Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaeladr1 No, ja sice ve dvou tehotenstvich do cca 28.tt bezkovala, do 36.tt plavala, ale to spani
, podkladala jsem se milionem polstaru, abych vubec usnula a o vstavani z postele radsi nemluvit. Jak starobni duchodce. Ve tretim tehotestvi me silene bolela „prava p*del“ ( asi od bederky) a cely den jsem travila s rukama nahore, protoze me bodalo pod zebry a to byla jedina ulevova poloha. Prezit se to tehotenstvi da, ale jako kdyby mi to dite nekdo dal v krabici, zlobit se nebudu.
. Jinak jsem drobna, takze bricho v porovnani s telem jsem mela vzdy jak pumlic, nevidela jsem si pod nohy, no, jeste ze uz je to za mnou. A to nemluvim o zacpach, nevolnostech. A porad se da rici, ze jsem mela pohodova tehotenstvi.
Vstavani mi teda nedelalo problem nikdy. Vlastne jedine, s cim to bylo horsi, tak se pokazde pred porodem oholit, ale i to jsem zvladla sama. Bych to tak nehrotila. ![]()
Břicho mi vadí už nějakou dobu. Vstávat z postele mám problém celkově a ne kvůli břichu. Nejjednodušší je se vykutálet.
Jooo a nejsem těhotná
![]()
@terien píše:
Trochu zbytečný drama
Proto jsem tam dala ty vysmate smajliky ![]()
Mně tedy u třetího a čtvrtého omezovaly bolesti kyčlí a kříže. To mě omezovalo, břicho až ke konci.
@Michaeladr1 píše:
Ahoj, jsem poprvé těhotná ve 20 tt a od pondělí mám problém vstát z postele či se převalit. Proste mi to břicho začlo skoro ze dne na den vadit a možná i povolily nějaké svaly. Ne ze by to nějak bolelo nebo to bylo extreme nepříjemné, jen už to není taková pohoda, jako dřív
.. Jak jste to měly vy? Pomůže cvičení?
nikdy jsem neměla problém vstát, když jsem v 26. tt jela na kole, tak mě břicho začalo převažovat, tak už jsem dál nejezdila
@shadowbabe píše:
Problémy se vstáváním sem nikdy neměla 🤷🏻♀️ Si teprve cca v půlce, tak si to nedělej zbytečně těžký a hlavu vzhůru 🙋🏻♀️
To ne
, jen spis přemýšlím, jak tomu pomoct. Na cvičení jsem nikdy nebyla a možná i proto mám ty svaly ochablejsi. Není to nic hroznyho a hlavu si nelamu, spis mě to překvapilo, ze když lezim a chci na záchod, tak jsem měla pocit namozenych svalu. Včera mě bolela děloha, jak se rozpínala. To by taky mohlo být tím.
@Kattynka000 píše:
U prvních dvou vůbec, vše jsem zvládala v pohodě. Teď u třetího ve 36tt mám poprvé problém obléct si ponožky, sama se oholit, udělat si pedikúru i zvednout se z postele, ale to až poslední dobou. Mít tyhle „problémy“ ve 20tt kdy ještě není skoro žádný bříško je hodně divný teda
Takové problémy nemám
.. spis mě překvapilo, ze když lezim a vstanu, tak to neslo jednoduše, jako bych měla hodně namozeny svaly. Včera se mi roztahovala dělohy, mela jsem křeče a muže to být asi od toho
.
Den pred porodem jsem brichem ze stolu porazila sklenicku a kdyz jsem to vytirala a sedela u toho na zemi, tak teprve v tu chvili me napadlo, ze vubec nevim, jak vstanu. Do ty doby jsem byla uplne v pohode. Nicmene pribrala jsem skoro 30kg ![]()
První dvě těhotenství v pohodě. Teď u třetího je to horší, jsem ve 33tt. A to mám nejmíň ze všech těhotenství. Problém vstát mám občas v noci, bolí mě dost levá kyčel, ale větší problémy mi dělá vstát z podřepu
. Spíš mi vadí ta nespavost a pálení žáhy. Dnes krásné 2 hodinky spánku
. Do toho mám málo železa. No, naštěstí už je to naposledy ![]()
@maky 1993 píše:
První dvě těhotenství v pohodě. Teď u třetího je to horší, jsem ve 33tt. A to mám nejmíň ze všech těhotenství. Problém vstát mám občas v noci, bolí mě dost levá kyčel, ale větší problémy mi dělá vstát z podřepu. Spíš mi vadí ta nespavost a pálení žáhy. Dnes krásné 2 hodinky spánku
. Do toho mám málo železa. No, naštěstí už je to naposledy
Tak ve 33tt je to asi normální
.. mě to dost překvapilo, ze to tak cítím. Nic neboli nebo tak, jak jsem psala výše, tak se to dá přirovnat k namozenym svalum. Až mě to v noci udivilo, když jsem šla na záchod. Ale muže to být spojené momentálně s tou delohou, cítím, ze se rozpíná a mám u toho trochu křeče.
@Michaeladr1 píše:
To ne, jen spis přemýšlím, jak tomu pomoct. Na cvičení jsem nikdy nebyla a možná i proto mám ty svaly ochablejsi. Není to nic hroznyho a hlavu si nelamu, spis mě to překvapilo, ze když lezim a chci na záchod, tak jsem měla pocit namozenych svalu. Včera mě bolela děloha, jak se rozpínala. To by taky mohlo být tím.
On to pro tělo je zápřah, co si budem. Vstávat bokem přes loket ![]()
Ja až ke konci, tak poslední měsíc sem se valila, i otočení v posteli bylo výkon ![]()
Ja jsem 34tt s dvojcaty a vstat jeste muzu v pohode. Ale jsem vorvan, co si budem povidat ![]()