Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem poprvé těhotná ve 20 tt a od pondělí mám problém vstát z postele či se převalit
. Proste mi to břicho začlo skoro ze dne na den vadit a možná i povolily nějaké svaly. Ne ze by to nějak bolelo nebo to bylo extreme nepříjemné, jen už to není taková pohoda, jako dřív
.. Jak jste to měly vy? Pomůže cvičení?
Nikdy mi nedělalo problém vstát. Stačilo vstávat bokem. Nedělej si problémy, tam kde být nemusí.
Takový problém jsem neměla, vstávala a chodila jsem normálně až do porodu. Nikdy jsem nepochopila ženské, co chodí jak kachny, drží si břicho od počůraného testu a valí se jak tuleni. Možná tak ke konci, když ženská přibere 30 kg, ale v polovině těhotenství?
@Michaeladr1 já jsem vždycky nepohyblivá. Obyč otočení v posteli je velkou výzvou
neumim si ani představit, že budu cvičit
![]()
Mám týden do termínu třetího porodu, všecko mě bolí - vazy, břicho, vnitřní strana stehen, zada, pipina, a vstát už taky sotva mužu
u prvního i druhého to bylo ještě dobrý a nic takového jsem nezažila, až teď
přitom jsem přibrala ještě min, než u prvního.
@debra.morgan
To ne
, já si jen říkám, ze když jsem v te polovině, tak to bude jen horší a to cvičení by třeba pomohlo. Ne žádné silene, ale těhotenské na zpevnění. Přijde mi, ze mi to břicho opravdu vyskocilo v tomto týdnu nejvíc. Předtim nebylo ani poznat ze jsem v tom.
@terien píše:
Takový problém jsem neměla, vstávala a chodila jsem normálně až do porodu. Nikdy jsem nepochopila ženské, co chodí jak kachny, drží si břicho od počůraného testu a valí se jak tuleni. Možná tak ke konci, když ženská přibere 30 kg, ale v polovině těhotenství?
Jo to budu já
i když jsem zatím jen 3 kila nahoře, ale už vidím, jak funim ke konci ![]()
@Semtex píše:
Mám týden do termínu třetího porodu, všecko mě bolí - vazy, břicho, vnitřní strana stehen, zada, pipina, a vstát už taky sotva mužuu prvního i druhého to bylo ještě dobrý a nic takového jsem nezažila, až teď
Jo, čím víc těhotenství, tím horší to je.. já jsem 25 TT a byť stále nosím stejnou velikost oblečení jak před, tak si připadám jak tank.. záda, vazy, pánev, spodek. Všechno bolí jak pes.. únava neskutečná a nemůžu spát, dneska krásné 3 h.. strašný.
@Semtex taky tak. První těhotenství brnkačka, druhé horší a u třetího jsem ty poslední dva měsíce myslela, že mě to dítě zevnitř zlikviduje
přitom to poslední nemělo ani tři kila a já přibrala 8 ![]()
@martina.se píše:
@Michaeladr1 já jsem vždycky nepohyblivá. Obyč otočení v posteli je velkou výzvouneumim si ani představit, že budu cvičit
![]()
Cvičit lehce, třeba jen chůze muže i pomoct. Ze jsem možná ztuhla, nebo nevím. Přijde mi, ze jak vyrostla teď v tomto týdnu vcelku rychle děloha, tak je to mnohem citlivější
.. a teď se ještě s tím břichem hýbat dokážu
… ty jsi asi v pokročilém tehu, ne?
@Semtex píše:
Mám týden do termínu třetího porodu, všecko mě bolí - vazy, břicho, vnitřní strana stehen, zada, pipina, a vstát už taky sotva mužuu prvního i druhého to bylo ještě dobrý a nic takového jsem nezažila, až teď
Tak týden do porodu je jasný, ze se člověk valí
.. a je fakt ze kamoska má také 3. a na buben si stěžuje od začátku, ze rychle vyskočil.
Nikdy jsem neměla problém vstát, obout se nebo se oholit, a to až do porodu. Jen ke konci těhotenství jsem chodila jako kachna, jak se ta pánev roztahovala.
Problémy se vstáváním sem nikdy neměla 🤷🏻♀️ Si teprve cca v půlce, tak si to nedělej zbytečně těžký a hlavu vzhůru 🙋🏻♀️
@Michaeladr1 píše:
Jo to budu jái když jsem zatím jen 3 kila nahoře, ale už vidím, jak funim ke konci
Trochu zbytečný drama ![]()
U prvních dvou vůbec, vše jsem zvládala v pohodě. Teď u třetího ve 36tt mám poprvé problém obléct si ponožky, sama se oholit, udělat si pedikúru i zvednout se z postele, ale to až poslední dobou. Mít tyhle „problémy“ ve 20tt kdy ještě není skoro žádný bříško je hodně divný teda ![]()