Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

129
20.7.14 18:52

NEkojení :-/

Ahoj holky… Mám 2 týdenní miminko a nedaří se mi plně kojit. Dávám prso na 10 minut a dokrmím 60 ml Nutrilonu. A když se mi podaří odsát 80 ml (což je zázrak), tak to dám malýmu, ale vydrží mu to tak na půl hodiny, pak zase brečí. Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM? Vůbec nevím co dělat, jsem z toho zoufalá a nervozní… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
20.7.14 18:55

Tak prvně - proč dáváš prso na 10minut? pak se jako pustí?

Já jsem zastánce kojení, ale zase ne až tak že bych to brala přes „mrtvoly“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.7.14 18:56

A proč dítěti odměřuješ času prsa? 8o Ty se zvládneš plnhodnotně během 10 minut najíst?
Ne, opravdu bych se na kojení nevykašlala, kojila bych dle potřeb dítěte, jak dlouho a jak častokrát by chtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
20.7.14 18:58

@Rajcatko84 Mě tedy přijde, že pokud odsaješ 80ml, tak máš mlíka dost, tedy možná spíše špatnou techniku kojení nebo prostě potřebuje více času… zkusila bych poradkyni a uvidíš. případně vážit pár dní dítko, abys zjistila kolik pije, protože brečet může z různých důvodů.

Příspěvek upraven 20.07.14 v 18:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
20.7.14 18:58

@Rajcatko84 jestli je to prvni ditko, tak muzes kojit klidne pul hodiny, cas mas. A prikladat tak 10× denne - to pomahalo me. Ohledne odstaveni, jde o to, jak moc ti na kojeni zalezi. Beznadejny to nejspis nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.7.14 19:00

Jinak v tomhle počasí bych řekla, že brečí žízní, je vedro, mlíko je i na žízeň, může mít trochu předčasný růstový spurt, kdy je opravdu stěžejní dítěti dávat prso velmi často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129

Protože mi to takhle vtloukli do hlavy v porodnici. Já fakt netuším, co je dobře a co ne a proto samozřejmě věřím tomu, co mě tam x sester učilo. Samozřejmě jsem taky zastánce kojení, dělám co můžu, piju čaje, beru homeo.. Ale i když vycucne těch 80-90, tak má pak prostě hlad.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597

Ja jsem taky bya naucena, ze dite se.nema.kojit dele nez 15minut. My kvuli tomu meli prodlozeny pobyt v porodnici. Syn byl na intermediale a tak stry hlidaly cas, pokud po 15minutach nevypil davku co by mel, coz se zjistovalo vazenim pred a po kojeni, strcil se prikrm flaskou a tim se zase oddalil odjezd domu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.14 19:01

Řeším podobný problém, malá od začátku nechtěla pít z prsa, tak už 4 měsíce odsávám. Je to úmorné, ale co bych pro ni neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.7.14 19:02

@j.a.n.i1 Já to odsaju na několikrát, není to najednou, většinou tak nadvakrát z obou prsou, po třech hodinách, takže kdybych nedokrmovala, tak by mu to určitě nestačilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.7.14 19:04
@Rajcatko84 píše:
Protože mi to takhle vtloukli do hlavy v porodnici. Já fakt netuším, co je dobře a co ne a proto samozřejmě věřím tomu, co mě tam x sester učilo. Samozřejmě jsem taky zastánce kojení, dělám co můžu, piju čaje, beru homeo.. Ale i když vycucne těch 80-90, tak má pak prostě hlad.. :-/

spíš chce dudat, chovat se. Jinak dítě se kojí, dokud neodpadne, jako nacucaný klíště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
20.7.14 19:06

@donaga Kojit určitě chci, ale přijde mi, že to prostě malýmu nestači, proti Nutrilonu je to moje mlíko hodně tekutý třeba. Určitě bych kojila moc ráda, ale zase nechci trápit ani jednoho z nás věčným hladem a brekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.7.14 19:08

Zvláštní, můj syn vždy přestal pít po pár minutách a midwife mi vždy říkaly, že by měl pít déle. Alespoň 10 minut, nejlépe čtvrt hodiny. No, syn se nutit nedal a normálně přispíval, tak to bylo v pohodě, ale stejně vždy připomněly, že normální ke kojit alespoň čtvrt hodiny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090

@Rajcatko84 koj jak bude chtít… klidně i kdyby sál půl hodiny… nestarej se že jedl před hodinou, pokud bude plakat a chtít vraž mu zase prso…

to šestinedělí je vlastně jen o přebalování, chování a kojení… TAK JAK SI DÍTĚ ŘEKNE!!! ne jak řekne nějaká sestra v porodnici za tohle bych jim dala pár facek za tyhle bezva rady po kterých vystresované matky končí u flašky :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129

@Bibi239 Já nevím, tohle mi tak přijde hlavně proto, že mu pak udělám ještě UM, tu vycucne a padne. Po mým ten spánek takový nemá. Fakt nevím, co dělat nebo nedělat, jestli třeba špatně jím a proto to není tak výživný..? :nevim: Kéž by od prsa odpadl jak klíště, fakt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová