Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Rajcatko84
já bych vždy nakojila, pak dokrmila přes stříkačku odstříkaným mlékem. Zkusila bych to aspoň třeba týden…Malý třeba zasílí a půjde mu tahat snadnějí…Tak jsem to dělala i já, akorát mně nešlo odsát, tak jsem dokrmovala jen někdy svým mlékem, jinak UM…Pak se to upravila a cca po 10 dnech nebylo dokrmu třeba.
@Rajcatko84 a co odstrikavat a dávat z láhve? Tak to dělám já, mě se malý k prsu občas nechtěl ani prisat a když už, tak vypil taky jen trochu..
@Rajcatko84 a co odstrikavat a dávat z láhve? Tak to dělám já, mě se malý k prsu občas nechtěl ani prisat a když už, tak vypil taky jen trochu..
@Rajcatko84 Záleží, jak moc chceš bojovat za kojení, pokud ano, tak nakojit a odsáté z minula mu dát stříkačkou a odsát na další jídlo. Pokud až zas tolik ne, tak by to odsáté dala lahví.
@Rajcatko84 a co zkusit kloboucky? To se vetsinou miminkum saje lip
zkus fakt zavolat ty laktacni, treba mate s malym spatnou techniku a proto malo saje. Kdyz mliko mas a on nesaje, pak uz poradi jedine laktacni poradkyne, ktera se podiva na kojeni a pak spolu neco vymyslite
![]()
Tak dneska dobrý, vytáhl ze mě za 10 minut 50ml, pak vytuhnul, tak jsem zvědavá na další kolo
.
@Rajcatko84 píše:
Tak dneska dobrý, vytáhl ze mě za 10 minut 50ml, pak vytuhnul, tak jsem zvědavá na další kolo.
to půjde!!! ![]()
Děkuju holky, mám z toho fakt radost, konečně. Jen teda pořád brečí, že ho bolí bříško a to fakt nejím nic, co by ho měl nadýmat, ach jo, to je pořád něco.
@Rajcatko84 píše:
Děkuju holky, mám z toho fakt radost, konečně. Jen teda pořád brečí, že ho bolí bříško a to fakt nejím nic, co by ho měl nadýmat, ach jo, to je pořád něco.
a dáváš něco co mu pomůže prdět? My dávali BabyCalm a dcera spokojená. Pumpovat nožičkami a masírovat bříško nebo si ho polož bříškem na své břicho, pomazlíte a pomasírujete břušek
@Rajcatko84 píše:
@bublinek píše:
a dáváš něco co mu pomůže prdět? My dávali BabyCalm a dcera spokojená. Pumpovat nožičkami a masírovat bříško nebo si ho polož bříškem na své břicho, pomazlíte a pomasírujete břušek
@margaritha píše:
@natyber No právě jde o zdravý selský rozum - co platí na 90% miminek, nemusí vyhovovat zrovna tvému. Já zase na Laktační lize četla, nechávat dítě u prsu dle potřeb dítěte, což jsem si přeložila - dokud se nepustí. Pak jsem z porodnice odcházela s krvavými bradavkami. Další rada - ragády se zahojí pokud bude správná technika kojení. No nezahojily a to mě byla zkontrolovat doma právě laktační poradkyně. No a do třetice synovi zase nestačilo kojení z jednoho prsu - nepřibíral. Tak jsem ho začala kojit z obou při jednom kojení a ejhle, začal přibírat ukázkově. Takže možná zkus i to. Koj z jednoho (myslím, že 15, max. 20 stačí, pak už fakt to prso dostává zabrat), dej druhé a uvidíš, co malý na to. Ale hoďku a půl by měl vydržet i ve vedru. Pokud pláče, zkus ponosit, namasírovat bříško,… Fakt je to ze začátku piplačka, kdy je člověk rád, že si vyčistí zuby a večer se osprchuje. Brzy si to sedne a čas na domácnost bude.
Nechávat dítě u prsu dle potřeby (jednomu stačí pět minut, druhému deset minut atd.) Všude se taky dočteš, jak poznáš zda dítě stále saje, je jasné, že některé děti se přicucnou a budou přisáté třeba celý den, to ovšem musíš poznat ty jak dlouho tvé dítě jí. Dále nevím, kde jsi se dočetla, kojit z jednoho prsu, všude se dočteš, že můžeš klidně kojit z obou pokud to tak tvé dítě vyžaduje. Za další, ragády se nevytvoří při správné technice (je snad jasné, že bradavky si musí zvyknou na sání, každou to ze začátku trochu bolí) a když už se vytvoří, tak se samozřejmě musí vyléčit, samy se teda rozhodně nezahojí.
@Rajcatko84 Jak se vám daří s kojením? My jsme měli stejný problém, malý netahal, jen u prsa podumlal a spal, zkoušeli jsme 14 dnů, teď má 3 týdny. Max vypil těch 30ml po dlouhé době kojení, což mu samozřejmě nestačilo. Nevydržela jsem ten kolotoč, dlouhé kojení, odstříkávání, dokrmování, neustálý brekot, nespící dítě, malinkatý přírustek, druhé dítě doma, tak jsem začala jen odstříkávát mateřské mléko a krmit z lahvičky, malý spokojený, najezený, spící, více času na vše. Pokud je kojení v pohodě, kojila jsem prvního syna do jeho 2 let, tak super na čas, odstříkávání je časově náročné, ale když to nejde, tak jsem nás netrápila ani jednoho. Sice mě to mrzí, že nekojíme z prsu, ale už jsem to neustála.