Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Rajcatko84 píše:
Protože mi to takhle vtloukli do hlavy v porodnici. Já fakt netuším, co je dobře a co ne a proto samozřejmě věřím tomu, co mě tam x sester učilo. Samozřejmě jsem taky zastánce kojení, dělám co můžu, piju čaje, beru homeo.. Ale i když vycucne těch 80-90, tak má pak prostě hlad.. :-/
Zapomeň na to co ti vtloukli a řiď se svým pocitem, časem se vám to krásně vypiluje
a když ne, no tak se taky nic strašného nestane ![]()
@Rajcatko84 - nevím, co psali ostatní, ale zavolejte látka ni poradkyni ať na vše koukne a pokud se to do tydne nezlepší, tak na to kašlu, důležité je spokojena maminka i miminko! Malý mi odmítal sat, jedno jaka poloha, klobouk, dělala jsem vše, ale nepřidal se, cele šesti neděli jsem dostávala a za ten stres mi to zpětné nestalo… Po šesti neděli jsem se na to vykaslala, z obou prsou jsem víc jak 20 měl nedostala a byli jsme spokojeni oba!
@Rajcatko84 jestli chceš kojit, najdi si laktační poradkyni, ukáže ti techniku a ty budeš zkoušet.
Pokud nejsi o kojení přesvědčená, že chceš kojit, ale musíš (protože prostě musíš), tak se na to vykašli. Já jsem jela 8 týdnů na tom, že kojení je normální, běžná věc a že tak trochu musím, protože je to přeci to nej pro dítě. Po 8 týdnech jsem se na kojení vykašlala a byl klid - malá spokojená, já spokojená a nervy se daly konečně do klidu.
Ale jako první věc si musíš říct, zda-li chceš kojit a zkoušet…
@Rajcatko84 píše:
Protože mi to takhle vtloukli do hlavy v porodnici. Já fakt netuším, co je dobře a co ne a proto samozřejmě věřím tomu, co mě tam x sester učilo. Samozřejmě jsem taky zastánce kojení, dělám co můžu, piju čaje, beru homeo.. Ale i když vycucne těch 80-90, tak má pak prostě hlad.. :-/
V porodnici to bylo proto aby ses rozkojila, protože jsi mĕla jen mlezivo. Teď už mléko máš tak ho nech u prsu přisátýho dlouho, dokud se nepustí nebo neusne a přitom bude už jen dudlat naprázdno.
@bublinek píše:
@Rajcatko84 a hlavně kojit v noci, spěte spolu a kdykoli chce vraž prso do pusy
Souhlas ![]()
@Kajkaa85
Mám taky vpáčené bradavky. Jedno prso bylo o něco lepší, a malý odmítal to druhé s více vpáčenou. Chce to vydržet. Měla jsem stavy, že jsem s kojením chtěla praštit. Byla jsem zoufalá. Ale jak mimčo poroste, bude mít větší sílu sát, a ty vpáčené bradavky už perfektně pravidelným sáním povytáhne, přizpůsobí si je pro sebe, a bude vše ok. Teď má syn 2,5 měsíce, a saje z prsa o stošest. ![]()
Příspěvek upraven 20.07.14 v 21:41
@Rajcatko84 Já jsem asi první 2 měsíce kojila vždy půl až třičtvrtě hodiny, jednou za 3 nebo 4 hodiny… taky mi furt někdo tvrdil že mimčo si nejvíc vytáhne během prvních 10 min, pak jsem sama přišlo na to, jaká je to blbost, hlavně ze začátku, některá mimča jsou prostě línější, ta moje celou tu dobu od začtáku do konce tahala pomalu, s přestávkama… když jsem ji odtrhla po 15 min, měla vypito málo, prostě potřebovala být u prsa dlouho, postupně začala mít větší sílu a víc tahat a doba se zkracovala, teď má půl roku a kojím max 10 min… jestli se ti nepouští a polyká, tak ho prostě nech
@Gabulle píše:
Ja jsem taky bya naucena, ze dite se.nema.kojit dele nez 15minut. My kvuli tomu meli prodlozeny pobyt v porodnici. Syn byl na intermediale a tak stry hlidaly cas, pokud po 15minutach nevypil davku co by mel, coz se zjistovalo vazenim pred a po kojeni, strcil se prikrm flaskou a tim se zase oddalil odjezd domu
Tohle fakt nepochopím, úplně zbytečné kazit takhle kojení, dokrmem
Ještěže mě tohle nikdo nedělal
@Sofierules píše:
@barca93 neefektivní to je v tom, že jaksi to dítě už po 10 minutách nemá sílu sát natož po hodině..Já jsem psala že jsem dokrmovala, protože jsem neměla mm, takže klid.
To jsou teda chytré řeči toto, moje malá třeba neměla sílu sát už od začátku, celou půl hodinu pila stejně rychle na začátku jako na konci, jedno polknutí asi na 5 sacích pohybů, po několika sekundách přestala na pár sekund pít a pořád takhle dokola, stačilo jí to, přibírala krásně, až moc a i teď po půl roce se mi nalévají prsa… takže že nějakej chytrák řekne že jen 10 min, a pak to po něm někdo opakuje aniž by měl nějakou zkušenost, to fakt miluju ![]()
@lekarnicka28 ok, já ti tvůj názor neberu, nechala jsem si poradit lékaři a pediatrem -jak dlouho kojit -zezačátku jsem kojila dlouho a k ničemu to nebylo- a s jejich názorem jsem se ztotožnila, mě zase nezaujal model ortodoxních sufražetek z laktační ligy, které model kojeni téměř v jednom kuse, kdykoliv se dítě zavrtí…a tady se to předkládá jako jediný a správný přístup ke kojení
@Rajcatko84 píše:
Ahoj holky… Mám 2 týdenní miminko a nedaří se mi plně kojit. Dávám prso na 10 minut a dokrmím 60 ml Nutrilonu. A když se mi podaří odsát 80 ml (což je zázrak), tak to dám malýmu, ale vydrží mu to tak na půl hodiny, pak zase brečí. Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM? Vůbec nevím co dělat, jsem z toho zoufalá a nervozní…
@maritimka píše:
@Rajcatko84 jestli chceš kojit, najdi si laktační poradkyni, ukáže ti techniku a ty budeš zkoušet.
Pokud nejsi o kojení přesvědčená, že chceš kojit, ale musíš (protože prostě musíš), tak se na to vykašli. Já jsem jela 8 týdnů na tom, že kojení je normální, běžná věc a že tak trochu musím, protože je to přeci to nej pro dítě. Po 8 týdnech jsem se na kojení vykašlala a byl klid - malá spokojená, já spokojená a nervy se daly konečně do klidu.Ale jako první věc si musíš říct, zda-li chceš kojit a zkoušet…
@Sofierules píše:
@lekarnicka28 ok, já ti tvůj názor neberu, nechala jsem si poradit lékaři a pediatrem -jak dlouho kojit -zezačátku jsem kojila dlouho a k ničemu to nebylo- a s jejich názorem jsem se ztotožnila, mě zase nezaujal model ortodoxních sufražetek z laktační ligy, které model kojeni téměř v jednom kuse, kdykoliv se dítě zavrtí…a tady se to předkládá jako jediný a správný přístup ke kojení
Není to o tom kojit v jednom kuse
Já jsem první dceru nekojila a vůbec mi to žíly netrhalo, syna jsem se rozhodla kojit a nastudovala jsem si základní info, které se zde neustále probírá a to je: Řídit se potřebami novorozence v šestinedělí rozhodně a pak pomalu přizpůsobovat délku i mezičas, vše se v klídku urovná, když je ženská normální a nemá dítě neustále na koze
samozřejmě, že nebudu dítě krmit pokaždé když zařve, ale nenutím novorozenci, že bude pít deset minut a mezi tím čekat dvě hodiny, to je nelogické a na to nejsou potřeba žádné laktační ligy ![]()
@natyber
já nic nepsala o čekání 2 hodiny…já se jen ohradila proti názoru, že by se mělo pořád kojit hodinu, dvě, kdykoliv dítě chce (nemyslím v šestinedělí) jak to tady popisujou dámy nade mnou. A tohle právě hlásaj laktační poradkyně, které nás pronásledovaly v porodnici.
@Rajcatko84
nečetla jsem diskuzi, ale já kojila ze začátku i 45 min. z obou prsou-vlastně z obou jsem kojila až do ukončení kojení, malý to vyžadoval…V porodnici mi taky říkali, že musí být napitý do 10 minut, že pak už si jen dudlá, ale je to blbost. Za 10 minut byl najezený, až když byl o hodně větší…A takový názor, že kojení déle jak 10 min. není efektivní má hodně maminek…blbost!!!Každý mimi je jiný.
Mám devitidenniho kluka a kojim tak co hodinu, někdy víc a někdy míň, prisatej je hodinu.. Ale zajímalo by mě, kdy se to trochu urovna, mám k němu ještě dvouletaka a nedaří se mi to skloubit..
Každé mimčo je jiné, neexistuje žádné schéma, natož kojení 10minut a dost
,to je fakt brutus!!!
Já jsem zastánkyní kojení
,takže za mě: přikládat, přikládat, přikládat!!!
Podle mě se tím i krásně rozkojíš
!Navíc miminko je malinké a potŕebuje maminku, užívej si to!!!