Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
5.10.14 09:32

Slabé mlíko není, prostě je na to líná. Možná zesílí časem, možná prostě je ten typ, co z prsa nikdy umět nebude.. Co dudlík? Jestli je tak dudací? Za mě kojit ano, ale ne s tím nijak moc „srát“ to je pak utrpení pro vás obě, vlastně i pro tu starší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
5.10.14 09:35

@acimedaca jestli Ti kojeni z JAKEHOKOLIV duvodu nevyhovuje, tak bych najela na UM. Neni to pro dite zadny jed, ani nic hrozneho a verim, ze rozumna laktacni poradkyne by Ti poradila to same ;) Ja mam obe deti vyrostle na UM (tedy ja jsem nemela mleko vubec) a taky jsou zdravi a cili ;)

Takze jestli mas pocit, ze mala nechce pit z jakehokoliv duvodu, tak bych na UM klidne najela. Nejlepe, abys pozadala kamaradky, jestli by Ti daly vzorky od vice druhu (moje deti treba kazde prijaly jenom jeden druh, po ostatnim meli zacpu nebo brisni potize) a vyzkousela bych (vzdy tak na tyden, jestli se neprojevi nejake vetsi potize).

A drz se, tohle musi byt tezka situace :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
5.10.14 09:41

@acimedaca netlačí jí bříško? Když mimino saje tak funguje pohyb střev a plyny se pohybují. Možná dudlá, protože chce být s Tebou. Nemůže se někdo věnovat starší? Pokud budeš i Ty v pohodě, že je starší zaopatřená bude v klidu i mimino. Aspoň u nás to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.10.14 09:42

Ja bych asi najela na um. s prvni dcerkou jsem mela taky problem. snazila se, ale mam plochy bradavky, takze kojeni s klobouckama. hodne se nalokala vzduchu a pak mela sileny brisni koliky. a ani mi poradne nepribirala.ja jsem byla na dne a nevedela co dal. nakonec jsem zacala na 4mesici dokrmovat a hle, brisko bylo o min 50% lepsi! a zacala nabirat! mala me pak zacala bojkotovat, takze jsem musela porad odsavat a vydrzela jsem to dva mesice.samo se mi mleko ztratilo. psychicky jsem to nesla spatne.ale dnes vim, ze jsem se na to mela davno vykaslat a dat to um uz podle sebe, jak mi instinkt rikal, ze je neco spatne. jenze nasi pediatre to vse prislo v poradku. i to ze na trech mesicich zhubla za tyden o 10g, misto aby 200g pribrala. takze za me ji ho klidne dej. jeste ke vsemu s jednim mrnouskem nnavic. vubec to neres, jestli ti tady nekdo rekne ze by nedaval a ze delas blbost! udelej to tak jak to citis!!!a podle me je dulezitejsi abyste byly spokojeny a vyspinkany, nez mm. drzim palecky at se rozhodnes jakkoliv.;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.10.14 09:52

@acimedaca dala bych tomu jeste alespon tyden az dva…vypada to na spurt a jeste jsi v sestinedeli vse se ustaluje. Pak bych teprve delala nejake zavery a prechazela pripadne na UM :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.10.14 09:55

Mozns ma ted rustovy spurt, ale jestli toho mas plny zuby, tak se na kojeni vykasli. Tvoje volba. Jestli se ulevi tobe a mala bude vic v pohode, tak bych se kojeni vzdala.

• Citovat
  • Upravit
487
5.10.14 09:56

Ahoj, hele já měla podobné problémy - malej i přestal přibírat… Nakonec jsme skončili na dokrmu, ale kojení jsme nevzdali. Vždy sem nakojila, pak dokrmila UM cca 60 ml - nikdy mi víc nevypil. Dokrmovali jsme skoro 2 měsíce, když mu byli skoro tři měsíce, začal postupně sám UM mléko odmítat, až jsme se během cca 3 týdnů opět naplno rozkojili, úplně z ničeho nic, už jsme ani nedoufali, asi nějak „zefektivnil“ sání, jinak si to neumím vysvětlit.
Je mu rok a kojím stále :-).

Takže za mě zatím to nevzdávej, dokrm UM - ale nějakou rozumnou dávku, ať jí tím Um „nenarveš“ a nepřestane odmítat prso, stále přikládej aspoň každé 3 ať o mléko nepřijdeš a uvidíte… Pokud by ses nakonec rozhodla pouze pro UM tak se svět nezboří ;-),ale je to škoda hned vzdát :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
5.10.14 10:00
@Sibyla0 píše:
Slabé mlíko není, prostě je na to líná. Možná zesílí časem, možná prostě je ten typ, co z prsa nikdy umět nebude.. Co dudlík? Jestli je tak dudací? Za mě kojit ano, ale ne s tím nijak moc „srát“ to je pak utrpení pro vás obě, vlastně i pro tu starší..

Dudlík nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.10.14 10:02
@acimedaca píše:
Potřebuju „radu“…dcera má 5 týdnů, je plně kojená. První dceru jsem kojila bez problémů do 8m. Druhá nebrečela praktickky jen v porodnici, jak jsme přišly domů, tak často řve a málo spí. Intervaly kojení se zkrátily z původních cca 2-3h, kojím v intervalu 1-2h z obou prsou. Jedno prso jí nikdy nestačí. Měla jsem doma i laktační poradkyni, kojím dobře, malá se přisává dobře, mléka mám dost - ale podle poradkyně prostě není dravec a pije málo a chce často. Jenže já to nedávám :zed: mám ještě starší dceru, miminko pořád brečí, poslední 3 noci se mi budí po hodině a pokaždý řve. Nikdy se nebudí „potichu“, pokaždý s řevem, často po vypití obou prsou cpe ruce do puse a brečí - ale pít už nechce. Večer musím kojit skoro co 30minut. Myslím si že má prostě hlad :nevim: Celý den vlastně jen kojím a uspávám, protože spát moc nechce - uspím a za 15 minut už brečí. Laktační poradkyně řekla kojit kdykoliv - ale prostě s tím druhým dítětem je to nereálný scifi - upřímně, taky musím i já někdy spát a prvorozenou nemůžu odstavit na druhou kolej. Jo mám i tatínka, ale to není spása.
Tak jsem včera večer dala flaškou UM - vypila po vypití obou prsou 80ml a okamžitě usnula a spala 4h v kuse 8o pak jsem zase kojila v noci co hodinu.
Vím že neexituje „slabé“ mléko, ale prostě to co mám jí z nějakýho důvodu nestačí??? Mléka je dost, ale ona už pak nechce pít - neusíná, ale prostě nepije, jen dumlá - nebudu ze sebe dělat dudlík jakkoliv jí mám ráda.
Potřebuju nějakou radu - jak dokrmovat, jestli dokrmovat…hormony taky dělají svoje, mám toho prostě dost. Nebudu odstříkávat, abych zvýšila tvorbu mlíka, toho mám dost. Ten pláč se prostě špatně snáší

Toto mimi je ideální kandidát na šátkování. Zabalit do šátku a mít ji pořád na sobě, při úklidu, při vaření, na procházce..
Jinak pokud by měla hlad, tak efektivní pomoc je zlepšit kvalitu vlastní stravy, čili zařadit víc tuků a bílkovin.
Já kojila asi rok dvě děti dohromady a bez 40% šlehaček, a „poctivé“ stravy bych to prostě nedala. A i tak jsem lehce hubla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
5.10.14 10:04
@bublinek píše:
@acimedaca netlačí jí bříško? Když mimino saje tak funguje pohyb střev a plyny se pohybují. Možná dudlá, protože chce být s Tebou. Nemůže se někdo věnovat starší? Pokud budeš i Ty v pohodě, že je starší zaopatřená bude v klidu i mimino. Aspoň u nás to funguje.

Venuje se jí tatínek, to jo.. Ale já chci takybýt s ní :nevim:
Myslím že na bolení bříška netrpí, samo že někdy slyším jak jí to tam hrká, tak se pak kroutí…zkoušela jsem si jí vzít v ncoi do postele, efekt žádnej, spíš naopak - nechce se moc kojit vleže a kdyžjí pak nezvedám, tak brečí… Jinak teda brečí i při nošení ve dne - jako v tom smyslu, že bych jí klidně chovala, kdyby to pomáhalo, ale nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
5.10.14 10:07
@quinny píše:
@acimedaca dala bych tomu jeste alespon tyden az dva…vypada to na spurt a jeste jsi v sestinedeli vse se ustaluje. Pak bych teprve delala nejake zavery a prechazela pripadne na UM :hug:

Já bych počkala, ale přijde mi že se to zhoršuje spíš než zlepšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
5.10.14 10:12
@quinny píše:
@acimedaca dala bych tomu jeste alespon tyden az dva…vypada to na spurt a jeste jsi v sestinedeli vse se ustaluje. Pak bych teprve delala nejake zavery a prechazela pripadne na UM :hug:
Já bych počkala,ale přijde mi že se to zhoršuje spíš než zlepšuje.
@hanula23 píše:
Ahoj, hele já měla podobné problémy - malej i přestal přibírat… Nakonec jsme skončili na dokrmu, ale kojení jsme nevzdali. Vždy sem nakojila, pak dokrmila UM cca 60 ml - nikdy mi víc nevypil. Dokrmovali jsme skoro 2 měsíce, když mu byli skoro tři měsíce, začal postupně sám UM mléko odmítat, až jsme se během cca 3 týdnů opět naplno rozkojili, úplně z ničeho nic, už jsme ani nedoufali, asi nějak „zefektivnil“ sání, jinak si to neumím vysvětlit.
Je mu rok a kojím stále :-).Takže za mě zatím to nevzdávej, dokrm UM - ale nějakou rozumnou dávku, ať jí tím Um „nenarveš“ a nepřestane odmítat prso, stále přikládej aspoň každé 3 ať o mléko nepřijdeš a uvidíte… Pokud by ses nakonec rozhodla pouze pro UM tak se svět nezboří ;-),ale je to škoda hned vzdát :mavam:

Ona moc neřibírá, ale měla jsem tedka 2× zanet prsu, tak jsem si říkala, že třeba méně mlíka nebo tak :think: měla 3250 když šla z porodnice a minulé útrý v poradne jen 3650 a to měla i týden předtím. Takže zajdu v pondelí zvážit a asi podle toho nějak budu dokrmovat. dokrmovala jsi flaškou nebo stříkačkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30856
5.10.14 10:16
@Sluka píše:
Toto mimi je ideální kandidát na šátkování. Zabalit do šátku a mít ji pořád na sobě, při úklidu, při vaření, na procházce..
Jinak pokud by měla hlad, tak efektivní pomoc je zlepšit kvalitu vlastní stravy, čili zařadit víc tuků a bílkovin.
Já kojila asi rok dvě děti dohromady a bez 40% šlehaček, a „poctivé“ stravy bych to prostě nedala. A i tak jsem lehce hubla.

Ona ale brečí i když jí chovám…šátek teda nemám, mám manducu, tu se chystám tedka nasadit, cekala jsem az trochu povyroste… Ale s tím jídlem asi dobrý tip, měla jsem tedka ty záněty prsoua předtím zánět dělohy, takže jsem byla strašně unavená a polomrtvá, moc jsem toho nejedla, tak možná jestli to není i tím, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.10.14 10:17

Zacala bych dokrmovat po kojeni UM. Pak se uvidi, treba zesili a zacne pak poradne sat i MM (kamaradce to tak pomohlo, plne se rozkojila az po druhem mesici ditete), nebo pujde kojeni pomalu do haje a budete spokojeni na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.10.14 10:17

@acimedaca Promiň, ale kor jestli ti nepřibírá, tak máš bohužel mléko „chudé“, je skutečně třeba razantně navýšit příjem tuků a v tomto případě asi teda i složitých cukrů, bílkoviny jsou na růst. Ale cukry mimino bytostně potřebuje na růst mozku a nervové tkáně, tuky jsou taky jasné.. Takže si zgruntu zreviduj vlastní jídelníček.
A nebo, jak píšou holky, své výživové nedostatky supluj nákupem umělého mléka - když se podíváš na složení umělých mlék, tak ten procentuální poměr mazi cukry (sacharidy), tuky a bílkovinami ti napoví, co mimi potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová