Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A
Díky za info a tobě to zabralo? myslíš, že by to zabralo i mi po 5,5 měsících?
Né, děkuji homeopatika znám, zkoušela jsem - nezabraly, ptala jsem se na ty bylinky v kapslích…
Mne
Děkuji moc za radu. Trošku se bojím, že jsem beznadějný případ a zda to má vůbec smysl po tak dlouhé době od narození??? No ale když tak si připíšu další neúspěšnou metodu
. S tím střídáním prsou to je problém, zkoušela jsem to, ale díky tomu, že v tom pravém mám max. 5-10ml tak k němu malý vůbec nechce, a když tak párkrát zatahá, a když nic neteče kousne mě (cíleně) a řve a chce na druhou stranu (miminka v tomto období se už nedají moc opít rohlíkem…) ![]()
Za
No tak hlásím neúspěch. Oběhala jsem 12 lékáren v Ostravě + 2 bylinářství a nic. V lékárnách se na mě tvářili jako bych mluvila čínsky a v bylinářství měla jen pískavici semena. Ještě mám 2 bylinářství, kde to zkusím zítra
…Myslím, že jsem beznadějný případ - odsávání po kojení jsem zkoušela - jak jsem psala v tom dlouhém příspěvku, ale nic se nezvýšilo. Dokonce jsem zkoušela týden nejen z pravého kojit a po kojení odstříkávat, ale i mezi kojením pravé odstříkávat - a nic. Suplementor odmítal i hadičku u prsa - poznal ten cizí materiál (hlavně vizuálně) a nechtěl to, vzal si to vždy jen stříkačkou po prstě ![]()
No já právě nekojím zbytky - nebo lépe řečeno nevím kolik kojím - už nevážím - malý se hemží a váha neukáže pravou skutečnost. Ale vím kolik přikrmuju a je to nyní max. 100ml za den. Takže pokud by to ty tabletky vyřešily, byla bych ráda ![]()
Ale uvidíme, každopádně jsem moc ráda, že alespoň takhle držíme. Co by člověk pro toho prcka neudělal
??? Moc ti děkuji za rady
. Třeba to seženem a pomůže to
.
Potřebuju „radu“…dcera má 5 týdnů, je plně kojená. První dceru jsem kojila bez problémů do 8m. Druhá nebrečela praktickky jen v porodnici, jak jsme přišly domů, tak často řve a málo spí. Intervaly kojení se zkrátily z původních cca 2-3h, kojím v intervalu 1-2h z obou prsou. Jedno prso jí nikdy nestačí. Měla jsem doma i laktační poradkyni, kojím dobře, malá se přisává dobře, mléka mám dost - ale podle poradkyně prostě není dravec a pije málo a chce často. Jenže já to nedávám
mám ještě starší dceru, miminko pořád brečí, poslední 3 noci se mi budí po hodině a pokaždý řve. Nikdy se nebudí „potichu“, pokaždý s řevem, často po vypití obou prsou cpe ruce do puse a brečí - ale pít už nechce. Večer musím kojit skoro co 30minut. Myslím si že má prostě hlad
Celý den vlastně jen kojím a uspávám, protože spát moc nechce - uspím a za 15 minut už brečí. Laktační poradkyně řekla kojit kdykoliv - ale prostě s tím druhým dítětem je to nereálný scifi - upřímně, taky musím i já někdy spát a prvorozenou nemůžu odstavit na druhou kolej. Jo mám i tatínka, ale to není spása.
Tak jsem včera večer dala flaškou UM - vypila po vypití obou prsou 80ml a okamžitě usnula a spala 4h v kuse
pak jsem zase kojila v noci co hodinu.
Vím že neexituje „slabé“ mléko, ale prostě to co mám jí z nějakýho důvodu nestačí??? Mléka je dost, ale ona už pak nechce pít - neusíná, ale prostě nepije, jen dumlá - nebudu ze sebe dělat dudlík jakkoliv jí mám ráda.
Potřebuju nějakou radu - jak dokrmovat, jestli dokrmovat…hormony taky dělají svoje, mám toho prostě dost. Nebudu odstříkávat, abych zvýšila tvorbu mlíka, toho mám dost. Ten pláč se prostě špatně snáší
@acimedaca ja bych pockala do konce sestinedeli a ted me tu asi ukamenujou, ale pak bych dala UM. Je mozny ze prave ma rustovy spurt a proto chce pit casteji. Ale vzhledem k tve situaci bych nevahala a prdla ji flasku. Ale rozhodnuti je na tobe.
Pro mě není MM spása, takže bych najela na UM. Pokud tě to trápí, tak nakoj a pak dej příkrm, to je myslím ideální. Včera sis jasně dokázala, že MM není pro tvoje dítě to nej ![]()