Problematický pes v bytě a dítě na cestě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
maminkaBeáta
20.2.16 14:34

@Markéta80 právě by to řešilo i to lozící miminko - a pes podle popisu stejně celé dny kňučí a zlobí takže jestli si nezvykne asi to nebude vypadat hůř..a strádat nebude, pokud se hodí na procházky a bude mít jídlo, vodu, pelíšek, společnost.. bude mít hezké stáří. Obávám se že vrácen sestře dlouho na světě nepobude - že se ho sestra zbaví :(

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
20.2.16 14:44

@Taciras jenže to by jí nevyřešilo to čůrání po bytě… proto jsem navrhovala ohrádku :(

• Citovat
  • Upravit
59371
20.2.16 14:52

@maminkaBeáta ale celý den v ohrádce bude chudák, navíc na to asi neni zvyklý. beru ohrádku pokud neni pod dohledem ale pořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.2.16 15:03
@Taciras píše:
Bylo by to ale v jedné místnosti, kam se nedostane dítě.

No jo, ale tou zábranou čivava beztak proleze :think:

• Citovat
  • Upravit
z92
319
20.2.16 16:50

V léte to bude super, protože je teplo a bude moct být celý den na zahradě, teď přes zimu to je hold horší a snažíme se ho dávat ven cca 7× denně po 5min, ale přes noc ho už neuhlídáme nebo v době, kdy nejsme doma, takže ohrádka bude ideální a myslím, že mu až tak vadit nebude, skoro celý den totiž prospí aktivní bývá přes noc a hlavně k ránu a v téhle době bude muset být hold pod „zámkem“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
20.2.16 18:06

Pejska je mi moc líto, když se ho ve stáří a v nemoci zbavila jím určitě milovaná panička :roll: Zkusila bych si s ní promluvit, aby si pejska vzala zpět. Tohle se nedělá, pořídit si zvíře a v momentě, kdy mi začne překážet, ho dat pryč. Měla by to snad pochopit, když čekáte dítě..a píšeš, že pejsek většinu dne prospí, pochybuju, že starý nemocný pes pár hodin, co je vzhůru, stráví štěkáním, aby to byl takový problém pro sousedy - nebyla to spíš výmluva?
No v případě že bude nadál u vás, tak bych mu pořídila nějakou tu ohrádku, když koupíte malé čivavě klec 1× 1,5 metru např., tak by to pro ní mohlo být dostatečně velký, aby í nevadilo tam být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
20.2.16 18:20
@Taciras píše:
No nevím, jak je přesně velká čivava, ale kočka tím bez vyndaný tyčky teda neproleze a to mám tříkilový kočky. Oni jsou ty šprušle hodně blízko, blíž než u postýlky.

Tak mně to přijde, že čivava proleze i klíčovou dirkou. Ale určitě bych to ověřila :lol:

• Citovat
  • Upravit
1008
20.2.16 19:28

Sestře bych psa nevracela. Vytyčila a ohradila bych prostor, který bude určený jen pro pejska + pití, jídlo, hračky a pelech. Dají se pořídit savé podestýlky pro pejsky i plínky. Pejska bych nechávala v té ohradě a když by třeba 1×/den běhal po bytě, aby byl taky s vámi, měl by plenu. Jsou sice drahé, ale v případě 1ks/den se to myslím dá finančně zvládnout (a to by mohla platit sestra). Přidala bych pravidelné mazlení a zintenzivnila vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.2.16 19:35
@z92 píše:
V léte to bude super, protože je teplo a bude moct být celý den na zahradě, teď přes zimu to je hold horší a snažíme se ho dávat ven cca 7× denně po 5min, ale přes noc ho už neuhlídáme nebo v době, kdy nejsme doma, takže ohrádka bude ideální a myslím, že mu až tak vadit nebude, skoro celý den totiž prospí aktivní bývá přes noc a hlavně k ránu a v téhle době bude muset být hold pod „zámkem“ 8)
… teď jsem dočetla. 7× denně po 5min je málo!!! Pes má chodit ven, né být vypuštěn na zahradu. ;) Není vyřáděný, přes den se nudí/spí a proto vymýšlí kraviny v noci. Má přehozený režim a s tím se dá pracovat. Navrhuji večer po žraní, mezi 20-21h třeba 45 min vycházku. Pes se unaví, bude spát a odbouráte tím ty nočná aktivity. Zkuste to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
20.2.16 19:56
@Tunrida píše:
Tak mně to přijde, že čivava proleze i klíčovou dirkou. Ale určitě bych to ověřila :lol:
:mrgreen: :mrgreen: taky si myslim že proleze, ted máme fenku jorka a kolikrát čivava je větší a oproti kočce je fakt malá a ta by se asi taky protáhla všude :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
20.2.16 20:32

@klenice no já nevím, má 14 let… naši psi mají 8, 11 a 14 a 45min ten nejstarší už neujde. To je hodně hodně starý pejsek.

• Citovat
  • Upravit
12550
20.2.16 20:38

Pejska je mi líto.
Ale dát starého nemocného psa do garáže? Navíc gaučáka, co byl ještě k tomu zvyklý spát v posteli? To je tak, když si lidi pořídí zvířátko a pak neví, co s ním. Je to nezodpovědnost lidí, tak doufám, že to pejsek neodnese.
Já osobně bych ho vrátila sestře, ať se stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
20.2.16 20:39

@maminkaBeáta ale 5 minut je i na vyvenčení málo :? Navíc jestli je to pes tak ten to nevypustí vše najednou jako fena :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.2.16 20:41

@mamule42 Klec 8o brrr, úplně mě z toho mrazí. To si lidi radši ty pejsky nepořizujte :roll:
Když pesan doma zlobí, místo zavření do klece popřemýšlím, jakou činnost s ním přidat, aby ze sebe dostal tu přemíru energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
20.2.16 20:54

@Markéta80 @majki.r myslím si že by mohl chodit ven na dýl a klec se myslí spíš ze zhora otevřená (ale lze pejska naučit že ji přijme jako domeček, nesmíte si představit 50×50cm a 24hodin tam, je to nouzové řešení. Ale tady je ta situace dost jiná, když se paní snaží obětovat za psa někoho jiného a nechat ho dožít tak se musí dělat kompromisy. Když bude v ohrádce a bude chodit 5× denně ven na 5min a přes léto bude dle potřeby na zahradě, tak je to pořád lepší než aby byl mrtvej.. takhle dožije ve společnosti lidí které má rád a v přijatelných podmínkách. když bude mít pelíšek, sací podložky, venčení, ve 14ti letech mu nebude tolik věcí chybět. Není to ideální ale lepší než ho utratit když je jeho zdravotní stav ještě stabilizovaný. Další věc je i to že bych možná řešila jeho kňučení, které zakladatelka považuje za to že je rozmazlený, jestli to třeba nemůže dělat i z bolesti. pak by bylo na místě ho nechat uspat a byla by to úleva pro obě strany

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný