Problematický pes v bytě a dítě na cestě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59392
20.2.16 21:18

@maminkaBeáta s miminem se venčení spíš sníží :? No dožít v kleci to moc pěkný konec neni. ano to knučení je divné, probrt s vetem protože pokud má bolesti tak lepší uspat než se trápit. zapojila bych víc přítele protože s miminem ty vycházky :roll: a zapojit původní majitelku bud at si ho vezme zpět nebo se pořádně zapojí. Pro zakladatelku až tam bude mít mimčo a jestli ten pes knučí celý den tak to bude peklo ale kdo ví jestli spíš nebrečí bolestma :(, 14 let už je hodně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.2.16 21:23

Já bych skutečně dala pejska buď zpátky majitelce, (i když nechápu, jak někdo může odložit pejska po tolika letech společného soužití, pokud nemá zásadní problémy) nebo někomu, kdo ho bude mít rád. U zakladatelky to moc pozitivně teda nevidím :? Už teď k pejskovi, soudě podle popisu, nemá úplně kladný vztah, s příchodem miminka bude všechno těžší. Je to náročné období, kdy pracujou nervy, pes bude najednou štěkat hlasitěji, kňučení bude otravnější, emoce se ještě zesílí. Opravdu bych zkusila pejskovi najít lepší domov. A ano, jak píšou holky, nechat ho pořádně vyšetřit, aby se zjistilo, jestli kňučení neznamená projev bolesti. Chudák pejsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.2.16 21:24

@Markéta80 Ahoj Markétko :kytka: ráda tě vidím :kytka: Omlouvám se za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
20.2.16 21:27

@Markéta80 něco takového http://img6.hyperinzerce.cz/…hradka-1.jpg nebo takového http://www.ifauna.cz/…7e67fbb8.jpg kde ho postupně zvyknou, bude tam mít pelíšek, sací podložky na čůrání, oblíbenou hračku a bude to v místnosti, kde oni se pohybují, to je dle mého uplně v pohodě a nemyslím že tam bude starý pejsek který téměř celý den spí nějak trpět, respektive ne víc, než teď, v jedné místnosti s loužičkama a paní co se o něj statá za to fakt nemůže, taky si zaslouží normálně fungovat. Není to ideální, je to kompromis

• Citovat
  • Upravit
maminkaBeáta
20.2.16 21:28

@majki.r já bych teda řekla že další změna majitelů mu neprospěje a že je zakladatelka spíš naštvaná na přítele než na pejska…

• Citovat
  • Upravit
12550
20.2.16 21:39

@maminkaBeáta Těžko soudit z těch pár řádků :nevim: Každopádně doufám, že se to nějak vyřeší ke spokojenosti všech.
Ta první ohrádka se mi zdá vcelku dobrá…když v tom pejsek není zavřený často a je mezi lidma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
20.2.16 21:47

@majki.r :mavam: :mavam: já Tebe taky :* @maminkaBeáta ano takhle vypadá ohrádka jenže pro starého psa co na to neni naučený :?. Vim co dělá naše když jí někdo omylem zavře zábranu u sporáku, hned kníká :lol:. Aby jim tam nebrečel x hodin denně :? což s miminem bude blbá kombinace :? by mě zajímlo jak se do péče o psa zapojuje přítel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminkaBeáta
20.2.16 22:02

@Markéta80 no podle všeho asi kníká i tak celé dny… těžko říct, může se mu i stýskat po majitelce. Já jen nechápu jak všichni píšou že by ho dali pryč.

1. přítel si ho chce nechat a musela by jít těhotná to konfliktu s přítelem
  2. pejsek za nic nemůže a zasloužil by si už dožít v klidu a ne pořád měnit majitele ve 14ti letech
  3. původní majitelka se ho zbaví znovu, kdo ví kam pes přijde, v útulku takhle starého utratí, jinde je velké riziko že mu bude zle
  4. nevidím v tom zas tak velkou zátěž, není to 3letá německá doga, je to stará nemocná čivava, vždyť to se dá zvládnout a udělá dobrý skutek pro pejska :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
59392
20.2.16 23:09

@maminkaBeáta tak at se přítel taky stará ;). ted nevim jestli zakl. psala jak ho mají dlouho :?. jenže jestli celý den kníká to teda musí být super, to moc normální teda neni :? a s miminem o to hůř :? až bude budit dítě tak by mě bylo jedno jestli je to 2kg nebo 50kg pes. přítel si psa vzal od sestry tak at se o něj taky stará včetně uklízení po něm a at navrhne řešení co dělat. Ale ne že psa zavřu na celé dny do ohrádky to už mu bude lépe i venku :? Ten pes potřebuje klid, i to venčení 7× denně mě přijde dost jestli tam neni zdravotních problémů víc ale chce to ne vypustit na zahradu ale projít se s nim ;) Ale hned v pondělí bych s nim došla na veterinu a řekla že celé dny knučí jestli nemá bolesti protože aby pes žil v bolestech to je hodně špatný konec :? Fakt si neumim představit psa dát do ohrádky na celé dny :? co když bude žít x týdnů, měsíců. Dítě začne lézt po zemi a to už se pes z ohrádky nedostane. nejlépe by mu bylo někde u důchodců tam by měl klid na dožití ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.2.16 23:10

@maminkaBeáta tak samozřejmě majitelka musí odhadnout, kolik pejsek zvládne. Já se svým zesnulým 16ti letým stařečkem jsme chodili/loudali skoro hodinu denně. Když je ale dostatečně akční na to, vymýšlet v noci blbosti, tak zvládne jistě i vycházku. 5ti minutový výběh na zahradu je prostě málo i pro čivavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.2.16 23:16

A to celodenní kňučení může být důsledek té epilepsie. Známý měl raťafáka, co měl jeden škaredý záchvat, k tomu i malou mrtvičku a od té doby furt kuňkal, ale bylo to zlatisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
20.2.16 23:56
@z92 píše:
Ahoj všichni:-) můj problém zní: PES :cert: bydlíme s přítelem v bytě a náš uzlíček štěstí je na cestě, jenže naši domácnost dotváří 14ti letá čivava, kterou nám sem dala přítelova ...........

No to ti nezávidím. Přítelova sestra se stěhovala? Pokud ne, tak nechápu proč mohla 14 let psa mít a najednou ne. Spíš to vypadá, že sestra je dost pohodlná a pes byl už obtíž, tak ho šoupla vám.
Já bych to řešila tak, že bych toho psa vrátila sestřičce, ať si s ním dělá co chce.
Může ho přece dát rodičům nebo mu sehnat nějakého majitele, starší lidi, kteří budou mít čas se o něj postarat. Řešení je mnoho, musí se ale chtít… Měla by to samozřejmě řešit drahá sestra, ale kdyby nechtěla, asi bych se o to postarala sama.

No a pokud ne, tak bych si na drahé sestře vynutila dárek pro jejího pejsánka http://www.spokojenypes.cz/…a-dog-park-1?… ,
btw. Doufám, že žrádlo pro něj vám hradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.2.16 08:26

Mně se strašně líbí, že jak se řekne ohrádka, klec apod., tak si většina představí v případě čivavy klec o velikosti plata od vajec, do který se ten pes sotva vejde a bude tam celý den :lol: Je zvláštní, že u venkovního psa se nikdo nepodivuje nad tím, že na tý zahradě má svůj kotec, ve kterým má svůj pelech, má tam misky na žrádlo a v případě potřeby se tam zavře, aby neutekl, neskočil pod auto, neobtěžoval návštěvu, která psy nemá ráda… Vždyť je úplně stejně normální, že takový místo má i pes v bytě. To nemusí být nutně celý gauč i s manželskou postelí.
Jako ze zakladatelky sice zjevně nesálá pejskařská láska, to ne, ale vzhledem k tomu, že se v tý situaci moc dobrovolně nenaskytla a odskáče si ji nejvíc, tak bych řekla, že se k tomu staví dost dobře, když vůbec uvažuje nad tím, jak to řešit, aniž by pes musel z domu.

• Citovat
  • Upravit
59392
21.2.16 08:33

@Tunrida ne já si teda pidi klec nepředstavim ale ten pes je skoro nad hrobem a na jakoukoliv ohrádku zvyklý neni :? bude tam knourat to pro zakladatelku bude super řešení :lol:. áš pes teda ohrádku neměl, nevidim důvod aby byla v ohraničeném prostoru :roll: no ěm to normální nepřijde, pořídim si psa a pak ho šoupnu do ohrádky, to je super život aby pes žil na vyhrazené části bytu. To s eten pes moc neprojde. naše by tam 100% štěkala a ječela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.2.16 09:01

@Markéta80 Ale proč by tam měl být celý den? Ono to pro něj v závěru taky možná bude bezpečnější a i příjemnější, že se bude mít kam schovat, až bude zakladatelka lítat po bytě s ukřičeným miminem. Jako samozřejmě je lepší, když je na to pes učený od malička, o tom žádná. Ale tahle situace bohužel není standardní, takže ani nejde moc řešit tím, že se zakladatelka naplno přizpůsobí nemocnému psovi a všechno půjde bokem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný