Kojení a občas lahev

10
20.7.14 20:37

Kojení a občas lahev

Dobrý den maminky :-)
Chtěla bych Vás požádat o pár rad ohledně kojení.
Jsem ve 35tt (první miminko) a přijali mě od září na Vysokou školu. Studovat budu dálkově, škola by měla být jednou až dvakrát týdně od odpoledne do večera. Chtěla bych kojit a po dobu co budu ve škole by miminko mělo odstříkané mléko z lahve. Chtěla bych se zeptat jakou flašku používat, aby malý nechtěl jen flašku a neodmítal prso. popř. jiné tipy Vybrala jsem avent: http://www.babymarket.cz/index.php?… Nemá některá z vás zkušenosti s kombinací kojení a flašky? Budu ráda za každou radu jak řešíte situaci když musíte od miminka odejít třeba na celý den.
Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
20.7.14 20:49

Pro kojící existuje flaška od Medely, která má ventil a dítě se musí fakt snažit a tahat, ale prý se ukázalo, že to statisticky žádný vliv nemá, že pokud dojde ke zmatení flaškou, tak i s touhle, pokud dítě flašku chtít nebude, nebude chtít ani tuto.

Kojila jsem a kombinovala jsem s obyč flaškou z DM babylove, dudle má skoro stejné jako normální aventka a kojení to ve zdraví přežilo. Vzhledem k tomu, že tam budeš x hodin a mimino bude malý, tak se ti spíš budou nalévat prsa, takže doporučuju se hlavně poohlédnout po dobré odsávačce na cesty, aby sis nárazovým výpadkem v kojení nepřivodila zánět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
20.7.14 20:52

U nas se na dokrmovani osvedcila Medela Calma. Maly byl krmeny tri tydny z prsu a flasticky a bez problemu prechazel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
20.7.14 20:54

Calma je až od 3 měsíců, předtím můžeš používat Soft cup nebo úplně jednoduše stříkačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.7.14 20:54

Odsávačku mám myslím nuk. Děkuji moc za radu. Tato lahev od aventu by měla být také přímo pro kojící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
20.7.14 20:55

@Lucieska malý utáhnul v měsíci Calmu? Fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.7.14 20:55

@miiisulqa já mám u plně kojeného dítěte zkušenost tu, že jsem si lahvičkou od Aventu, kde jsem dávala jen čistou vodu, zadělala na problém, 4měsíční mimčo, které do té doby přibíralo spíš víc než mělo, mi najednou skoro nepřibralo.. Krylo se to s tím, kdy jsem začala nabízet tu lahev s vodou. Šance, že přijdeš díky lahvi o plné kojení je veliká..ale třeba ne..to ti nikdo dopředu neřekne. Jsou zarytí prsomilové, co lahev nevezmou a jsou lenoši, co jim stačí párkrát zjistit, že to jde snadněji a už se namáhat nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17969
20.7.14 20:58

Jinak jsou děti který jsou schopný se odstavit i na stříkačce. Dopředu ti nikdo neřekne, že se dítě nezmate ani lahví doporučovanou při kojení, ani stříkačkou. Mnoho dětí zvládne střídat klasickou lahev a mnoho dětí se odstaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.7.14 21:00

Nezbude mi nic jiného než to vyzkoušet a uvidím děkuji za rady na lahve se určitě podívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.7.14 21:02
@Eliška píše:
Jinak jsou děti který jsou schopný se odstavit i na stříkačce. Dopředu ti nikdo neřekne, že se dítě nezmate ani lahví doporučovanou při kojení, ani stříkačkou. Mnoho dětí zvládne střídat klasickou lahev a mnoho dětí se odstaví.

přesně tak. Já osobně považuju láhev pro kojící spíš za marketingový tah jak oslovit cílovou skupinu, která by na výrobce jinak hodila bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
20.7.14 21:24

Kojím, a zároveň dokrmuji z lahve. Občas totiž musím odskočit z mateřské na celý den do práce. Lahev mám obyčejnou z DM, a mám dva druhý saviček, říkala jsem si, že budu malého trochu mást, ať si nezvykne jen na jeden druh :lol:. Je fakt, že každé mimčo je jiné, a všechno se ukáže až to vyzkoušíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
20.7.14 21:32

@miiisulqa my máme taky avent natural, dávám do ní malýmu čaj a v pohodě kombinujeme už tři měsíce.. on jak je ten dudel tvarovanej tak má krásně pusinku do široka, jako když je přisátej k prsu :palec: ale jak řikaj holky zaleží na mimču, zda bude ochotný kombinovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
20.7.14 21:42

Zkušenost s kombinací mám já i moje kamarádka. U mě pohoda - prso po flasce neodmítaly, ale u kamarádky, jakmile začala občas dávat lahev, malá začala odmítat prso.
Takže být tebou nejdřív zkusím tzv. "alternativní metodu " podávání mléka - přes stříkačku. Poradili mi to v porodnici. Vložíš miminku maliček do pusinky, zacneš masírovat horní patro - miminko začne sát, poté k tomu malíčku přiložíš stříkačku a s mlékem a pomalu stříkáš mlíčko. Prý jim to takhle připomíná sání z prsu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.7.14 21:45

No, já malou kojila a byla jsem na operaci, když ji byly 4 měsíce a po dobu operace ležela na dětském a sestry už nevěděli, co s ní…nevzala na milost nic…v 6 večer mi řekli, byla jsem po zákroku 6 hodin, ať už ji nakojim, mohla se ukricet hlady…já bych řekla, že každé dítě je jiné…třeba vyzkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5146
20.7.14 21:57
@Eliška píše:
@Lucieska malý utáhnul v měsíci Calmu? Fakt?

Taky jsem používala Calmu už v měsíci a v poho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna