Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@karwen No jo když jsou děti hodně spavé tak pak je to asi fuška, mě by teda klepla pepka
Spí ti teda krásně u nás je spánek taky v pohodě. Myslím, že by to neměl být problém stejně nejdřív těch příkrmů není moc a budeš asi dokrmovat, když pak začneš kojení nahrazovat, tak odsaješ do úlevy a prsa či za pár dní zvyknou na nižší poptávku a nebudou tolik produkovat, určitě to zvládneš levou zadní ![]()
@Svistice kolik přibere za tyden nevim, doma váhu nemam ale jak jsem psala, porod. váha 3.4 pak spadla na 3.28 a pri kontrole v sestinedeli 4.05kg. UM davam jen nekdy, ne po kazdym kojeni, a to pres den abych mohla dobre pohlidat blinkani. S tim přikládáním castejc zas vidím problém v tom ze jednak budit ho na kojeni moc smysl nemá, to hned zas u prsa tuplem usne. Navic a to mi přijde celkem zásadní je to ze i to mimco potřebuje spát aby pribiralo a pokud se kojí dýl a často tak nemá v podstatě kdy spát protoze to sosání je stojí energii.
@natyber a ja si uz rikala, jestli nejsme extrem.. syna jsem take hned od pocatku kojila kratkou dobu. Stacilo mu par minut. Ale ja si poslechla jen zakladni rady o technice kojeni a pak jsem se ridila radou nejdulezitejsi. Svym citem. Syn se po par minutach pustil, kdyz znovu prso nechtel, zkusila jsem druhe, take jen par minut (2-3 minuty na 1 prso vetsinou). Nekdy tedy u druheho prsa zustal dele, ale to jsem rychle poznala, ze jen duda a ne pije.
@trpaslinka Další důkaz toho, že by měly ženský při kojení používat mozek
Vidíš a já kojila těch pár minut pouze z jednoho prsu ani jsem to druhé nenabízela
![]()
Hele, holky a jak poznám, že pije a jen nedudá? Nějak si tím nejsem jistá.
@olikovka Tohle je přesně to, co řeším já, no.. Přijde mi, že se to trošííčku zlepšilo, ale pořád ho nemám dost na to, aby byl malej spokojenej a usnul. Bohužel. Chtěla bych vydržet alespoň do konce šestinedělí, pokud se to nezlepší, tak se na to vyprdnu, trápíme se oba dva takhle.
@natyber píše:
Tak to bych chtěla vidět laktační poradkyni, která ti bude radit kojit hodinu, dvě a kdykoliv dítě chce
každá laktační řekne kdykoliv dítě chce, pokud to neřekne, není to dobrá laktační
@Rajcatko84 píše:
Hele, holky a jak poznám, že pije a jen nedudá? Nějak si tím nejsem jistá.@olikovka Tohle je přesně to, co řeším já, no.. Přijde mi, že se to trošííčku zlepšilo, ale pořád ho nemám dost na to, aby byl malej spokojenej a usnul. Bohužel. Chtěla bych vydržet alespoň do konce šestinedělí, pokud se to nezlepší, tak se na to vyprdnu, trápíme se oba dva takhle.
ten tah cítíš
A pokud se mu jen klepe bradička a jen malinko kmitá jazýčkem tak to se uklidňuje a děláš mu dudlíčka
Já malýmu dělám dudlíka ještě ve skoro dvou letech
To že pláče, že má dřív hlad to je normální. Kojenecké mléko se lépe tráví, UM ho pořádně zacpe…Opravdu jde o to, co chceš ty, protože pokud kojit nechceš, tak kojit nebudeš. Pokud kojit chceš, uděláš proto vše. I s dokrmem to jde, ale brzo tvé mlíčko dojde.
A můžu z vlastní zkušenosti říct, že jsem ráda, že ušetřím, na mateřské je každá kačka dobrá. Navíc to vyvařování, neustálá obměna lahviček-jsem ráda, že tohoto jsem byla ušetřena
Ještě si to pamatuji u starší dcery ![]()
@Rajcatko84 kdyz opravdu pije, je pohyb bradicky pomalejší a udělá pauzu na polknutí a da se i slyšet jak polyká. Kdyz jen dudlá a nepije, brada se miminku hýbe rychle a nedělá pauzu na polknutí
Děkuju, tak to pije, myslím že jsem mu dudlíka teda ještě nikdy nedělala
. Ještě si asi pořídím váhu, ať prostě vím, jsem z toho prostě celkově nervozní, nechci skončit na UM to fakt ne, minimálně z části bych kojila ráda, pokud to půjde.
@Rajcatko84 Když pije, tak polyká, hýbou se i ouška.
Váhu nepořizuj, jen se domluv s dětskou, že si ho tam jednou nebo 2× týdně dojdeš převážit.
@Svistice To je právě trochu problém, s tou dětskou, 1. tam má věčně nemocný, má jen jeden den vyhrazený pro mimina a to dopoledne, kdy nemám chlapa doma. A protože nebydlím ve městě, tak bych musela busem, což se mi teď v 6N nechce. Sama si s miminem v autě řídit ještě nerisknu, no.. ![]()
@donaga tak bych to řekla i já… myslím, že kolem toho kojení je teď zbytečněj poprask! Do ničeho se nenuť a dělěj jak cítíš. Já mám oba kluky nekojené a jsou zdravé jako řípy! ![]()
AHojky dětské jsem vždy volala. když byl problém tak zkuste zavolat jinak ta váha je taky dobrá věc…neměla jsem jí a na první je lepší pořídit maminka nebude tak nervní..nebo opravdu odstříkat, aby jste věděla kolik toho vypije a máte…dobré jsou MAM lahvičky a sterilizují se v mikrovlnce…malá byla od 2 měsíců na UM jednou bylo, pak nebylo pak zas byla přejedená byla jsem z toho unavená a taky mi nespala…nejdřív nutrilon, ale po něm měla hlad tak pak sunar1 a je zdravá a nic netrápí…takže pokud jste nervní asi bych přešla na UM ale zíleží na Vás tak ať jste oba brzy v klídku
hezký den
Mám taky doma 14denní dítě, v porodnici jsme se nerozkojili, šli domů s min. přírustkem, jen díky tomu, že jsem matka druhorodička, už i tam jsme dostávali příkrm, doma jsme kojení nerozjeli, byl u prsa i 1,5hod, usínal, dumlal, málo aktivně sál, ale pak stejně plakal hlady a nespal mi celý den. Rezignovala jsem a odstříkávám MM a dávám přes lahvičku. Moc mě to trápí a mám pocit selhání, ale malý je spokojený a já nejsem úplně psychicky na dně a mám více času na druhé dítko. A moc mě mrzí reakce některých maminek, že člověk má udělat pro kojení všechno a odsuzují, pokud nekojíš. Já bych taky ráda kojila a tyto reakce mi příliš nepomáhají ![]()
@Rajcatko84 než kupovat váhu, zkus se podívat v okolí po půjčovně dětského zboží