Mléčná kašička ve 3 měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hr4sek22
23.7.14 17:31

@kristin11 Já bych přihodila dvě, tři lžičky do mlíka. Taky jsem malýmu dala o týden dřív než bylo na krabici (poradila jsem se před tím s dětskou doktorkou) a nemá problémy se zažíváním, nic. Naopak mi celý noci krásně spí až do rána. Přišlo mi, že samotný mlíko už ho moc nezasytilo. Teď si dá 2× nebo 3× denně rýžovou kaši nebo krupičku a je spokojenej. Každej má na to jinej názor, já bych dala.. :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1201
23.7.14 19:02
@u763 píše:
To se mi zda hodne, ono to davkovani UM neni jen tak a myslim si, za by se nemelo prekracovat a uz vubec kazdou hodinu, aspon po 3 hodinach, nebo si zadelate na boleni briska. Zkousela jsi jestli nema zizen? V tehle vedrech na UM vypijou mezi krmenim hodne tekutin, vodu nebo caj.

Přesně..a nejen bolení ale taky obezita..dřív jak po třech hodinách nedávej.. @kristin11 zkus nabídnout čajík nebo vodu, ale nepřekrmuj zaděláte si na průser..taky myslím že má třeba spurt a zas to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.7.14 19:05
@Hr4sek22 píše:
@kristin11 Já bych přihodila dvě, tři lžičky do mlíka. Taky jsem malýmu dala o týden dřív než bylo na krabici (poradila jsem se před tím s dětskou doktorkou) a nemá problémy se zažíváním, nic. Naopak mi celý noci krásně spí až do rána. Přišlo mi, že samotný mlíko už ho moc nezasytilo. Teď si dá 2× nebo 3× denně rýžovou kaši nebo krupičku a je spokojenej. Každej má na to jinej názor, já bych dala.. :nevim: :kytka:

3× denně kaši?? 8o to jí skoro jenom kaši..:-D u nás kaše neuspěla, ale žádná..bohužel, ráda bych mu jí dala třeba k snídani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.7.14 19:43

Nedávej podle tabulek, ale podle žravosti mimina. Samozřejmě necpat tak, že se pozvrací, ale pokud 180 vyzunkne jako nic, dej víc a uvidíš. Ono je to hrozně lákavý, první příkrmy, zeleninka, kaše, ve finále ale není moc o co stát. Buď máš ulepený dítě (kt. navíc ani ze začátku moc nesní) nebo pokud dáš kaši do flašky, tak jednou je moc hustá, že neteče, příště zas hrudky,…mlíko je fakt nejjednodušší a stojí za to vyzkoušet nejdřív zvýšit dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
23.7.14 21:38
@Leniczka23 píše:
Přesně..a nejen bolení ale taky obezita..dřív jak po třech hodinách nedávej.. @kristin11 zkus nabídnout čajík nebo vodu, ale nepřekrmuj zaděláte si na průser..taky myslím že má třeba spurt a zas to přejde..

Presne tak. Kase nedavat.Od kasi se zacina odpouštět. Nam bylo receno ze nenmame davat.

Jinak nestaci li 180 udelej 210 nebo 240 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
24.7.14 09:35

@Leniczka23 Já mu nedávám vyloženě kaši jako hustou, lžičkou. Dávám jenom jednu nebo dvě lžičky do mlíka jak řekla doktorka. Nebo tu krupičku. Prostě na zahuštění, normálně do flašky, protože po samotným mlíku má hlad.

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
24.7.14 09:43

@Leniczka23 Jinak malej jí cca 6× denně z toho 3× má samotný mlíko a 3× zahuštěný mlíko a už mu to samotný mlíko nahrazuju ovocnou výživou tak má mlíko s kaší a ovoce. Já v tom teda problém nevidím. Navíc bych mu necpala příkrmy pokud bych se předtím neporadila. Nějaký zeleniny apod. mi přišly ještě brzo, ta rýžová kaše ne :nevim:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 10:48

• Citovat
  • Upravit
1201
24.7.14 10:05

@Hr4sek22 jo koukám že máš 5 měsíčního prďolku..no já kaši ani nechtěla dávat, protože malej měl 4 kila už když se narodil a kaše je dost na přibírání i nám to doktorka říkala, že max na noc jinak moc nedávat..ale jestli je na UM tak já zas nevidím problém v tom dávat zeleninu..je tisíckrát lepší než ta kaše..my už od uk.4.měs. přikmovali teda..Ale to jen jak jsme to dělali my, každý podle svého uvážení, samozřejmě si to dělej jak chceš.. :) Ale tim spíš bych začla s příkrmy když sama píšeš že má po mlíčku hlad.. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
24.7.14 10:18

@Leniczka23 Malej měl 3,20kg když se narodil, teď nemá ještě ani 7kg. Zeleninu jsem ještě nedávala, ale už asi začneme. Myslela jsem, že je to brzo, ale zrovna jsme byli tady u naší pediatričky a ta říkala, že už by klidně mohl mrkev třeba bramborem. Jako já si ráda nechám poradit :) On někdo říká, že by dítě do půlroku mělo být jen na mlíku, někdo zas od tří měsíců dává příkrmy.. Ty skleničky z obchodu mi děsně smrdí, nevím proč :nevim: Budu mu vařit sama, tady ty srance mu dávat nechci :) Jinak včera měl ke svačince malinovou přesnídávku a moc mu chutnala. Už asi dáme teda i tu zeleninu. Jsme zvědavá jak mu bude chutnat. Přesnídávku jsem měla i ve vlasech :D

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
24.7.14 10:25

A po tom mlíku s kaší nebo krupičkou právě hlad nemá, teď jí cca každý 3 hodiny a krásně spí i přes den. Poslední jídlo kolem osmé večer a pak až o půl 5 ráno. Na dnešek má nachystaný meruňky tak to půjdu za chvíli vykouzlit do skleniček i na další dny :P

• Citovat
  • Upravit
1201
24.7.14 10:30

@Hr4sek22 :lol: jojo pamatuju na naše první příkrmy..malýmu je 8,5 měsíců a mlíčko má jen dvakrát denně..zeleninu miluje..víc než přesnídávky. Ale jogurty má rád..Řikají, že když jsou děti na UM tak od toho 4. na MM od 6.měsíce..ten můj měl prostě hlad a i doktorka nám řekla od 4.dejte mrkev, brambůrku, jak říkáš..nejdřív nic moc a pak se rozjedl a když jsem přidala i maso mohl se utlouct..maso jsem taky přidala dřív než je v tabulkách, ale samotná zelenina mu moc nejela a já se mu nedivým bylo to fakt hnusný, tak jsem zkusila trošku masíčka a byl uplně hotovej.. :lol: Jinak taky vařím doma..akorát v DM mají skleničku jenom čistě hovězí maso, tak to kupuju, protože když mu chci dělat čerstvý příkrm a to hovězí než změkne to by se nenajedl..Skleničku dostane občas když někam jedem, ale rozhodně mu víc chutná domácí to toho sní..tak zkuste pak dej vědět kdo byl víc zas*ranej jestli mamka nebo malej.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
24.7.14 19:11

Mělo by se zacinat zeleninou. Z duvodu ze ovoce je sladke takze pak deti odmitaji zeleninu. Ale není to moje dite. Zacla jsem zeleninou pak sme prestali malej nechtel a pak na novo. pokud ditetinestaci mleko delaji se vice sytici. rozhoodne bych to ne zahustovala kasi. navic po te kasi ho muze bolet bricho a je to na zadelani obezity lekari vi uz o cem mluvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.7.14 19:17

Já bych zvýšila dávku mléka.. Ono každé dítě je jiné..
Mě třeba nikdy první kluk nevypil víc jak 160 ml- a to měl Um i po roce a běžně jsem slyšela jak děti pijí 240 ml..
Prostě každému stačí jiné množství..
Já kaší teda taky dávala do mléka, doktorka říkala, že se to může, ale jenom jednou, třeba na večeři jakože do mléka dvě odměrky rýžové nemléčné.. Ono ti to moc nezahustí je to jakoby trochu silnější mléko.
Ale já bych ještě počkala a zkusila zvýšit to mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
24.7.14 20:13

@Leniczka23 Tak hlásím, že meruňky spapal ke svačince celou skleničku od přesnídávky. Prý by se mělo začít prvně zeleninou, ale tak my začali ovocem, no. O dva dny dřív než se zeleninou. Byli jsme pro pár čerstvých mrkví na zahradě a teď měl malej k večeři zeleninovou premiéru i s tou bramborou. Nejdřív koukal co to je, pak ochutnal, smál se, snědl pár lžiček a nakonec půlku skleničky. Pak zkusím koupit to hovězí maso z DM jak jsi psala :)

Jinak jsem dneska koupila několik druhů skleniček jako těch hotových jídel a vyzkoušíme. Schválně jsem koupila i tu smradlavou jestli je nějaká špatná nebo fakt tak smrdí a smrdí :lol: tak jsem je vyhodila. Hodlám dělat domácí, ale když není čas nebo někam jedem, hodí se mít něco ve spížce. Byla jsem s kamoškou co má dvě malý děti. Prý nechtěli vařený, ale jenom skleničky :)

Příspěvek upraven 28.07.14 v 18:08

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
24.7.14 20:16

@Leniczka23 Jo a zaliskaní jsme teda byli oba dva :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat