Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
3.8.14 21:57

Ahojky mám druhé dítě a je to úplně jiné. Taky bojujeme s kojením a tak když odmítá prs a přes to stále pláče dám příkrm a je spokojený s pozdravem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
5.8.14 18:32

Tak u nás po týdnu velmi špatný přírustek, když jsme kojili a občas dali příkrm odstříkaného MM, tak jsme najeli jen na odstříkané MM podané v lahvičce a ejhle - přírustek 300g za týden! Sice je to pracnější než jen kojení, ale přibýváme, malý je spokojený, není hladový. Nedá se, občas to nevyjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
21.8.14 11:25

@Rajcatko84 poslána sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
21.8.14 11:29

Kojení je samozřejmě to nejlepší pro mimčo ale…měla jsem to skoro to samý. malej furt bečel a bečel hlady. jednou jsem mu dala nutrilon a poprvé mi usnul sám od sebe, bez řevu. byla jsem z toho uplně na nervy že nám to nejde ale timhle se to zlomilo a byli jsme v poho oba dva i tatínek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
21.8.14 11:48

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale taky jsem měla problémy s kojením. V porodnici mi to bylo vysvětleno takto. Pokud je dítě plně kojené, tak se u prsa může nechat jak dlouho potřebuje. Na hlas je tzv. zadní mléko, a to chvíli trvá, než se k němu miminko dostane. Pokud se dávají příkrmy, to byl i můj případ, tak u prsa nechat 10, 15 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
21.8.14 12:10

Já tedy hlásím pokrok. Malý vypije z prsu už 100ml, tak 2× denně ale ještě dokrmuju. Ale.. Vypije to jen z pravého, z levého stěží 30ml.. (mám váhu nakonec), přitom přikládám stejně k oboum, nevíte jak to rozjet i v levém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
21.8.14 12:26

@Rajcatko84 kazde dite preferuje jeden prs, kojila jsem tri deti posledni 3 roky, jedno na tom bylo casem vzdy hure…posledni dite jsem tedy dale kojila jen z jednoho prsa…bud etam toho cim dal vic…

• Citovat
  • Upravit
101751
21.8.14 12:30

@Rajcatko84 Zkusla bych systém levé - pravé - levé v rámci jednoho kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
21.8.14 12:32

Jasný, takže zkusit ho ještě rozkojit? Prostě začít levým, pak dát pravé a zase levé.. On se teda většinou docela rychle nacucá z pravého a pak už odpadne :). Ale nerada bych měla jedno třeba o 2 čísla větší pak :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
21.8.14 12:46

Tak to my s kojenim jako takovym problem nemame. Maly se krasne prisaje jak s klobouckem na bradavce, tak i bez nej. U prsa vydrzi bezne 45 minut ( celou dobu saje, bez jakehokoliv pobizeni k piti! Opravdu bradavku jen nedumla!!!) Porodni vaha byla 3520g a v 6 tydnech 3800g pride mi to hrozne maloucko. Obcas mam pocit, ze ho to moje mlicko nezasyti :nevim: 2 x jsem zkusila dat na noc Nutrilon 40 ml + dokojeni 45 minut. Malej po odrihnuti hned spal jeste na rameni. Spinkal 6 hodin! 8o Kdyz ho kojim, tak momentalne se mi budi po 2 hod. Zacala nas trapit kolika- hlavne pres den( kapicky i lactobacilky, caje vse pouzivam) Moznost vazeni nemam- vahu musim poridit. Nevim zda dokrmovat alespon na noc nebo jestli je to skoda. K pediatrovi jdu pristi tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.8.14 13:28

@marturka Ahoj, když Ti u toho prsa usne saje dál? Pokud ano lehni si s ním a buď spi taky nebo si čti a nechej ho. Bude laktaci stimulovat.
U mi prsu usíná a spí druhá dcera a tolik knih co přečtu u kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.8.14 13:31

@Rajcatko84 taky si myslím, že už je po těch 100ml z pravého unavený. Nutit mu levé a rozkojit ho. Kojím z obou a mám jedno prso určitě menší. Po kojení se mi to snad srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
21.8.14 13:38

@Rajcatko84 zacina s ekojit tam kde jsme predtim skoncily ;) muzes to klidne skouset dal, vsak on se to vystribri samo, vsechny moje deti preferovaly jedno..u toho posledniho jsem pak to jedno vzdala ;) ale az pozdeji ;)

• Citovat
  • Upravit
1280
21.8.14 13:46

Ahoj, u druhé syna, který se mi narodil o 6 týdnů dřív, byl začátek kojení dost krušný. Na neonatologii jsem ho mohla přiložit poprvé k prsu až po 9 dnech, do té doby odsávala. Jenže odsávačkou jsem vytáhla z prsa max. 10 ml a časem to ještě víc klesalo, že jsem za den odsála z obou prsou jen 4 ml :( Takže malému dali flašku, žádné alternativní způsoby dokrmu mi neporadili. Doma jsem si našla články jak dokrmovat u prsa, a po počátečních peripetiích se mi rozjela tvorba mlíčka a i malý se naučil sosat u prsa :D Sice stále dokrmujeme, protože se mi více mléka nechce vytvořit (max. bylo 70 ml, asi to bude dáno prsama), jen jsme přešli ze stříkaček na suplementor a jsme spokojení oba dva.

@Mejbelína Ahoj, to přibral hodně málo. Zkus se u doktorky domluvit na kontrolním vážení u kojení, aby jsi orientačně věděla, kolik zhruba vypije. Já tak šla 2×, než jsem se rozhoupala ke koupi váhy. Mě kluk poprvé vytáhl z prsa jen 4 ml a 40ml měl dokrm ze stříkačky, no a další týden už vypil 45 ml a 40 ml dokrmu :lol:. Mě teda pomohlo, že jsem odsávala a pak také že jsem ho u kojení zároveň dokrmovala stříkačkou s cévku u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
21.8.14 14:27

@Ytagom ja uz malymu 2× davala z lahvicky tu UM a nemel zadny problem se vratit zpatky k prsu. U neho se nebojim, ze by nechtel zpet to prso. Ale bojim se toho abych mu zbytecne nedavala UM a treba ho neprekrmovala. :nevim: Pristi tyden jdu k pediatrovi, tak to s nim proberu i to aby mi udelal kontrolni vazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová