Divná laktace

1716
19.7.14 12:55

divná laktace

Ahoj holky, prosím o radu, nebo zkušenost, jestli se s tím už někdo nesetkal. Kojím své druhé dítě, má teď osm tydnu a nechápu, co se deje. První dceru jsem kojila do roka, napřed se nechtěla chytit a pak několik zánětu, ale relativně jsme to vybojovaly a kojily v pohodě.
Tentokrát od začátku bez problémů, ale co se deje dal, to nechápu. Ve třetím tydnu se mi přestalo nalévat jedno prso, tak jsem z nej kojila, odsavala jak magor a srovnalo se. Předminulý týden zánět, pokles laktace, tak opět kojeni, odsávání, tenokrat obě prsa, ale zas jsem to nahodila. No a od včera, to spatne prso zas úplně prázdné. Mala z nej vytáhne tak 50ml max, odsávačkou odsaju tak 10ml. Z pravého to vypada v pohodě. Kontrolovala jsem jeste i celkove přibírání a za týden přibrala mala jen 140g (před tím vždy kolem 200, 250g). Koji se cca 7-8× za den, vypije 90-100ml. Jedno kojeni máme ve dve v noci, jinak pres den po dvou az třech hodkach. Většinou pije jedno kojeni jedno prso a druhe proste nechce. Pocuranych plinecek má dost.
Snad to píšu rozumne. Vidíte někde problém? Ja proste Nevim, kde můžu dělat chybu. Moc dekuju za jakýkoliv postřeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
19.7.14 13:21

Hlavně, ty nikde neděláš chybu!! já taky u malé x zánětů..nakonec jsem kojila do 10měs.., asi bych se tak nestresovala a přestala ji vážit..pokud je spokojená, tak nač to hrotit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
19.7.14 13:26

Já myslím, že 140g není málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
19.7.14 13:46

@Deníííí no to je právě ono, jak se hodit do pohody a neřešit to :D Je fakt, ze mala vypada v pohodě, rozhodne nějak nepláče hlady.
@Hadí ocásek někde jsem našla, ze má přibírat 150-250g týdne a odvozuju to od toho, ze doteď dávala těch 250g týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9950
19.7.14 13:48

@petulatko no, vidíš..tak žádnej stres matko :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
19.7.14 14:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
19.7.14 14:31

@petulatko znam to od obou svych deti, hlavne tedy od starsi, kdy jsem z toho byla dost na prasky. U druhe uz jsem to tak neresila a prip. kojila casteji. A cca 200 mi pribraly akorat ten prvni tyden a pak to bylo 100 - 150. Ta mladsi spise k te 100. Dr mi rekl, ze pribira a nespokojena taky nebyla tak se to neresilo. A je tedy fakt ze mam doma dva nejedliky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
19.7.14 15:41

Zbytečně stresuješ, neřeš nenalévání prsů, kolik odsaješ, zkrátka koj.
Mně třeba hodně laktaci ovlivňovalo noční kojení, ve 2 měsících je 1× za noc poměrně málo, takže bych třeba před spaním odstříkala, aby ten odběr byl rovnoměrnější, hodně mi dělal příjem tekutin, i když na laktační lize píšou, že to vliv nemá :lol: Musela jsem se hlídat, abych pila. No a denní odpočinek, alespoň na chvíli se natáhnout a zamhouřit oko, to taky dělalo svoje, když to nešlo, laktace kolísala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
19.7.14 18:38

@Křupka1 dekuju. Ja jsem právě zvykla od starší na přibírání i pul kila týdne, tak mě tohle úplně vykolejilo :oops:
@Bibi239 To je právě to, starší má teprv dva roky a nespi mi vůbec zároveň, Takze na chvili si lehnout je pro mě zatím nesplnitelný sen :D Jinak to mě taky napadlo, odstrikat jeste před spaním. Akorat je to už proste neco navíc, já se asi nikdy nedostanu k tomu, ze kojeni je pro mě jednoduchá vec bez prace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová