Mizející vyrážka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.3.23 20:58

Mizející vyrážka

Prosímvás, co to je?

Čtyřleté dítě s virózou, třetí den se mu k večeru objevil svědivé červené fleky s pupínky, které přes noc zase zmizí. Dle dr to nemá spojitost s nachlazením, ale je to alergie - ale na co? Jí to stejné co obvykle (defakto nic :zed: ), nový prášek ani aviváž nemáme.

Máte s tím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14660
8.3.23 22:50

Napisu svoji zkusenost. Dcera (2,5 roku) mela virozu (ryma, kasel, horecka), po cca 4 dnech ji zcervenaly oci, po cca 6 dnech (v patek vecer) ji vyskocila vyrazka. Podle Googlu jasne spalnicky. Vyrazka ji ruzne mizela a znovu se objevovala cely vikend. V pondeli jsem ji vzala k pediatrovi (z duvodu, abych pripadne spalnicky nahlasila v detske skupine, kam dcera chodila).

Nas pediatr mel zaskok, doktorku s ne moc dobrou povesti. Ta rekla, ze to nejsou spalnicky, ale alergicka reakce na neco. Byla jsem si jista, ze to alergicka reakce nemuze byt. Nemeli jsme novy praci prostredek, nove obleceni, dcera nejedla nic noveho ani nic jineho nez dalsi clenove rodiny.

Par hodin po prichodu od lekare se osypala mladsi dcera, ktera tu virozu nemela. Dalo mi to hodne prace, ale prisla jsem na to, ze je to skutecne alergicka reakce. A to na jahodovy kefir jedne urcite sarze. Pritom jahodove kefiry teto znacky jsme pili jiz radu mesicu predtim. Problematicka byla skutecne pouze tato jedina sarze (dalsi jsme teda nezkouseli, vzhledem k tomu, jak se k problemu postavil vyrobce).

Takze i u vas by to mozna mohlo byt necim, co dite bezne ji.

Jeste dodam, ze nase deti (ani my rodice) nikdy predtim ani potom nemely zadnou alergickou koprivku. S vyjimkou mladsi dcery, ktera mela koprivku cca 8 nebo 9 mesicu po covidu. Vyskocila ji vzdy v 7 nebo 8 vecer a do par hodin zmizela. Trvalo to nekolik mesicu. Ted uz je nekolik mesicu pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí