Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1716
20.7.14 22:45

@Rajcatko84 Mam jen dva postřehy - prakticky kterékoliv takhle male ti vypije vše, co mu das, tzn. pokud se nakoji a pak mu das těch 60, tak je vypije, i když už nemá hlad. Takze tím bych se úplně neridila.
A za druhe - mateřské mléko je lepe stravitelne než UM, takze ho dite zpracuje rychleji - má tudíž driv hlad než po stejne dávce UM. Proto se i kojené děti budi častěji v noci např. a proto ti může za pul hodky zas plakat. I když bych to tipovala spis na boleni bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.7.14 23:33

@Sofierules proč to házet do extrému, kojit na zavrnění.. Ono je to přirozené i selským rozumem vzato, že novorozeně přecházející z nonstop přísunu kalorií, má prostě častější potřebu než doktorské tabulky. Tady se píše o 2týdenním miminku, tak tam je to snad bez diskuze. Já taky nikdy nepraktikovala na model, nechat dítě přísáté celou noc apod., to už mi taky přijde moc. Ale bez problémů jsem plně odkojila 2 děti, takže asi úplně špatný přístup jsem neměla a sama jsem se přesvědčila, že ani 15-20 minut nestačí, chtělo to u prvního zezačátku 30. A tady se píše 10 minut..do toho se podle mně vejde málokterý novorozenec, to by musel být pořádný tahoun a hltoun..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
21.7.14 00:19

Ježiši tyhle sestry a pediatry bych občas propleskla :cert: Copak život je o tabulkách? Mají ony vůbec děti? Kdo jim do hlav tluče tyhle rady? Normálně stresují maminky, ty pak dají na jejich rady a nějaké snahy o kojení padnou vniveč. Pak jsou tu diskuze, už nekojím a mrzí mě to a podobně…

Já mám 21 měsíčního klučíka a kojím pořád a v noci se přisaje a klidně i na půl hodiny. Neumím si představit, že bych ho měla jako odtrhnout, natož když byl novorozenec.
Takže, zakladatelko, holky ti už poradily hodně dobrých věcí, držím ti moc palce :hug:
A lehni si s maličkým do postele, klidně nahá, však je vedro, dej mu kdy potřebuje, ty hodně pij, pravidelně jez, přečti si knihu, relaxuj a u toho koj. Ta tvorba se zvýší, jen buď trpělivá, bude teď trvat pár dní než se ustálí…

Pak bych ráda reagovala na řeči o laktační lize :lol: Haha, tak tohle mají v rukávu holčiny, co nekojí a tím si to jakoby řeší samy v sobě, že nekojí, že ony přece nejsou jako fanatičky. Jo a kolikrát k tomu přihodí obligátní spokojená máma-spokojené dítě :lol:
A přitom, kdyby mohly tak kojí, nebo spíš, kdyby se více snažily. Některé samo ne, prostě uznávám, že někdy to opravdu nejde, ale není to časté.
Za to, že nejde některým kojit, může-stres právě z porodnice, nebo pak i stres doma…nebo špatná poloha při kojení, nebo někdy i stav bradavek. Ovšem u všeho lze najít řešení ;)
A pak jsou samozřejmě i maminy, co kojit nechtějí, ať už kvůli stavu prsou, nebo z pohodlnosti, nebo je jim to nepříjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
21.7.14 12:38

Nečetla jsem všechny příspěvky tak píšu jen svou zkušenost
já měla podobný problém akorát, později furt jsem se snažila ho kojit přikládala jsem co hodinu a hodinu a půl, na tři dny se to třeba zlepšilo a pak zase problém, když jsem dostala první menstruaci tak opět problém, ale nevzdávala jsem to až když jsem byla pořád unavená a jednou jsem sebou sekla a tlak i krevní obraz naprosto v pořádku tak jsem se rozhodla ve čtvrtém měsíci přejít na UM a svýho synka nepoznávám je spokojený začal mi spinkat i přes den a ted mi spinká i celou noc, ale za ty čtyři měsíce jsem ho vážně neviděla klidnějšího a co víc já jsem se dala taky do pohody, takže pokud někdo cítí, že i přes veškerou snahu to nejde, neni na tom vůbec nic špatnýho, taky jsem si myslela jak budu minimálně rok kojit, pila a jedla jsem všechno co mělo údajně pomáhat a nic, když jsem odstavovala tak mě ani nebolely prsa jen občas jsem odstříkla :nevim: rukou, abych předešla zánětu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
21.7.14 13:10
@Sofierules píše:
@natyber :roll: já nic nepsala o čekání 2 hodiny…já se jen ohradila proti názoru, že by se mělo pořád kojit hodinu, dvě, kdykoliv dítě chce (nemyslím v šestinedělí) jak to tady popisujou dámy nade mnou. A tohle právě hlásaj laktační poradkyně, které nás pronásledovaly v porodnici.

a co je na tom vlastně tak špatného? divného? rizikového?! :think: já to takhle dělala a no stres ;) navíc postupem času se doba kojení fest zkrátila a já pak už se slzou v oku vzpomínala ( a stále vzpomínám 8) a ještě dlouho budu) na dvouhodinovou relaxaci u kojení a pospávání maličké u prsa… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
21.7.14 18:10

Já si ale právě nejsem úplně jistá, že chci strávit kojením třeba hodinu jen proto, aby malý za půl hodiny zase brečel a měl hlad. Dneska jsem zkusila nechat ho jak dlouho chtěl, ale vydrželo mu to fakt jen na tu půlhodinu. Já s emusím postarat o domácnost i sebe a nějak si neumím představit že ještě měsíc nebudu mít pořádně čas se alespoň najíst.. jako nevzdám to, ale hodinu už to asi dávat nebudu, myslím, že max půl hodiny musí stačit, pak holt dokrmím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
21.7.14 19:39
Dej zítra na UM a odsávej se pro jistotu a uvidíš, jak bude spokojený.
@Rajcatko84 píše:
Já si ale právě nejsem úplně jistá, že chci strávit kojením třeba hodinu jen proto, aby malý za půl hodiny zase brečel a měl hlad. Dneska jsem zkusila nechat ho jak dlouho chtěl, ale vydrželo mu to fakt jen na tu půlhodinu. Já s emusím postarat o domácnost i sebe a nějak si neumím představit že ještě měsíc nebudu mít pořádně čas se alespoň najíst.. jako nevzdám to, ale hodinu už to asi dávat nebudu, myslím, že max půl hodiny musí stačit, pak holt dokrmím… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
21.7.14 19:59

Když je spokojená matka je i dítě, kolik lidí odrostlo na sunaru a nic jim neni, a vztah matka - dítě bude stejně silný i bez toho kojení, zbytečný předsudky, který stresujou maminky, zkusila si to, snažíš se, nejde to, svět se nezboří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.7.14 20:11
@bublinek píše:
@werunkaw123 taky kojíš smetanou? :lol: tak tomu říká naše sestra, když vidí, že malá udělá 750g za 14 dní.
:mrgreen: :pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.7.14 20:14
@Rajcatko84 píše:
Já si ale právě nejsem úplně jistá, že chci strávit kojením třeba hodinu jen proto, aby malý za půl hodiny zase brečel a měl hlad. Dneska jsem zkusila nechat ho jak dlouho chtěl, ale vydrželo mu to fakt jen na tu půlhodinu. Já s emusím postarat o domácnost i sebe a nějak si neumím představit že ještě měsíc nebudu mít pořádně čas se alespoň najíst.. jako nevzdám to, ale hodinu už to asi dávat nebudu, myslím, že max půl hodiny musí stačit, pak holt dokrmím… :nevim:

pokud nemáš hospodářství s rozlehlou zeleninovou zahradou, tak domácnosti snad stačí věnovat hodinu až dvě denně včetně vaření, to si snad přes den i navzdory kojení vyšetříš, ne? :nevim: Mimochodem, jíst se dá i s miminem na prsu, ověřeno, jen mu nesmíš nabryndat polívku na hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.7.14 20:15
@Sofierules píše:
Ahoj, mě v porodnici, taktéž řekli max 10 min kojení, pediatr mi to potvrdil. Delší kojení není dle nich efektivní, já jsem to tak dělala, pak jsem dokrmovala UM..měla jsem málo MM. Já zase nechápu kojení hodinu?!!? to budeš za chvíli úplně vyřízená s ragádama a to je pak zážitek:-( @Sofierules neefektivní to je v tom, že jaksi to dítě už po 10 minutách nemá sílu sát natož po hodině..Já jsem psala že jsem dokrmovala, protože jsem neměla mm, takže klid.

Tak si to po sobě hezky přečti znova, pak to co jsem psala já a snad pochopíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.7.14 20:19
@Sofierules píše:
@natyber :roll: já nic nepsala o čekání 2 hodiny…já se jen ohradila proti názoru, že by se mělo pořád kojit hodinu, dvě, kdykoliv dítě chce (nemyslím v šestinedělí) jak to tady popisujou dámy nade mnou. A tohle právě hlásaj laktační poradkyně, které nás pronásledovaly v porodnici.
ále no tak.. my se tady bavíme především o 6ti nedělí.. zakladatelka psala snad že má mimčo staré pár dní… ;) já jsem v šestinedělce kojila pár dní taky téměř co hodinu dvě.. teď jsou malému 3m v noci vstávám 1× napucne se a spí až do rána, přes den kojím JAK SI ŘEKNE po 2-4hod a čím je věští tím spíš saje kratší dobu… jako novorozenec tahal klidně 20-30min prso jsem mu nebrala :roll: neviděla jsem důvod :nevim: teď máme vše zfouklé za 10min i s odříhnutím :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.7.14 20:21
@Bibi239 píše:
pokud nemáš hospodářství s rozlehlou zeleninovou zahradou, tak domácnosti snad stačí věnovat hodinu až dvě denně včetně vaření, to si snad přes den i navzdory kojení vyšetříš, ne? :nevim: Mimochodem, jíst se dá i s miminem na prsu, ověřeno, jen mu nesmíš nabryndat polívku na hlavu :mrgreen:
:mrgreen: já mám hospodářství i velkou zahradu se zeleninou, do toho tříletou a taky kojím a představte si všichni stíháme, žijeme a ještě stačím dřepět tady :P ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
21.7.14 20:23
@mari1912 píše:
Ježiši tyhle sestry a pediatry bych občas propleskla :cert: Copak život je o tabulkách? Mají ony vůbec děti? Kdo jim do hlav tluče tyhle rady? Normálně stresují maminky, ty pak dají na jejich rady a nějaké snahy o kojení padnou vniveč. Pak jsou tu diskuze, už nekojím a mrzí mě to a podobně…

Já mám 21 měsíčního klučíka a kojím pořád a v noci se přisaje a klidně i na půl hodiny. Neumím si představit, že bych ho měla jako odtrhnout, natož když byl novorozenec.
Takže, zakladatelko, holky ti už poradily hodně dobrých věcí, držím ti moc palce :hug:
A lehni si s maličkým do postele, klidně nahá, však je vedro, dej mu kdy potřebuje, ty hodně pij, pravidelně jez, přečti si knihu, relaxuj a u toho koj. Ta tvorba se zvýší, jen buď trpělivá, bude teď trvat pár dní než se ustálí…

Pak bych ráda reagovala na řeči o laktační lize :lol: Haha, tak tohle mají v rukávu holčiny, co nekojí a tím si to jakoby řeší samy v sobě, že nekojí, že ony přece nejsou jako fanatičky. Jo a kolikrát k tomu přihodí obligátní spokojená máma-spokojené dítě :lol:
A přitom, kdyby mohly tak kojí, nebo spíš, kdyby se více snažily. Některé samo ne, prostě uznávám, že někdy to opravdu nejde, ale není to časté.
Za to, že nejde některým kojit, může-stres právě z porodnice, nebo pak i stres doma…nebo špatná poloha při kojení, nebo někdy i stav bradavek. Ovšem u všeho lze najít řešení ;)
A pak jsou samozřejmě i maminy, co kojit nechtějí, ať už kvůli stavu prsou, nebo z pohodlnosti, nebo je jim to nepříjemné…
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.7.14 20:25

Tak u nás v prodnici říkaly, 10-15 min jedno, a prostřídat druhé, aby se tvořily mléko.. pak je to jenom o prso - dudlík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová