Náhle odmítá kojit - 2měsíční holčička

Far
10
23.7.14 16:00

náhle odmítá kojit - 2 měsíční holčička

Mám 2 měsíční holčičku, která se ještě před čtyřmi dny bezproblému kojila. Momentálně má kolem 5ti kil. Kojit jsme začali hned druhý den v porodnici (starší syn je jen 16 měsíců starší, takže kojení naskočilo hned, syn byl kojen plně bez problémů 6 měsíců).
Z pravidelného cyklu kojení co 2 hodiny holčička náhle ze dne na den začala odmítat prso: stačí když se přiblížím s prsem už odvrací hlavu a začne brečet, nechce ani chytit bradavku do pusy. Zkoušela jsem kojit v (jejím) polospánku nebo jiné polohy, nic nezabírá, vždycky to skončí brekem. Nemá žádný zdravotní problém a u mě se nic nezměnilo, žádný „nový sprchový gel“, jiná strava, všechno je stále stejné jako před tím. Jediné co je „jiné“ - cca tři týdny mě bolí podbřišek a dnes na kontrole na gynekologii mě mudr. řekla, že mám ovulaci a za 14 dní budu menstruovat (ovulaci a následný menzes jsem měla po šestinedělí i u staršího syna). Takže možná, že tady bude ten problém v rámci „nastartovaných hormonů“. Mlíko odstříkávám a dávám z flašky (zkoušela jsem stříkačkou, ale to se nedá - min. dvacet minut se snažím vpravit 20 ml s neustávajícím brekem a dávením).První den mlíko z flašky nechtěla (vodu z flašky ale pila), tak jsme dávali stříkačkou, druhý den už odstříkané mlíko z flašky začala pít.
Máte s touto situací někdo zkušenost? Jak dlouho to trvalo? Přešlo to? Mám obavy, aby se ještě zpátky chytla z flašky na prso (snažím se často přikládat i když marně), kojili jsme pěkně, mě to dobře teče mlíka bylo dost a obě děti hezky pily, je mi moc líto, kdyby se už holčička nechytla a zůstala na flašce… :,(

Příspěvek upraven 23.07.14 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1919
23.7.14 16:05

Nám se to nestalo :( ale jednou tu kdosi psal, zakrýt jí plínkou, aby neviděla :) tak můžeš taky zkusit :-)držím pěsti, ať se zase začne chytat..kojení je super :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
23.7.14 16:12

Poradím vydržet, zkoušet, nabízet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
23.7.14 16:13

Nepiješ, nebo nejíš něco, co by mohlo způsobit nechuť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Far
10
23.7.14 16:16

Ahoj, jak jsem tam uvedla: nic se nezměnilo žádná jiná strava, jiná kosmetika, všechno při starém, jen ta ovulace, tzn. nastartovaní cyklu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
23.7.14 16:18

Nechcete zkusit laktační poradkyni? mě malá nechtěla sát pár dní po porodu, nejdřív jsem neměla dlouho mlíko a to se přisávala bez problému, jakmile začalo téct, nastaly u ní hysteráky, ručičkama mě odtlačovala, přisát se nechtěla… poradkyně mi fakt strašně pomohla + mě naučila fígl, aby malá vysála stříkačku sama a tím se jí neztratil sací reflex. je to strašně jednoduchý a není potřeba jí to do pusy stříkat, prostě si to normálně vytáhne sama. už to nepotřebujeme, krásně kojíme. Takže než se trápit a nadělat třeba nevratné chyby, doporučuju fakt návštěvu odborníka. Seznam laktačních poradkyň by měl být na www.kojeni.cz, v Praze je super centrum Anahita a poradkyně paní Barešová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
23.7.14 16:19

Aha pardon, přehlédla jsem se. Tak co zkusit flaštičku, třeba jí jen vadí kůže, sestrěnice to tak měla. Ale od té doby co pila s flašky, prso už nechtěla definitivně. Ale aspoň pila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.7.14 16:33

Dáváš dobře tu stříkačku? To nemáš stříkat do pousinky ty, ale ona si to musí vysát sama, když saje z flašky, určitě by jí to šlo i ze stříkačky :think: Dává se ten zobáček těsně vedle malíčku, malíček dáš bříškem na patro a malá by měla sát sama, jo a musí tam být v té stříkačce i dost vzduchu, jinak to neutáhne. Jinak myslím, že to jsou hormony, tak by to mělo za pár dní přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
23.7.14 16:53

@Far Nemá třeba moučnivku nebo něco, co by jí při kojení bolelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.7.14 17:17

My to měli několikrát, co jsem našla, tak se jednalo o bojkot kojení od dítěte. Přiznám se, že jsem to občas nezvládla a dostal UM, jinak Radim vydržet a zkoušet, já kojím doteď (malý má 9 měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
23.7.14 17:53

Zazila, nakonec to byla ABKM, musela jsem odstavit a prejit na specialni mleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
23.7.14 18:04

Bohužel s kojením, teda s přiložením neporadím. Ale co mám vyzkoušené a funguje, tak ne stříkačka, ale dát mléko do lahvičky, třeba od výživy, přetáhnout přes to igelit, zagumičkovat a propíchnout dírku a v ní prostrčit hadičku, kterou spolu s malíčkem strčit do úst dítěte. To si vytáhne hezky sama, bez přílišné námahy, ale zároveň ne tak jednoduše jako z flašky, doporučeno laktační, kterou bych ve tvém případě určitě kontaktovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
23.7.14 19:14

@Far
Zazila, taky ve 2 mesicich, muze jit o bojkot kojeni. Kojila jsem hlavne v noci, kdyz se ditko budilo a usinalo, uklidnovala dudlikem a nenapadne ho menila za prso… kdyz nic, tak odsavacka a do flasky. Preslo to za mesic, kojili jsme skoro do 2 let… ale bylo to hrozne, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Far
10
23.7.14 19:39
@Amys píše:
@Far Nemá třeba moučnivku nebo něco, co by jí při kojení bolelo?

ne, nemá žádný zdravotní problém, netrpí už ani na prdíky, to měla v šestinedělí, druhý měsíc to už bylo v pohodě v tomto směru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Far
10
27.7.14 11:07
@BellinkaX píše:
@Far
Zazila, taky ve 2 mesicich, muze jit o bojkot kojeni. Kojila jsem hlavne v noci, kdyz se ditko budilo a usinalo, uklidnovala dudlikem a nenapadne ho menila za prso… kdyz nic, tak odsavacka a do flasky. Preslo to za mesic, kojili jsme skoro do 2 let… ale bylo to hrozne, to jo.

S laktační poradkyní jsme zjistily, že funguje klobouček, ale malá ho bohužel jenom žužlá, netahá, nebo jenom trošku, takže nic nevypije (a prso je rozkojené předchozím odstříkáním), snažím se o různé finty: dudlík-prso s kloboučkem, dudlík-prso, prso s kloboučkem - prso bez kloboučku, musím zkoušet v polospánku, protože v bdělém stavu nemám šanci. K prsu se prostě nepřisaje, nechce, odvrací se a brečí, takže to zkončí vždycky odstříkáním do flašky. Než ale vypije 100ku, tak to trvá min. čtvrt hodiny+ a to ji ještě musím neustále budit - prso sála před bojkotem standardně 5 minut bez spaní a podle počůraných plínek toho vypila fakt dost.
Nemělo to u vás náhodou souvislost s mens. cyklem? a jak se dítko navrátilo k normálu: postupně nebo ráz na ráz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová