Vysvětlí mi prosím někdo zprávu?

2631
2.12.22 12:32

Vysvětlí mi prosím někdo zprávu?

Ahoj holky, doktorka mi řekla, že na KTG byly vidět kontrakce a že mám doma ležet. Ve zprávě jsem pak našla, že hrdlo 2 cm, nějaké meido-sakr. uzavřeno a hlava plodu a naléhá. Nevíte co to znamená? Že jsem otevřená na 2 cm nebo že je čípek 2 cm? A co je to meido-sakr? Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22048
2.12.22 12:46
@Velešínka3 píše:
Ahoj holky, doktorka mi řekla, že na KTG byly vidět kontrakce a že mám doma ležet. Ve zprávě jsem pak našla, že hrdlo 2 cm, nějaké meido-sakr. uzavřeno a hlava plodu a naléhá. Nevíte co to znamená? Že jsem otevřená na 2 cm nebo že je čípek 2 cm? A co je to meido-sakr? Děkuji!

Osobně myslím, že to v překladu znamená, že čípek je dosud 2 cm dlouhý a hrdlo je medio-sakrálně (tj. cca v poloze uprostřed) uzavřeno… tj. klidový nález a k porodu se v porodních cestách nic nechystá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
2.12.22 12:53

@BohunkaP Děkuju, to by byla ta lepší varianta. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17346
2.12.22 14:49
@Velešínka3 píše:

Je to překlep. Má tam být “mediosakrálně” tzn. čípek 2 cm směrem dopředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí