Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim
. Prosim vas, mam 2 dcery (10 a 13 let) maji ted obe chripku s tim ze jedna ma lepsi a jedna horsi prubeh, ta vetsi mela lepsi prubeh a uz ji chripka konci, ta mensi mela horsi prubeh(horecky, zvraceni, kasel, ryma). Myslite ze kdyz uz to ta starsi prodelala ze to znova nechytne? Jsou to jen 2 dny takze si myslim ze by to chytit nemusela, prece jenom, jsou spolu porad a uz jsou proti sobe „imunni“
dekuji za odpovedi a doufam ze to dobre dopadne a nechyti to zase ![]()
Tak pokud mají obě to samé, tak jak by to znova chytla? Pokud ale ta mladší přinesla jinou nemoc a jsou to teprve dva dny, tak to starší chytit může, když je teď oslabená.
@Anonnym127 píše:
@Lil Kitkatt mely to same az na to zvraceni a boleni bricha
Jenže to takhle od stoulu nepoznáš, jestli to bylo to samé nebo jen podobné.
Pokud je to to stejne, tak to nechytne…ma ted imunitu…pokud neco jineho, tak to samozrejme chytit muze…u nas v rodine ja ale takova zvlastnost, ze nikdo od toho druheho nic nechytne…vzdycky to ma jen jeden clen, i kdyz jsme v kontaktu a se synem navic spim v posteli
![]()
Vazne maji chripku? Nebude to jen viroza?
a jinak bych rekla, ze zalezi na viru, pokud maji kazda jiny, tak to od sebe chytit muzou, pokud stejny, tak ne.. a to, ze mela kazda jine priznaky neznamena odlisny vir..
@Anonnym127 píše:
@Lil Kitkatt mely to same az na to zvraceni a boleni bricha
jedna z nich mohla mít klidně covid, druhá virozu…takže to může chytit…
@KKK85 Covid me taky napadl
ted ho maji u holek ve skole prave ze vsichni, je mozny ze mela covid jedna, a druha to chytla, jen maji jine priznaky
bylo jim v podstate to stejny, potom mi ta mensi asi 5× blinkala a bolelo ji bricho ![]()
@Anonnym127 píše:
@KKK85 Covid me taky napadlted ho maji u holek ve skole prave ze vsichni, je mozny ze mela covid jedna, a druha to chytla, jen maji jine priznaky
bylo jim v podstate to stejny, potom mi ta mensi asi 5× blinkala a bolelo ji bricho
Joo to na covid vše sedí. A pokud mají ve škole tak bych to tak tipla..takže bych se bála i o sebe ![]()
@KKK85 o holky se staram vzdycky kdyz jsou nemocny a zatim jsem se nakazila asi jednou tak doufam ze snad ne
myslim ze to nejhorsi uz mame za sebou, nebo aspon doufám
![]()