Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pkz
4491
8.10.14 14:25

@acimedaca dudlík nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30852
8.10.14 15:17
@pkz píše:
@acimedaca dudlík nechce?

nene, vůbec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.10.14 20:01

Ahoj… supr popis.)… Prubeh u prvni male ti zavidim, az jsem si rikala, jestli takove deti vubec existuji :)
já myslim, že tam nějak trošiličku nedozrálý jícen bude (nejaká forma refluxu) - ta vyvýšená poloha, cumlání palečků po kojení, nechce se příliš překrmit, ale kojila by se ráda často, nespokojenost, refluxové děti bývají hodně citlivé na stresy - (pokud vím, tak doktori reflux resi spise az od 4mes a jen pokud je to neúnosné a i tak se často opousti od zahustovadel, protože to akorat stresuje mámu a účinky nejsou zase tak pozitivní, i když samozřejmě léky mohou mít svá pozitiva) - to jen na nasměrování. A nejspíš pije trochu více přednějšího mléka.
Co se týče kojení by asi bylo dobré stočit si to tak, aby vám to sedlo oběma :). (a moje oblíbená zásada nejdříve zklidnit, pak teprve řešit ostatní, výchovné…
MM má jednu zrádnou - mění se mu tučnost, při kojení odtéká nejdříve to co odteče snadno a postupně se do něj upouští více a více kapiček tuku, až konec je hodně smetanový, teče velmi pomalu, je ho málo na objemu, ale každá kapička má v sobě hodně energie (viz pekny, dlouhy popis http://dojcenie.wordpress.com/…ravne-kojit/). Já myslím, že jde o to, aby se malá naučila brát co nejvíce tučného, než ji pustíš na druhé prso - myslím, že tím že sát nechce, sama říká - „já nechci vypít velké objemy mléka, nedělá mi to dobře, ale chci být na prse často, nejlépe furt :)“ Mě by asi nejvíc vyhovovalo, nakojit z jednoho, co nejlepsi prisati, trochu postláčet ke konci, pak ji to stejne nabidnout v jiné poloze, dobre prisati, postlacet, pak ji třeba nechat ctvrt pul hodky a zkusit znova, a pak zkusit nabidnout to druhe. Já bych teda místo utěšování asi nabidla kojení, -na první pohled to může znít hrozně, ale ve skutečnosti to ušetří čas, tím že ji nacpeš břicho - tak po té si zas dá delší interval, a budeš mít víc klidu. Myslím, že pokud bude ve stresu, tak se stejně nepřepupíkuje. odpoledne, k večeru se malá asi bude chtít nakojit z obou, a nebranila bych ji, kluka jsem klidne vracela jeste na puvodni stranu v jine poloze, urcite bych se v tuhle chvili netrapila a uspávala prsem :), pokud nejste venku, tak tim zase jen usetris cas a malou zklidnis, stejne usnuti dítěte u prse je jeden z nekrasnejsich momentu a tak bych si ho alespoň jednou v zivote uzila.. … jakkoli to jsou takove hratky, pomocnicci,
S tech praktických – kluk mi v posteli usinal pekne i u kojeni pokud byl na polstari, nebo pokud jsme oba byli podloženy. Myslim, ze noseni na svislo je u bolebrichu uzasne věc :)
Máte to trochu komplikovane, protože se vám blíží spurt a na to platí opravdu jedině kojit z obou prsou co nejčastěji. – takze s citem, muze se to menit den ze dne, a pak se vam to zas zklidni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
9.10.14 00:06

Asi je to trochu zamotané:
na jednu stranu je myslím potřeba, aby malá Barborka dopíjela prso do konce a vypila co nejvíce zadního mléka (myslím, že sama ukáže, že ji to sedí nejvíc) aby získala tučnější mléko, které se tráví klidněji a pozvolněji a déle, a není tak objemné, a dopíjení je dobré i kvůli zánětům.
Na druhou stranu tím, že neumí efektivně pít a nenavykla si moc sát, i kvůli spurtu, i kvůli flašce je potřeba stimulovat tvorbu mléka minimálně častým střídáním, aby ti nezačala bojkotit, nebo se nezačala propadat váhově.
No a poslední snaha je o to zklidnění – já teda alespoň věřím, že děti pokud se dají do pohody, jsou mnohem ochotnější snášet různé stresy a omezování.

Bude lepe :), mala se ješte poradne sát nauci :) podle me staci, kdyz tomu bude mit trochu prilezitost, mezi 3.t-7.t se učí nejvíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
9.10.14 00:39

@acimedaca moc s tebou citim. Dostala jsi tu mnoho uzitecnych rad a ja bych jeste pridala vyvysenou polohu na spani. Aspon klasicky klin od kojiciho postare. Nebo jinak vytvorit aspon 20-30° uhel. Protoze se priklanim k tuseni @lllka - prvni, co me napadlo byl reflux. Muze ji palit zaha a proto to chce zapijet tak casto a take se ji mleko muze vracet uz pri piti, proto se treba odpojuje predcasne. Vymyslet poradne vyvyseni hlavicky i pri kojeni. I kdyz prebalujes az 20 minut po kojeni (jestli jsem cetla dobre), tak se snazit uplne minimalne nadzvedavat nozicky, tak abys nenapomahala vraceni obsahu zaludku.
Drzim palce! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30852
9.10.14 07:29

@AniNevim vyvýšenou postýlku máme, ale je pravda, že spí hlavně v kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.10.14 09:38

Holky, jde nějaký způsobem zvýšit imunitu kojenému dítěti? Kdybych něco zařadila do stravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
9.10.14 09:54
@acimedaca píše:
@AniNevim vyvýšenou postýlku máme, ale je pravda, že spí hlavně v kočárku

aha, no ja jsem pozdeji dala delsi polstarek i do kocarku, protoze v nem pri prochazkach spal i 3 hodiny. Tak jsem to udelala tak, abyho nemel jen pod hlavou kvuli zadum, ale i pod trupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová