Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu, nebo zkušenost, jestli se s tím už někdo nesetkal. Kojím své druhé dítě, má teď osm tydnu a nechápu, co se deje. První dceru jsem kojila do roka, napřed se nechtěla chytit a pak několik zánětu, ale relativně jsme to vybojovaly a kojily v pohodě.
Tentokrát od začátku bez problémů, ale co se deje dal, to nechápu. Ve třetím tydnu se mi přestalo nalévat jedno prso, tak jsem z nej kojila, odsavala jak magor a srovnalo se. Předminulý týden zánět, pokles laktace, tak opět kojeni, odsávání, tenokrat obě prsa, ale zas jsem to nahodila. No a od včera, to spatne prso zas úplně prázdné. Mala z nej vytáhne tak 50ml max, odsávačkou odsaju tak 10ml. Z pravého to vypada v pohodě. Kontrolovala jsem jeste i celkove přibírání a za týden přibrala mala jen 140g (před tím vždy kolem 200, 250g). Koji se cca 7-8× za den, vypije 90-100ml. Jedno kojeni máme ve dve v noci, jinak pres den po dvou az třech hodkach. Většinou pije jedno kojeni jedno prso a druhe proste nechce. Pocuranych plinecek má dost.
Snad to píšu rozumne. Vidíte někde problém? Ja proste Nevim, kde můžu dělat chybu. Moc dekuju za jakýkoliv postřeh.
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!