Jak ukončit kojení u ročního dítěte

6
22.7.14 13:56

Jak ukončit kojení u ročního dítěte

Maminky chtěla jsem se poradit - malá měla nedávno 1 rok a chtěla bych nyní přestat kojit. Chtěla jsem radu od těch, co to měli podobně jako já. Malou jsem do nedávna kojila tak 3× denně + v noci. Teď jsem poprvé zkoušela dát večer po kaši jen sunar, jestli vůbec usne bez kojení a podařilo se, ale jak v noci? to se mi budí tak 2× a vyžaduje kojení, čajem ji neošidím a nechci jí zvykat, aby dostávala i 2× v noci sunar. Nějaké rady? jak jste to zvládli vy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
22.7.14 13:58

Prostě v noci nedat. Nabídnout trochu vody, když je horko, a jinak nic. Měla jsem to podobně u 14měsíčního. Ale ten už se během dne nekojil od 10m, jen v noci a ráno. Ve 14m jsme z 3× kojení přešli na jedno po půlnoci a po pár dnech na nulu. A v 15m jsme zrušili i ranní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
22.7.14 14:01

Ja jsem prestala kojit v 11 mes. V noci jsem kojila snad 5× :roll: :zed: misto prsa jsem jo chovala, dokud neusnul. Pozdeji se prestal tolikrat budit a i zacal ve 13 mes usinat sam ;) ma teda 1× za noc sunar :oops:

• Citovat
  • Upravit
1911
22.7.14 14:03

A proč si jí začala dávat vůbec Sunar???V roce už může být bez mlíčka, doplníš jen vápník sýry, jogurty, kašemi…
Sunar bych fakt nezačala dávat, zbytečně vyhazuješ peníze :cert:!

Já jsem začala redukovat kojení při příkrmech, už teď si dá přes den max 2× a to je jednou uspávací, v noci se vzbudí 1×, někdy ani to ne, což se ovlivnit nedá, ale v roce už nedám asi ani v noci, chtěla bych kojit taky jen do roku ;)!
Pije krásně vodu, to taky redukuje kojení…

Starší jsem kojila do 15.m.,odstavila se sama, tak doufám, že to bude i tentokrát bez problémů, ale zatím to vidím pozitivně ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
22.7.14 14:11

Ahoj, měla jsem to úplně stejně. Synovi bylo 12 měsíců a já kojila 2× denně plus jednou v noci. Když jsem se rozhodla, že s kojením přestanu tak na noc dostal kaši, protože mi veškeré umělé mléko odmítal a pak v noci měl u postýlky flašku s vodou (ta vždy letěla kilometry daleko :-) ). Trvalo to u nás asi 4 dny a pak už si v noci ani nevzpomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
22.7.14 14:14

Starší se mi v roce odstavil sám…hm, pak chtěl sunar a to tak hystericky, že ho dostal, ale začal se budit jen jednou, což byl i tak úspěch, mléko si před spaním dá ještě teď, je to mlékomil…mladší zatím neodstavuji, za A chce jen jednou k ránu a za B ji jen přendám za tmy z postýlky, napije se, přendám zpět a spíme,…nevidím rozdíl mléko, voda…tu dostává ve vedrech také a časově,..atd to vyjde stejně…
Některé děti se odstaví a spí celou noc, některé vyžadují dlouho čajík, šťávičku, UM..není to obecný vzorec, že se to podaří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
22.7.14 14:27

Moje dcera byla na kojení závislá budila se i několikrát v noci, ale podařilo se mi jí odstavit naprosto nenásilně v 15. měsících právě díky UM ve flašce, kterým jsem postupně nahradila kojení, ze začátku jsem jí ho dávala i v noci postupně se budila čím dál tím méně. Ono se spousta dětí budí v noci právě kuli tomu prsu, když se odstaví tak se postupně budit přestanou. Být tebou tak bych jí to mléko v noci dávala pokud ho bude chtít, pokud nemáš nervy na prořvané noci. Ono taky UM více zasytí než mateřské mléko, aspoň u nás to tak bylo. Dcerka byla na noc zaplácnutá a v noci už hlad neměla, když se probudila stačilo jen pochovat a usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
22.7.14 14:40

Nedá mi to a musim přispět i když nekojíme od 3měsíce, musela jsem dokrmovat asi málo MM nebo nevim. Od té doby se mi v noci budí 2× - 4× a nevím jak to odnaučit.. dám mlíko - Sunar Complex 3 (bez příchutě), vypije cca 100-160ml jak kdy a spí dál. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
22.7.14 14:51

@ja_Lena kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
22.7.14 18:10

Děkuji za reakce, kdo by to byl řekl, že kojení je taková věda.. :) ze začátku jsme měli problém se vůbec rozkojit, malá mi šla s váhou dolů, první měsíc jsme jen kojili, vážili, dokrmovali, pořád dokola a teď zase bude umění přestat. Jsem ráda, že jsem mohla kojit tak dlouho, ale chci přestat teď, než později, kdy bude malá už více vnímat a více by si to vynucovala. Ale bude to teda ještě boj :roll:, hlavně v noci, přes den už je to v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
22.7.14 21:26

@Debie jee to jsem nepisla. Je ji 15 mesicu za par dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.7.14 21:36

Já jsem taky přestala dávat a na večer dávala před spaním sunar. Když plakali, tak jsem většinou poplácala po zadečku, pohladila a nedala se. Asi týden se budili, když nic nedostali přestali se budit. Ale jasně, když rostly zoubky nebo něco trápilo, dala jsem sunar i v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olikovka
23.7.14 07:29

@Parkittka Přesně to radil pediatr i mne, prostě se s tím porvat a v noci přestat dávat, když jsem mu řekla, že mu v noci dávam v roce mlíko, tak mi to hned zakázal kvuli zoubkum…a ze nás malej je dost velkej mlíčňák, tak za pár dní se přestal budit a je klid…dá si ho večer a ráno…(někdy i přes den, ale v noci je klid :-)…)

• Citovat
  • Upravit
6
23.7.14 09:01

Tak dneska jsem to zase nevydržela… :( večer sice v pohodě usla bez kojení, ale v noci se vzbudila a byl řev a řev, skoro 2 hodiny jsem se jí snažila uspat, ale nic, takže jsem to zase vzdala, nakojila a spala až do rána. Ale takhle nepřestanu kojit nikdy, když to vždycky vzdám, fakt nevím jak to zvládnem, asi tomu zatím nechám volný průběh.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
23.7.14 09:08

@Parkittka jestli se ti vzbudi na kojeni 1× za noc, neresila bych to a prso ji dala. Kdyby vickrat, tak prestat ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová