Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
před 14ti dny nám někdo odcizil zámek od poštovní schránky, poůvodně jsem myslela, že zůstal manželovi v ruce při vybírání pošty (byl tam spíš naoko - popíšu níž), minulý týden jsem si však všimla že mi zmizely letáky. Manžel mi na dotaz zda je vybíral a co dělal s tou schránkou řekl, že si myslel, že to je moje práce
a o letácích nic nevěděl. Nějak jsem to neřešila, říkala jsem si, že je třeba někdo vytáhl předem (čouhali ven - třeba nějaký sběrač papíru). Jenže, čekám fakturu za elektřinu, mám ČEZ online, takže na webu je už dva týdny a papíry mi ještě nedorazily, no a dnes jsem se ptala sousedky a ta už ji prý týden má…
Tak mi to začalo šrotovat a došla jsem k tomu, že mi někdo suveréně krade poštu ![]()
Byt je v paneláku, s žádnými sousedy nemáme problém, v podstatě se ani neznáme, max. se pozdravíme u výtahu…
jediné co mě napadá, tak bývalí majitélé - byt jsme koupili před rokem, původní majitelé byli dost problémoví - těžký rozvod (rozkopané dveře, na schránce šlo vidět, že se do ní někdo snažil dostat, měla pochroumaný zámek, který fungoval spíš na heslo) syn ve vězení, TP jsme jim odhlašovali snad půl roku - vůbec nespolupracovali atd… ovšem vše s nimi máme vyřešené, přeplatky jsme jim vrátili, jejich pošta sem nechodí cca od loňského března…
no a k dotazu, není mi jasné, k čemu by někomu byla naše pošta - nic extra mi nechodí, sem tam doporučený balíček nebo 1× ročně dopis o stavu účtů, SIPO ani nic takového nemám, veškeré finance řeším přes účet ![]()
jediné, o čem vím, že mi zmizelo, je ta faktura od ČEZu ![]()
je to nějakým způsobem zneužitelné?
Samozřejmě v pondělí letím k zámečníkovi pro nový zámek, ale pořád mi vrtá hlavou, co z toho kdo má?
Pro rýpaly - jsem holka z baráku, skoro všichni tam mají místo schránek klasické roury - tak mě nenapadlo, že by mi tu poštu chtěl někdo brát, proto jsem ani rozbitý zámek nějak neřešila
blbec, vím ![]()
Jestli máš čez online, tak ti faktura ani nepřijde. Máš jí na netu.
No myslím že pošta jde v paneláku vytáhnout normálně horem, aspoň já si ji tahala, když se mi nechtělo pro klíč, tak nevím, jestli si zámkem pomůžeš.
a tak od toho čezu si to nemůžeš vytisknout z netu? nebo holt požádat o opis. ale to ti můžou vzít znova.
@lenk píše:
No myslím že pošta jde v paneláku vytáhnout normálně horem, aspoň já si ji tahala, když se mi nechtělo pro klíč, tak nevím, jestli si zámkem pomůžeš.
a tak od toho čezu si to nemůžeš vytisknout z netu? nebo holt požádat o opis. ale to ti můžou vzít znova.
Můžu, o to mi nejde, já ji jako takovou nepotřebuju. Jde mi jen o to, že mi ji někdo z té schránky vytáhl
Tak mně například písemná faktura taky ještě nedorazila a byla vystavená 9. února. Teď jsem schválně koukala a místo písemné faktury už jde asi složenka ![]()
A co takhle tam nějaký dopis narafičit? I s nějakým vzkazem a uvidíš, jak dlouho se tam ohřeje v té schránce..
Napsala bych sama sobě dopis, do toho dala nějakou starou baterku nebo něco co vypadá jako čip a napsala bych, že to je sledovací zařízení a že pokud nepřestane krást tu poštu tak to nahlásím ![]()