Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni:-) můj problém zní: PES
bydlíme s přítelem v bytě a náš uzlíček štěstí je na cestě, jenže naši domácnost dotváří 14ti letá čivava, kterou nám sem dala přítelova sestra na dožití (jelikož bydlí v panelovém domě, tak ji tam nemůže mít-neustále štěká). Protože je to pes už dost starý je i nemocný, má špatné ledviny, štítnou žlázu, trpí epileptickými záchvaty a hlavně nedokáže si říct, když potřebuje vyvenčit, takže je náš byt jedna velká překážková dráha-ve všech futrech jsou umístěny karotonové desky, aby mu byl znemožněn přístup do ostatních místností a neočůrával tak všechno. Obývá jeden malý pokojik kde má pelíšek a chodbu- kde má žrádlo a není den, abych po něm nevytírala podlahu. Upřímně už mě to zmáhá, nebaví a představa, že budu s malým denně přeskakovat překážky ve dveřích, mi příjemná opravdu není, kolikrát o to sama zakopnu natož tak s dítětem v náručí
Ráno nás dokonce nenechá ani vyspat, je rozmazlený- spal se sestrou v posteli a neustále by se chtěl chovat, celodenní kňučení+ jeho loužičky mě už vážně nenechávají chladnou, nevím co s ním mám dělat, nechci ho tady, jenže příteli je mu ho líto dát ho do garáže, kde je zima… Poraďte prosím jestli máte tyhle zkušenosti, nechtěla bych to dovést až do situace, kdy bych musela říct:" Buď já a nebo pes"
Děkuji za jakoukoli odezvu ![]()
Čivava by šla zpátky k sestře nebo do té garáže… Nevím proč si s ní souhlasila.
třeba pojde než se dítko narodí.
Odvezla bych psa k sestre na byt a nazdar, at se stara ona ne? Pro dobrotu na zebrotu
Ahoj, pejsek je dost starý, u nás se taky pejsci počůrávali na starý kolena..oni se počůrávaj i lidi..ale u nás to teda byly kaluže (pesani velcí). Nicméně já bych pejska nevyhodila a na přítele netlačila. Uvažovala bych o lepším řešení těch zábran po domě, aby si mohla s miminkem bezpečně procházet, koupit pro pejska asi ohrádku, tu vystlat savými podložkami (máte malého pejska, takže by to mělo jít bez problému) do ohrádky umístit pelíšek a pejska tam každý den nechávat o něco déle aby si zvykl. Při pravidelném venčení a pobytu doma v ohrádce by mohl dožít v klidu a tobě tolik nezavazet. Určitě potřebuje také pozornost, což bych uplně nebrala jako špatně, protože i tak jenom první miminko má maminku samo pro sebe, všechny děti druhé a další se o ni dělí se sourozenci a pokud ty kousínek svého denního času věnuješ mazlení s pejskem, miminko tím trpět nebude. Z toho že by pejske dítě budil bych se také nestrachovalo, protože miminko ten jeho kňukot slyší již v bříšku a po narození si na tento zvuk zvykne a nebude ho rozptylovat. U nás to trvalo pár týdnů a pak štěkání psa už děti nebudilo (každý jiný neznámý zvuk ano). Nemyslím si že by bylo dobré dávat příteli taková ultimáta, dá se to řešit v klidu. Taky jsem teď těhu a jsem dost podrážděná, uvidíš, že až porodíš, tak to po 6tinedělí už ani pejsek na nervy tolik nepoleze. Zkus si na něm najít něco pozitivního, vzít si ho na klín ke knížce apod. Miminku se bude pravděpodobně líbit ![]()
@z92 Nevím co chceš slyšet, mate v podstatě dvě možnosti a to ze nu najdete někoho kdo se o něj postaráa nnebio ze ho necháte utratit, vzhledem k tomu jak je nemocný a možná ma i bolesti by to pro něj bylo vysvobození, porodila bych se s veterinářeaale i tak se mi tvůj přístup moc nelíbí, přecejen je to zživý tvor, trochu empatie by neskodilo.To dítěi ty to prezijete, tten pes už tu dlouho nebude.
Je to pes sestry, tak at se stara. Zbavi se ho, aby ji nekomplikoval zivot a ty se muzes zblaznit? To snad ne.
Pejska je mi lito.
A sestra si pořídila čerstvý zdravý štěně, ne?
Jako ta je dobrá, to dobře vychytala
Já bych psa v bytě nechtěla ani zdravýho, natož takový břemeno ![]()
@z92 Tohle bohužel nevyřešíš, psa nezměníš. Je už moc starý. Je možný že dlouho nevydrží, pokud je tak nemocný. Asi ti nebude moje rada moc platná, ale já mám podvratáka, který nemůže zůstat o samotě a v noci aby mi z bytu neudělal kůlničku na dříví, a nešlo ho převychovat. Tak jsme koupili velkou klec pro psy, je fakt prostorná, koupila jsem to určené na co největšího psa, aby měl prostor a pokud jdu pryč a na noc jde do klece.Jsem s dětmi doma tak tam není zavřený pořád, v mé přítomnosti si nic nedovolí, ale pokud odejdu nebo jdeme spát tak začal dělat pěknej bordel, lezl mi po stole a všechno ničil, myslela jsem že ho umlátím.
Občas se poblil nebo posral, vzali jsme si ho z útulku, ale měl špatný návyky, ze začátku to byl děs. Tak zkus tu klec, od té doby mám klid a bordel uklidím jenom v kleci.
Kdybych měla volbu souhlasu nebo nesouhlasu, tak hu tu samozřejmě nechci, ale mě se nikdo neptal. Ze začátku mi to přišlo fajn, protože zvířata ráda mám, ale tenhle pes je opravdu otravný a už i moje trpělivost pomalu dochází. To s tím dožitím je taky otázka bůh ví jaké doby, už když si ho kupovali, tak jim prodávající řekl, že je nemocný a vydrží tak maximálně 2 roky no a pes je tady stále…
Ale ta ohrádka je dobrý nápad ![]()
Určitě vymyslet nějakou ohrádku, když bude pravidelné venčení. Já bych pak měla strach, že čím bude mimčo větší, tím víc na něj bude dotírat a navíc když bude lézt, bude se machtit v těch jeho loužičkách, může se stát, že se někde nějaká zapomene. Ale ve 14 v tomhle stavu si myslím, že už dlouho nevydrží. A když by se to nesrovnalo a pořád to bylo hrozný, prostě bych ho vrátila sestře, že se nedá nic dělat, ale dítě je přednější. Prostě jí ho odvést domu a basta, když se neptala na nic ona.
@z92 určitě ti to uleví a ušetří fůru práce. Chápu že to je o nervy, ale ber to tak že za to nemůže ten pejsek. Bude rád když dožije v klidu a když bude v ohrádce, bude na Vás vidět, neudělá ti binec po bytě, nezakopneš s prckem a pro odpočinek uším zavři dveře a chvíli si dáchni. Je to pro něj jistě lepší než ho utratit nebo dát do garáže, pokud zatím žere a cítí se přijatelně. Jakmile budou bolesti, bebude jíst, tak utratit ale to i kdyby byl sebemilovanější. On tu už fakt nemusí být dlouho.
Moc děkuju za příspěvky a účinnou radu s ohrádkou, vytrhly jste mi tím trn z paty, samotnou by mě to vůbec nenapadlo ![]()
Psa bych vrátila sestre, chtěla ho tak ať se stará..miluju takové lidí kteří si pořídí psa a když už se jim nehodí dají ho pryč. ![]()
@z92 Ohrádka, tj. přesně vymezený kousek bytu, který bude uklízet přítel nebo to tam muže jezdit uklízet sestra.
@z92 at si ho sestra vezme zpět, co až mimino začne lézt? ten pes už je starý a potřebuje svůj klid. sestra je dobrá, zbaví se psa když už s nim neni zábava ale starosti
Ohrádka je fajn ale jestli si zvykne
. jak často s nim chodíte ven?