Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6050
22.7.14 22:17

@karwen No jo když jsou děti hodně spavé tak pak je to asi fuška, mě by teda klepla pepka :lol: Spí ti teda krásně u nás je spánek taky v pohodě. Myslím, že by to neměl být problém stejně nejdřív těch příkrmů není moc a budeš asi dokrmovat, když pak začneš kojení nahrazovat, tak odsaješ do úlevy a prsa či za pár dní zvyknou na nižší poptávku a nebudou tolik produkovat, určitě to zvládneš levou zadní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
22.7.14 22:42

@Svistice kolik přibere za tyden nevim, doma váhu nemam ale jak jsem psala, porod. váha 3.4 pak spadla na 3.28 a pri kontrole v sestinedeli 4.05kg. UM davam jen nekdy, ne po kazdym kojeni, a to pres den abych mohla dobre pohlidat blinkani. S tim přikládáním castejc zas vidím problém v tom ze jednak budit ho na kojeni moc smysl nemá, to hned zas u prsa tuplem usne. Navic a to mi přijde celkem zásadní je to ze i to mimco potřebuje spát aby pribiralo a pokud se kojí dýl a často tak nemá v podstatě kdy spát protoze to sosání je stojí energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
22.7.14 23:11

@natyber a ja si uz rikala, jestli nejsme extrem.. syna jsem take hned od pocatku kojila kratkou dobu. Stacilo mu par minut. Ale ja si poslechla jen zakladni rady o technice kojeni a pak jsem se ridila radou nejdulezitejsi. Svym citem. Syn se po par minutach pustil, kdyz znovu prso nechtel, zkusila jsem druhe, take jen par minut (2-3 minuty na 1 prso vetsinou). Nekdy tedy u druheho prsa zustal dele, ale to jsem rychle poznala, ze jen duda a ne pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.7.14 23:18

@trpaslinka Další důkaz toho, že by měly ženský při kojení používat mozek :lol: Vidíš a já kojila těch pár minut pouze z jednoho prsu ani jsem to druhé nenabízela :oops: :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.7.14 11:22

Hele, holky a jak poznám, že pije a jen nedudá? Nějak si tím nejsem jistá.

@olikovka Tohle je přesně to, co řeším já, no.. Přijde mi, že se to trošííčku zlepšilo, ale pořád ho nemám dost na to, aby byl malej spokojenej a usnul. Bohužel. Chtěla bych vydržet alespoň do konce šestinedělí, pokud se to nezlepší, tak se na to vyprdnu, trápíme se oba dva takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.7.14 12:15
@natyber píše:
8o Tak to bych chtěla vidět laktační poradkyni, která ti bude radit kojit hodinu, dvě a kdykoliv dítě chce :think:

každá laktační řekne kdykoliv dítě chce, pokud to neřekne, není to dobrá laktační

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
23.7.14 12:22
@Rajcatko84 píše:
Hele, holky a jak poznám, že pije a jen nedudá? Nějak si tím nejsem jistá.@olikovka Tohle je přesně to, co řeším já, no.. Přijde mi, že se to trošííčku zlepšilo, ale pořád ho nemám dost na to, aby byl malej spokojenej a usnul. Bohužel. Chtěla bych vydržet alespoň do konce šestinedělí, pokud se to nezlepší, tak se na to vyprdnu, trápíme se oba dva takhle.

ten tah cítíš :-) A pokud se mu jen klepe bradička a jen malinko kmitá jazýčkem tak to se uklidňuje a děláš mu dudlíčka :-) Já malýmu dělám dudlíka ještě ve skoro dvou letech :-D To že pláče, že má dřív hlad to je normální. Kojenecké mléko se lépe tráví, UM ho pořádně zacpe…Opravdu jde o to, co chceš ty, protože pokud kojit nechceš, tak kojit nebudeš. Pokud kojit chceš, uděláš proto vše. I s dokrmem to jde, ale brzo tvé mlíčko dojde.
A můžu z vlastní zkušenosti říct, že jsem ráda, že ušetřím, na mateřské je každá kačka dobrá. Navíc to vyvařování, neustálá obměna lahviček-jsem ráda, že tohoto jsem byla ušetřena :-) Ještě si to pamatuji u starší dcery :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
23.7.14 12:28

@Rajcatko84 kdyz opravdu pije, je pohyb bradicky pomalejší a udělá pauzu na polknutí a da se i slyšet jak polyká. Kdyz jen dudlá a nepije, brada se miminku hýbe rychle a nedělá pauzu na polknutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.7.14 12:38

Děkuju, tak to pije, myslím že jsem mu dudlíka teda ještě nikdy nedělala :)). Ještě si asi pořídím váhu, ať prostě vím, jsem z toho prostě celkově nervozní, nechci skončit na UM to fakt ne, minimálně z části bych kojila ráda, pokud to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.7.14 12:45

@Rajcatko84 Když pije, tak polyká, hýbou se i ouška.
Váhu nepořizuj, jen se domluv s dětskou, že si ho tam jednou nebo 2× týdně dojdeš převážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
23.7.14 13:04

@Svistice To je právě trochu problém, s tou dětskou, 1. tam má věčně nemocný, má jen jeden den vyhrazený pro mimina a to dopoledne, kdy nemám chlapa doma. A protože nebydlím ve městě, tak bych musela busem, což se mi teď v 6N nechce. Sama si s miminem v autě řídit ještě nerisknu, no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
23.7.14 13:11

@donaga tak bych to řekla i já… myslím, že kolem toho kojení je teď zbytečněj poprask! Do ničeho se nenuť a dělěj jak cítíš. Já mám oba kluky nekojené a jsou zdravé jako řípy! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
23.7.14 13:18

AHojky dětské jsem vždy volala. když byl problém tak zkuste zavolat jinak ta váha je taky dobrá věc…neměla jsem jí a na první je lepší pořídit maminka nebude tak nervní..nebo opravdu odstříkat, aby jste věděla kolik toho vypije a máte…dobré jsou MAM lahvičky a sterilizují se v mikrovlnce…malá byla od 2 měsíců na UM jednou bylo, pak nebylo pak zas byla přejedená byla jsem z toho unavená a taky mi nespala…nejdřív nutrilon, ale po něm měla hlad tak pak sunar1 a je zdravá a nic netrápí…takže pokud jste nervní asi bych přešla na UM ale zíleží na Vás tak ať jste oba brzy v klídku :-) hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
23.7.14 13:20

Mám taky doma 14denní dítě, v porodnici jsme se nerozkojili, šli domů s min. přírustkem, jen díky tomu, že jsem matka druhorodička, už i tam jsme dostávali příkrm, doma jsme kojení nerozjeli, byl u prsa i 1,5hod, usínal, dumlal, málo aktivně sál, ale pak stejně plakal hlady a nespal mi celý den. Rezignovala jsem a odstříkávám MM a dávám přes lahvičku. Moc mě to trápí a mám pocit selhání, ale malý je spokojený a já nejsem úplně psychicky na dně a mám více času na druhé dítko. A moc mě mrzí reakce některých maminek, že člověk má udělat pro kojení všechno a odsuzují, pokud nekojíš. Já bych taky ráda kojila a tyto reakce mi příliš nepomáhají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
23.7.14 13:30

@Rajcatko84 než kupovat váhu, zkus se podívat v okolí po půjčovně dětského zboží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová