča kolikrát přijde podívat na naše kluky. Byla tu i dnes a když odešla, všimla jsem si, že na místě, kde seděla, je mokrý flek. Není pochyb o tom, co to je. Ale jak babičce naznačit, že existujou inkontinenčí vložky? Neradi bysme jí nějak ranili, ale zas nemůžu po každé její návštěvě čistit sedačku…

Nase babicka taky mela tento problem. Koupili jsme ji vlozky a byla moc rada, vubec nevedela jak to resit. Ulevilo se ji. Ja bych rekla:
Babi, my zenske to nemame lehke, ze? Tusim, ze mas potize a chci ti pomoct, mam te moc rada. Podivej, neco jsem ti koupila. Ulevi se ti. Ani bys nerekla, kolik zenskych tohle potrebuje nekdy uz po sedesatce. Jsou to takove specialni vlozky pro pocit sucha. Vubec se toho neboj, pouzivaji to skoro vsichni. Co tomu rikas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 18:22

Holky moc děkuju za reakce. Až přijde mamka, dáme hlavy dohromady a nějak to vymyslíme.
Babi to ví, že ty vložky existujou. Její bratr je měl taky. Možná jen sama neví, jak se k tomu postavit :nevim:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
36504
17.6.16 20:50
@Veveří píše:
Nase babicka taky mela tento problem. Koupili jsme ji vlozky a byla moc rada, vubec nevedela jak to resit. Ulevilo se ji. Ja bych rekla:
Babi, my zenske to nemame lehke, ze? Tusim, ze mas potize a chci ti pomoct, mam te moc rada. Podivej, neco jsem ti koupila. Ulevi se ti. Ani bys nerekla, kolik zenskych tohle potrebuje nekdy uz po sedesatce. Jsou to takove specialni vlozky pro pocit sucha. Vubec se toho neboj, pouzivaji to skoro vsichni. Co tomu rikas?

hezký, řečeno s vkusem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
18.6.16 09:34
@Burj Chalifa píše:
hezký, řečeno s vkusem. :palec:

Dekuji :) A jeste bych babicce rekla, ze jsem mela ty same problemy po porodu a ze jsem to taky pouzivala nez mi to odeznelo. A vubec nevadi, ze to neni pravda. K tomu jedno obejmuti a velka pusa. Babicky to potrebuji, kousek toho lidskeho tepla. Moje babi ma 83 roku a ja se k ni pritulim casto, je to nejzlatejsi babicka a prababicka a jsme moc radi, ze ji mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí