Covid a následná větší nemocnost

585
8.3.23 15:09

covid a následná větší nemocnost

Ráda bych znala Vaše zkušenosti, dcera před 10 dny ukončila izolaci kvůli covidu, průběh lehčí s následnou velkou únavou, nasadila jsem vitamíny, už se cítila dobře a dnes to vypadá, že na ní zase něco leze:-(…takovou nemocnost neměla, je možné, že covid oslabý imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
106
8.3.23 15:15

My jsme covid prodelali loni, hruza!! :roll: porad se nam to vracelo s tim ze doktorka nam rekla ze se to deje hodne detem. :think: Takze budte v klidu, jinak imunitu jsme potom meli oslabenou asi 3 mesice s tim ze je porad bolela hlavicka, brisko, strevni chripky :,(. Po tech trech mesicich se to uklidnilo a bylo zase vsechno v pohode. Snad jsem aspon trosku pomohla a at je dobre! :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
8.3.23 15:39

Ano bohužel je to možné. :( Můj mrňous, tři a půl roku, prodělal kovid v říjnu a přijde mi že od té doby je furt nějak nachcípaný :zed: jako že prostě furt takový divný suchý kašel furt si drbe nos a právě přijde mi že ten kovid tu imunitu celkově podkopne u dětí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
8.3.23 15:46

To muze byt dozvuk covidu…
Ja prvni priznaky 19/2 a stale nejsem ok, boli me zada, sem tam hlava, jsem zahlenena.. unavena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.3.23 15:50

My ho měli v srpnu a od te doby neuplyne týden, aby někdo s něčím nelehnul a to jsme do te doby nebyli nemocní prakticky vůbec :roll: od toho leta všichni neštovice, několikrát záněty průdušek, rýma a kašel prakticky non stop. :zed: Plus sem po něm byla pul roku příšerně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.3.23 15:59

Jo, je to tak. Já tedy začala haprovat po očkování. Ale obecně v okolí a mezi blízkými větší nemocnost, ať už po covidu nebo očkování. I jsem tuhle poslouchala podcast s primářem z ORL v ČB a on tam zmiňoval názory a snad už i nějaké studie, se kterým se ztotožňuje, že prostě celá ta situace zanechala nějaké imunitní změny v populaci, což docela souhlasí, když se podívám na sebe, doleva, doprava, furt má někdo něco. A někdy i dost netypické průběhy, jako slýchám takovouhle chřipku jsme ještě neměli a za chvíli zas něco dalšího, přítel teď pořád s rýmou, že takovou taky nikdy neměl, já další a další angínu. Naříká hrozně moc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
8.3.23 16:00

@kulíšek_s_bambulí přesně to samé jsme měli i my, dcera mi přijde do teď taková bez života, sem tam ji něco boli, mela i puchyre (doktorka rekla ze to jsou následky covidu), pořád nějaké vyrážky :(… No jo covid je moribundus :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
8.3.23 16:03

@Anonnym127 tak tak. Jako nikdy bych neřekla že to tu imunitu může tak podkopnout ale je to prostě docela sviňa tenhle virus :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
8.3.23 16:52

V mem okoli jsou uz snad od Vanoc temer vsichni nemocni - z jedne virozy do druhe. Shodli jsme se na teorii, ze jak jsme behem pandemie furt chodili v rouskach a dezinfikovali jak zbesili, tak mame kolektivne oslabenou imunitu, takze i bezne nachlazeni cloveka mnohem vic semele nez predtim.

• Citovat
  • Upravit
502
8.3.23 17:06

Já kovid konec listopadu po týden izolaci následoval zánět hrtanu, na to zánět dutin a pořád nejsem oka… pořád mám ještě motani hlavy, jsem taková malatna, po zátěži se mi třesou nohy a ruce jak mám oslabené svaly, zhoršila se mi bolest krční páteře a pořád cítím dráždivý kašel a jak mi něco,,sedí,, na plicích… A taky už jsem zoufalá…
Za 20 let jsem neměla jedinou nemoc horší jak rýma nebo kašel a teď se z toho nemůžu vzpamatovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
8.3.23 17:31

Nevim, jestli to je prekonanim covidu, nebo spis ockovanim (nebo oboji). Castou nemocnost v okoli vidim, casto u lidi kolem 20-30 let.

Ja covid mela, ockovana nejsem, desinfekci jsem na ruce dala snad jednou, rousku i respirator jsem odmitala nosit - typicky odmitac vlaceny medii. Ale jsem normalne zdrava, maximalne 1-2 virozky za rok, ktere vyresi den - dva v poszeli s cajickem. Mozna mam jenom stesti a silnou imunitu.. :nevim: ale po covidu zadne zhorseni zdravi u sebe, ani sve neockovane rodiny ci neockovanych pratel, nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
8.3.23 17:38
@J_Doe píše:
Nevim, jestli to je prekonanim covidu, nebo spis ockovanim (nebo oboji). Castou nemocnost v okoli vidim, casto u lidi kolem 20-30 let.Ja covid mela, ockovana nejsem, desinfekci jsem na ruce dala snad jednou, rousku i respirator jsem odmitala nosit - typicky odmitac vlaceny medii. Ale jsem normalne zdrava, maximalne 1-2 virozky za rok, ktere vyresi den - dva v poszeli s cajickem. Mozna mam jenom stesti a silnou imunitu.. :nevim: ale po covidu zadne zhorseni zdravi u sebe, ani sve neockovane rodiny ci neockovanych pratel, nepozoruji.

Já teda očkovaná jsem, COVID neproběhl, a virózku (jestli je myšleno takové to dvoudenní škrábání v krku) jsem měla naposled na střední. Mít nachlazení dvakrát ročně mi přijde dost blbý, to bych fakt silnou imunitou nenazývala. :think:

Jinak teda v okolí COVID spíš takhle s následky u lidí, co měli nestandardní životní styl (nadváha, stres, ale třebas i vegetariáni). U očkovaných vůbec nic. A u neočkovaných neprodělaných taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
8.3.23 23:51
@sobesin píše:
Ráda bych znala Vaše zkušenosti, dcera před 10 dny ukončila izolaci kvůli covidu, průběh lehčí s následnou velkou únavou, nasadila jsem vitamíny, už se cítila dobře a dnes to vypadá, že na ní zase něco leze:-(…takovou nemocnost neměla, je možné, že covid oslabý imunitu?

Covid může imunitu hodně rozhodit, doma u nás všech prodělán v létě. Celkem nás to sundalo, starší prý „jen“ bolelo v krku. Teďka furt něco, děti jak nemarodily, tak teď… já sem pořád strašně unavená a zadýchávám se, chlap taky zhoršení zdraví. Snad to zase nakopneme zpátky :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA