Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
696
21.8.14 14:42

Taky prodávají dudlíček na lahvičku pro kojené děti. To mi doporučili v nemocnici. Neteče to samo, ale miminko musí sát… Nám to bohužel nešlo ani z toho, malá měla žloutenku a neměla sílu sát, tak jsme musely přejít na normální dudlíček, ze kterého to teklo samo, pak už mi prso jen tak dudlala… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.8.14 21:16

Děvčata tak vidim, že je nás tu po více. Ja měla podobny problém. Neměly jsme žloutenku, ale za to ve třetím týdnů jsem z ničeho nic nenalily prsa po kojení. A jelikož jsem první nekojila dlouho kvůli žloutence a že byla velký spac. Tak jsem se znovu rozkojovala, za tři dny prsa jako daly bustr a aby toho nebylo málo přišly horečky a zánět. Ted mame dva měsíce a nevzdala jsem to a kojim doted, jen musím uzivat bilinky piskavice a benedikt lékařský, kvůli málo mléka, bojim se je vysadit abychom se nemuseli znovu rozkojovat. Ne že by se mi to nelíbilo jak je prcek prisata, ale mam tu ještě prvňáčka ktera jde do školy. Poprosím vás o radu, zda se nemusím přestat brat ty billinky. :oops: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 10:34

@Danikk je jeste spousta jinych bylinek na kojeni, treba jestrabina lekarska, skus treba ted pit kontryhel, ten taky zlepsuje kvalitu a usnadnuje vylucovani.Sama jsem pila prubezne cele kojeni.

• Citovat
  • Upravit
3746
31.8.14 12:51

@KackaDoup co to je ta jestrabina lekarska?? A kde se to da sehnat?? Potrebovala bych zvysit laktaci a nejak se mi to nedari… Piju caj pro kojici a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 13:35

@Mejbelína v bylinkovem obchudku…je soucasti vetsiny tech smesi na kojeni..ale ty pytliky se nevyrovnaji sypane byline…

• Citovat
  • Upravit
3746
31.8.14 15:37
@KackaDoup
@KackaDoup píše:
@Mejbelína v bylinkovem obchudku…je soucasti vetsiny tech smesi na kojeni..ale ty pytliky se nevyrovnaji sypane byline…

Aha :think: poohlidnu se po tom. Snad to sezenu. A je jeste neco cim se da podporit mlicko? Ted jsem si koupila sunarek pro kojici maminky. Tak snad to pomuze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
31.8.14 15:39

Ahoj děvčata. Malé je 6 týdnů, byla nedonošená se žloutenkou, od začátku bojujeme s kojením. Mám ploché bradavky, malá je unavená a u prsa usíná. Odbourala jsem kloboučky, takže trpí bradavky, odsávám el. odsávačkou od Medely a dokrmuji přes hadičku u prsa, vše také konzultováno s LP. Postupně jsem přešla na to, že přes den se snažím jen kojit a v noci a pokud jdeme ven, tak nasadím ještě hadičku. Mléko mi z prsa moc neteče, takže malá to těžko vytáhne, brzy se unaví a u prsa usne, příp. se vzteká, že nemůže prso chytit. Piju čaj pro kojící i meltu, beru homeopatika, už nevím, co mám dělat, aby bylo mléka více a lépe mi to teklo. Nevím, kolik malá vypije, pokud dokrmuji přes hadičku, tak do té lahvičky se vejde 50-55ml + vypije něco z prsa. Za minulé 2 týdny nabrala 320g, což je ještě v normě, ale není to nic světoborného. Prosím o radu, chtěla bych si kojení udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
31.8.14 16:31

@Leenah pribrala dost ;) vytekani mleka a spousteci reflex podporuje kontryhel :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1350
31.8.14 16:43
@KackaDoup píše:
@Leenah pribrala dost ;) vytekani mleka a spousteci reflex podporuje kontryhel :hug: :kytka:

Určitě zkusím, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
31.8.14 22:38
@KackaDoup píše:
@Danikk je jeste spousta jinych bylinek na kojeni, treba jestrabina lekarska, skus treba ted pit kontryhel, ten taky zlepsuje kvalitu a usnadnuje vylucovani.Sama jsem pila prubezne cele kojeni.

Děkuji za tip, vyzkouším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.9.14 12:11

Milé maminky, podělím se s Vámi také o své zážitky s kojením. Začalo to v porodnici, když se mi netvořilo žádné mléko. Takže se malý stále vážil a z kádinky byl vždy sestřičkou přikrmen. Prsa se mi nalily 3. den, ale díky rozbíhající se žloutence to malý neodsál. Pak šel pod světlo, takže zase problém. Nakonec nás pustili 5. den domů. Bradavky jsem měla celé rozpukané od neustálého přikládání a malý byl stále spavý. Na žloutenku je ale důležitý příjem tekutin, proto jsem ho vždy dokrmila Nutrilonem po prstě (dávky cca 60ml pokaždé). Dá se říct, že prvních 14 dní byl téměř jen na UM (přesto pokaždé přikládán). Pak se mi kojení rozběhlo, ale jen v levém prsu, měli jsme váhu (např. z levého 60ml a z pravého 5-10ml). Jedla jsem Homeopatika, sypaný Laktační čaj, sypanou Jestřabinu, fenyklový čaj, kdejaké instantní čaje, pila Meltu v kvantech, jedla vločky, mandle atd. Přikládala jsem ho i 16× denně, do toho ještě odsávala Medelou zbytky po kojení, kojen byl vždy z toho u kterého jsme kojení předtím ukončili, přečetla jsem snad tisíc článků o kojení - nic nepomohlo. Do toho všeho měl malý šílené koliky, takže se nedalo poznat zda je nespokojený z hladu nebo ho bolí bříško. Podle váhy jsem dávala příkrmy, některé dny žádné (měla jsem hrůzu, že je hladový, ale přibíral krásně - až moc). V třetím měsíci si zase řekl o více UM. A nyní v 5,5 měsíců téměř jen kojíme - příkrmy minimálně. Nevím jak to mám vysvětlit, laktace se mi nezvýšila, už nevážíme, ale vím kolik odsaju, když spí. Asi to mléko nějak „zhoustlo“. Pravé prso stále jen 5-10 ml, levé 60-90ml/3 hodiny (ale je možné, že pusinkou odsaje víc než Medela…). Když mám depku, že má málo, udělám Nutrilon a on ho odmítá, nenacpu do něj ani kapku. Tekutiny doplňuji převařenou kojeneckou vodou několikrát denně (ale vezme si za den max 60 ml). Přibývá stále krásně - musím zaklepat.
Chtěla jsem to vzdát tisíckrát, když jsem viděla kamarádky jak si s dětmi jezdí na dlouhé procházky a výlety. A já přirostlá k sedačce bezmála celý den ne moc úspěšně kojící. Do toho vyvařování lahviček, stříkaček, pití litrů čaje, odsávání…nevzdala jsem to. Už se tak nenervuju, ale podvědomě o mléku nechci přijít ani teď. Vím, že je to pro prcka to nejlepší, navíc kolikrát se u prsa chce jen uklidnit nebo usnout. Já z toho mám taky krásný pocit - vždyť to kojení je jediná věc, kterou mu nemůže dát nikdo jiný kromě Vás. Z lahvičky Vaše dítě nakrmí hravě i cizí osoba a to nepočítám ty přínosy (alergie, stravitelnost, protilátky atd.).
Pro mě to kojení stejně zůstává jako alchymie - každý Vám radí něco jiného. Nikdo přesně neví kolik ml ale dítěti stačí. To co je napsáno na Nutrilonu zezadu (kolik má dítě vypít v daném měsíci jsme v životě nedodrželi - vždy měl o tak 200 ml méně za den - přesto přibral).
Takže za mě: „Rozhodně jsem to nevzdala i když jsem už ztrácela tolikrát naději a dál to také nechci vzdát!!!“ Jen se modlím, ať do půlroku takto vydržíme a pak až bude moci i polévky, ovoce atd. mu mléko bude zase doufám stačit… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
1.9.14 20:14

@uchny : Ahoj, mám podobný příběh jako Ty, malá je nedonošená se žloutenkou, také nás trápí problémy s kojením - ploché bradavky, malá se těžko přisává, rychle se unaví a usne. Odsávám a přes noc krmím přes hadičku, abychom se obě vyspaly, přes den kojím z prsa, UM jsem zatím dala asi 7-8×. Teď končíme šestinedělí a stále bojujeme, s odsáváním to mám podobně, z jednoho prsa vytáhnu tak 50ml, z druhého 10-20ml. Hodnoty, které píšou na netu mi nikdy nevypila, zatím jsme byli vážit 2× a vždy přibrala, ale někdy dost pofňukává, tak mám strach, zda není hladová a má dost. Tím, že nemám tolik mléka, tak jsem tak trochu ve stresu, ale nevzdávám to - piju čaje, meltu, beru homeopatika. Snad to vydržím a malá bude i dále přibírat a budou jí dávky stačit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.9.14 12:47
[citazkus@Leenah píše:
@uchny : Ahoj, mám podobný příběh jako Ty, malá je nedonošená se žloutenkou, také nás trápí problémy s kojením - ploché bradavky, malá se těžko přisává, rychle se unaví a usne. Odsávám a přes noc krmím přes hadičku, abychom se obě vyspaly, přes den kojím z prsa, UM jsem zatím dala asi 7-8×. Teď končíme šestinedělí a stále bojujeme, s odsáváním to mám podobně, z jednoho prsa vytáhnu tak 50ml, z druhého 10-20ml. Hodnoty, které píšou na netu mi nikdy nevypila, zatím jsme byli vážit 2× a vždy přibrala, ale někdy dost pofňukává, tak mám strach, zda není hladová a má dost. Tím, že nemám tolik mléka, tak jsem tak trochu ve stresu, ale nevzdávám to - piju čaje, meltu, beru homeopatika. Snad to vydržím a malá bude i dále přibírat a budou jí dávky stačit :nevim:

Ahoj mně hodně pomohlo brát piskavici a benedykt lékařský. A ještě pokud je zo možné tak je dobrý i kojení když máte obě hole bříško, lépe se uvolňuje takhle mléko a se více tvoří, když se vysílají hormony do mozku matky a tim se poptávka rychle navýši. Byla jsem u laktační a dvakrát jsem se už musela rozkojovat. Ve třetím týdnů jsem ztratila uplne mléko a kojim ještě doted ale bylinky stále uzivam, bojim se je vysadit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.9.14 20:08

Ahoj a to jsou tablety nebo sypané byliny? a dávkování? Díky za odpověď. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
2.9.14 21:09
@uchny píše:
Ahoj a to jsou tablety nebo sypané byliny? a dávkování? Díky za odpověď. 8o

Myslíš homeopatika? Takové kuličky, které dáváš pod jazyk a cucáš. Stojí cca 95 Kč v lékárně.
Ricinus communis 5CH, 3× 5 kuliček, půl hodiny před a po nic nejíst, nepít, nečistit zuby. Bere se týden, pak týden vynechat, pak zase týden atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová