Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33042
23.7.14 12:45

@Rajcatko84 Když pije, tak polyká, hýbou se i ouška.
Váhu nepořizuj, jen se domluv s dětskou, že si ho tam jednou nebo 2× týdně dojdeš převážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.7.14 13:04

@Svistice To je právě trochu problém, s tou dětskou, 1. tam má věčně nemocný, má jen jeden den vyhrazený pro mimina a to dopoledne, kdy nemám chlapa doma. A protože nebydlím ve městě, tak bych musela busem, což se mi teď v 6N nechce. Sama si s miminem v autě řídit ještě nerisknu, no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
23.7.14 13:11

@donaga tak bych to řekla i já… myslím, že kolem toho kojení je teď zbytečněj poprask! Do ničeho se nenuť a dělěj jak cítíš. Já mám oba kluky nekojené a jsou zdravé jako řípy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.7.14 13:18

AHojky dětské jsem vždy volala. když byl problém tak zkuste zavolat jinak ta váha je taky dobrá věc…neměla jsem jí a na první je lepší pořídit maminka nebude tak nervní..nebo opravdu odstříkat, aby jste věděla kolik toho vypije a máte…dobré jsou MAM lahvičky a sterilizují se v mikrovlnce…malá byla od 2 měsíců na UM jednou bylo, pak nebylo pak zas byla přejedená byla jsem z toho unavená a taky mi nespala…nejdřív nutrilon, ale po něm měla hlad tak pak sunar1 a je zdravá a nic netrápí…takže pokud jste nervní asi bych přešla na UM ale zíleží na Vás tak ať jste oba brzy v klídku :-) hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
23.7.14 13:20

Mám taky doma 14denní dítě, v porodnici jsme se nerozkojili, šli domů s min. přírustkem, jen díky tomu, že jsem matka druhorodička, už i tam jsme dostávali příkrm, doma jsme kojení nerozjeli, byl u prsa i 1,5hod, usínal, dumlal, málo aktivně sál, ale pak stejně plakal hlady a nespal mi celý den. Rezignovala jsem a odstříkávám MM a dávám přes lahvičku. Moc mě to trápí a mám pocit selhání, ale malý je spokojený a já nejsem úplně psychicky na dně a mám více času na druhé dítko. A moc mě mrzí reakce některých maminek, že člověk má udělat pro kojení všechno a odsuzují, pokud nekojíš. Já bych taky ráda kojila a tyto reakce mi příliš nepomáhají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
23.7.14 13:30

@Rajcatko84 než kupovat váhu, zkus se podívat v okolí po půjčovně dětského zboží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.7.14 13:31

Starší seženeš za 500 někdo jí má půjčenou i od doktorky tak zkusit se domluvit s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
23.7.14 13:49
@Horina píše:
@Rajcatko84 kdyz opravdu pije, je pohyb bradicky pomalejší a udělá pauzu na polknutí a da se i slyšet jak polyká. Kdyz jen dudlá a nepije, brada se miminku hýbe rychle a nedělá pauzu na polknutí

My to měli naopak, Adélka dělala hrozně krátké tahy, proto asi pila tak pomalu, dělá to tak doteď, takže u nás se během pití hýbala brada rychle, u dudání pomalu

@sjuzn1 píše:
váha je taky dobrá věc…neměla jsem jí a na první je lepší pořídit maminka nebude tak nervní.

Tak to bych neřekla, s váhou můžou být nakonec větší nervy než bez ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.7.14 13:53

@karwen asi jak kdy malá mi pila zazačátku 30ku a že příkrm nakonec jsme rozkojili malá byla spokojená, ale jak přestala spát bylo jasný, že je něco blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
23.7.14 14:18

@karwen s tou rychlosti pohybu brady - tak možna opravdu i to je individuální ale důležité je jestli mimco udělá tu pauzu na polknutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.7.14 14:23

@pkz
Ja tu necetla jediny odsuzujici prispevek. To si vzdycky maminky co jejich ditka jsou na UM nejak vsugeruji :think: Pokud je sance na rozkojeni tak nebudu ja osobne radit dej UM, to je snad taky logicke. Pokud mas pocity selhani pak to neni vina diskutujicich. Neni to totiz nici vina, proste se to stalo a budme radi za UM
Tady se vseobecne treduje, ze je nejaky boj mezi zastankynemi kojeni a pozor mezi nerozkojenymi. Jim se to nepodarilo a tak z nejakeho asi stejneho pocitu co mas ty zlehcuji vahu rozkojeni.
Za me je nejlepsi volbpu kojeni, pokud to nejde kontaktovat laktacni poradkyni a teprve pokud se ani pak maminka nerozkoji pak UM. Rutinni nasazovani UM v porodnicich to bohuzel maminkam stezuje, ten stres co je na ne vyvijen taky a problem je na svete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102382
23.7.14 14:42
@karwen píše:
Tak to bych neřekla, s váhou můžou být nakonec větší nervy než bez ;)

Jak se to vezme, jsou typy lidí, které to uklidní (a jiné naopak rozhodí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
23.7.14 15:10

@natyber @natyber máš jednu jedinou zkušenost a to neznamená, že to při kojení takhle prostě je. Taky jsem si po prvním třeba myslela, že nakojené miminko u prsa odpadne a usne. První potřeboval kojit cca 30 minut, aby byl dost najedený a u prsa vztuhnul a spinkal. Druhátko to mělo úplně jinak. Na nakojení jí stačila mnohem kratší doba..možná bysme se do těch 10-15ti minut i vešly a u prsa neusínala. A to jsem měla a mám obě děti jedlíky, natož kdyby byly jiní ještě v apetitu. Já toho u prvního u okolních matek nechápala..třeba pochopíš u dalších dětí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
23.7.14 15:17
@mari1912 píše:
@pkz
Ja tu necetla jediny odsuzujici prispevek. To si vzdycky maminky co jejich ditka jsou na UM nejak vsugeruji :think: Pokud je sance na rozkojeni tak nebudu ja osobne radit dej UM, to je snad taky logicke. Pokud mas pocity selhani pak to neni vina diskutujicich. Neni to totiz nici vina, proste se to stalo a budme radi za UM
Tady se vseobecne treduje, ze je nejaky boj mezi zastankynemi kojeni a pozor mezi nerozkojenymi. Jim se to nepodarilo a tak z nejakeho asi stejneho pocitu co mas ty zlehcuji vahu rozkojeni.
Za me je nejlepsi volbpu kojeni, pokud to nejde kontaktovat laktacni poradkyni a teprve pokud se ani pak maminka nerozkoji pak UM. Rutinni nasazovani UM v porodnicich to bohuzel maminkam stezuje, ten stres co je na ne vyvijen taky a problem je na svete

presne…
Taky nechapu, proc si nekojici matky mysli, ze na ne utocime :nevim: :lol: kdyz chce nekdo radu ohledne kojeni a CHCE kojit, tak poradim, co vim z vlastni zkusenosti a nebudu ji od toho odrazovat, kdyz sance na plne kojeni je :nevim: 8)

Dceru jsem kojila plne jenom do 3 mes, pak nastal spurt a moje strevni chripka a ja jsem byla zklamana, ze jsem prisla o mliko. Kdybych vedela, to co vim ted, kojila byvh urcite dele, protoze jsem nevedela, jak se znovu rozkojit… U syna se mi stalo to samy (viroza+ spurt) a preckali jsme to ;) diky radam tady na diskuzich :palec:

Taky vidim chybu uz v porodnicich, kdy mimcum cpou um, i kdyz ma zasoby z briska :roll: ja jsem rodila v porodnici, co je babyfriedly diky pristupu ke kojeni. Nikdo mi um nenutil a to jsem se u dcery rozkojila az paty den! A celou tu dobu byla jenom na par kapkach mleziva a uplne ji to stacilo ;)

• Citovat
  • Upravit
6050
23.7.14 21:58
@mari1912 píše:
každá laktační řekne kdykoliv dítě chce, pokud to neřekne, není to dobrá laktační

Tak to si nemyslím, jak asi ženská co má první dítě v dnešním šíleným světě kojení pozná, že dítě pláče hlady a nebo že jen tak prudí? Narve mu prso po každé když zabéká a pak se diví, že kojí hodinu a že má málo mléka a že dítě má stále hlad a že trpí na prdíky a že kojí každou hodinu a já nevím co všechno :roll: Já bych řekla, že správná laktační poradkyně ti řekne základní pravidla kojení a jak to vlastně funguje, ale už ti neřekne, že zrovna tvoje dítě bude jíst každé dvě hodiny a sát tři minuty :roll: právě proto, že každé dítě vyžaduje něco jiného tak právě proto ti řekne kojte dle potřeby dítěte. To už musí vysledovat samotná kojička jak dlouho to bude trvat. To kojení kdykoliv si dítě řekne podle mě znamená, že moje dítě si řekne každou hodinu a půl a bude sát tři minuty a tvoje si řekne každé dvě a půl hodiny a bude sát třeba patnáct minut. Prostě jak dítě chce ;) Dřív se říkalo nesmíte kojit dřív jak za tři hodiny, no a to by zas chudák moje dítě umřelo hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová