Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, včera jsem byla na utz, měla bych podle posledního sexu být 5+6 a byly vidět pouze dva prázdné gestační váčky. Je samozřejmě možné, že k oplodnění došlo až po sexu, takže jsem např. 5+3, ale stalo se vám to?
Šla jsem včera na hcg hodnota byla 5400, v úterý byla 4600 - tj. Nárůst o cca 20%. Myslíte, že by se mohlo jednat o syndrom mizející dvojčete, kdy jedno vajíčko zaniká (proto malý nárůst hcg) a v druhém by se ještě objevil žloutkový váček a embryo?
Děkuju moc, počítám s nejhorším, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti. ![]()
Víš co mi doporučil lékař, když jsme se snažili o dítě? Abych odjela na hory na běžky a na nějaké počítání a snažení přestala myslet. Poslechla jsem ho. Jeli jsme tenkrát na Sněžku a pak přes Výrovku pěkně na běžkách dolů. No a teď tu mám už 5 letého horala.
Začátek je buď a nebo. K doktorovi jsi šla zbytečně brzo. Uvidíš na další kontrole. Zkušenosti ostatních ti neřeknou jak to bude u tebe.
@Anonymní píše:
Víš co mi doporučil lékař, když jsme se snažili o dítě? Abych odjela na hory na běžky a na nějaké počítání a snažení přestala myslet. Poslechla jsem ho. Jeli jsme tenkrát na Sněžku a pak přes Výrovku pěkně na běžkách dolů. No a teď tu mám už 5 letého horala.
Jo, já vím.
Včera jsem byla úplně ve stresu a dnes jsem najednou zarytě přesvědčená o tom, že na nás mimčo v úterý a utz vykoukne. Uvidíme. Jen mě zajímalo, jestli má někdo podobnou zkušenost. 😊
@JancaS84 Doktor si mě pozval sám, že chce vyloučit mimoděložní. Já vím, že u mě to může být jinak než u dalších 100 žen. Jen mě zajímalo, jak to ostatní měly.😊
Mě se kdysi stalo něco podobného. Jen mi teda nikdo neměřil HCG. Šla jsem k lékaři s tím, že mám pozitivní test. Byla jsem tehdy už něco kolem 7 týdně, protože jsem chtěla, aby už těhotenství bylo víc vidět.
Můj dr, nic neviděl, pouze prázdný váček. Nicméně jsme se dohodli na tom, že jsem tedy otěhotněla déle, navíc jsem byla v době oplodnění nachcípaná a že přijdu za týden. Za týden byl nález stejný, tudíž odeslání do nemocnice, kde jsem měla jít druhý den na zákrok. Lékařka mi udělala pro jistotu UTZ, kde našla plod s bijícím srdcem. Pravděpodobně byly embrya 2 a jedno zaniklo a překrývalo to druhé. Vaškovi je 8 let a je zdravý. Začátky jsou prostě buď a nebo. Nikdo ti neřekne, jestli to těhotenství dopadne nebo ne.
Nevim jak hcg…ale v 6tt jeem mela na testu dalnice, a dvojvaječný dvojcata. V 8tt jsem si udelala druhy test, jen tak aby se mi doma nevalel.
Pekne me to vydesilo, protoze druha carka byla o dost slabsi. Delala jsem ho hned z ranní moci. A na naslednym utz jedno dvojce o polovinu mensi, prestalo se vyvijet.
@Jittie píše:
Ahoj holky, včera jsem byla na utz, měla bych podle posledního sexu být 5+6 a byly vidět pouze dva prázdné gestační váčky. Je samozřejmě možné, že k oplodnění došlo až po sexu, takže jsem např. 5+3, ale stalo se vám to?Šla jsem včera na hcg hodnota byla 5400, v úterý byla 4600 - tj. Nárůst o cca 20%. Myslíte, že by se mohlo jednat o syndrom mizející dvojčete, kdy jedno vajíčko zaniká (proto malý nárůst hcg) a v druhém by se ještě objevil žloutkový váček a embryo?
Děkuju moc, počítám s nejhorším, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti.
Ten nárůst je malý, krev nelze. Je mi to lito, ale se zázrakem bych nepocitala. Prázdný vacek v tomto týdnu relativně Ok, to by se na lepším utz mohlo něco ukázat, ale pokud mas krev ze stejného doberneho místa a laborky, tak je to velmi dobre vypovídající hodnota. Držím palce at se mýlím ![]()
@hospodki Uvidíme, také počítám s nejhorším. Krev byla pokaždé měřena jinde. ![]()
Já to nevidím tak negativně. 6tt těhotenství je ještě brzo na nějaké závěry i co se hcg týká.
Dej vědět, jak dopadla prohlidka u gynekologa.
Já věřím, ze vše bude v pořádku! ![]()
@Holka Lolka děkuji moc za podporu. Já se včera dočetla, že u mizejícího dvojčete je hcg růst výrazně zpomalený, nekdy dokonce i klesne. Pravděpodobnost zamlklého těhotenství obou vajíček je 5-10%, pravděpodobnost syndromu mizejiciho dvojčete 10-40%, tak uvidíme. 😊
@Holka Lolka @Prdolinka86 @hospodki @karkarka @mackA159 @JancaS84 Tak poslušně hlásím, že se nakonec objevila obě srdíčka a všechno je v naprostém pořádku❤️️ (ťuk ťuk)