Vykašlaly byste se na kojení a najely plně na UM?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
7.10.14 08:40
@Blanch89 píše:
@Sluka děkuju za nápad, určitě vyzkouším. jen se obávám že se z toho poseru :mrgreen:

Tak se vykašli na kalorické šlehačkové bomby a prostě a jednoduše si restuj zeleninu na másle či kvalitním rostlinném oleji - tuky pak získáš takto.. A často jez tučné rybí maso :think:
Ale šlehačkový kafe.. Ty jo lepší než nějaký dort :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.10.14 09:42
@Blanch89 píše:
@Sluka děkuju za nápad, určitě vyzkouším. jen se obávám že se z toho poseru :mrgreen:

tak z toho já bych se tutově po.. :-)
mně vyhovovaly litry olivového oleje a kila másla, tučné sýry,.. holt každý trávicí systém zvládne něco.. :D

Ale zkus i to mlíko odsát a dát lahví,.. když si budeš chtít odpočinout od breku.. a uvidíš, jetsli je málo výživné, nebo jestli neumí pořádně sát.

Nikdy by mě to nenapadlo, než mi to mladší syn předvedl, dokonce tehdy oblafnul i zkušené sestry v Podolí.. a že se mi fakt věnovaly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30855
7.10.14 14:33

Tak jsem si koupila plnotučné mléko a dolila do půlky 40% šlehačkou - mnam :-) (ani jsem se nepo…)
Dneska jsem jí byla zvážit, tak nevím, jestli to zabralo nebo co, nebo jestli to předtím bylo těma zánětama…za týden přibrala 200g, což je ideální. Za tu dobu jsem jí dala 3× UM 60ml, což si myslím že se nijak moc výrazně neprojevilo…akorát teda kojím jako blbec pořád v jednom kuse, je pravda, že už tak nebrečí…tak uvidím, jak to půjde, zatím mám v plánu večer když je krize největší dokrmit tou 60UM a jinak kojím a kojím a kojím, třeba tím, že přibrala bude líp pít a nějak se to stabilizuje.
Každopádně mě to UM dost uklidnilo, nevím jestli jí taky, ale zdá se mi že je to lepší, tak to nějak přetlučeme.
dík všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.10.14 14:42

Me to trosilicku zni jako ze by mohla mit podrazdeny jicnik… ale poradne si to jeste proctu :)… narazilas tu nekdy na odkaz na stranky annag dojcenie.wordpress.com?… proctu a pak se budu vice ptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
7.10.14 14:48

@Sluka tak jsem si dala šejk :mrgreen: slušně mi to tam bubla :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.10.14 16:17

Jestli pribrala 200g za tyden, tak to samo o sobe celodenni rvani z hladu nebude (samo vecer z hladu klidne kricet muze)… jestli te ten krik irituje, tak ji na to prso supni (neznam lepsi zpusob jak mimcu zavrit pusu) a venuj se starsi - kresli si s ni, cti si s ni, povidej, venuj se ji, vysvetluj - (mozna mam mylnou predstavu, ale moje 3r a 3m dite uplne milovalo, kdyz mohlo delat veci samo, ale furt potreboval pozornost :) az jsem si rikala, ze by se zrovna s nemluvnym mimcem doplnovali :) )
zaujalo me to, ze chce byt pri kojeni zvednuta… me to opravdu trosicku zni jak co jsem si zazila s klukem (i kdyz nechci srovnavat, kdyz to mam tak jen letmo)… u kluka se mi stalo, ze nedopijel prso do konce (kvuli okolnostem) a prave se to spis zhorsovalo nez zlepsovalo, vubec jsem nevedela co si myslet
zkus vygooglit dojcenie.wordpress.com reflux nebo kolika nebo neviem, ako spravne dojcit - annag popisuje triky jak k zadnimu mleku (jsou to dlouhe clanky, vykecavaci -klidne si je vytiskni at muzes v klidu zkouset a experimentovat)… tomu ze deti po um spi 4 hod se nedivim, ale bohuzel to neznamena vubec nic, krom toho ze si odpocines, tak si zas muzes zadelat na jine :)… mala bude asi opravdu zrala na satek nebo nositko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.10.14 21:20

@acimedaca Jedno jak, hlavně, že mimi začíná prospívat a ty jsi uklidněná :potlesk: :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.10.14 21:21
@Blanch89 píše:
@Sluka tak jsem si dala šejk :mrgreen: slušně mi to tam bubla :cert:

:mrgreen: :P Ale bylo to dobrý, viď? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.10.14 21:44
@Sluka píše:
@acimedaca Jedno jak, hlavně, že mimi začíná prospívat a ty jsi uklidněná :potlesk: :palec: :hug:

určitě :)… ach jo, pod timhle napisem si musi asi davat pozor na to jak to clovek napise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.10.14 21:46

@Sluka bylo pasterovane?… mam par znamych, kteri nepasterovane hodne vychvaluji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
7.10.14 23:03
@lllka píše:
@Sluka bylo pasterovane?… mam par znamych, kteri nepasterovane hodne vychvaluji :)

Samo, že nebylo. Pokouším se dostat i k nepasterované syrovátce, ale to už je skutečně mimo běžnou realitu.
To mléko je chuťově úplně jiné, lehce podobné je tomu naše biomléko Amálka, nebo německá tučná mléka. A oproti domácí smetaně se dá „vyšlehat“ v robotu do neskutečné pěny, nebo jak se tomu výslednému nadýchanci říká.
A z domácí smetany je puding, o jakém se vám asi ani nezdálo :dance: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
8.10.14 00:00

@acimedaca… tak bych mela otazky :) - - píšeš, že chce být zvednutá - znamená to, že ji vyhovuje pít s hlavičkou výše než nohy? jak moc ji vyhovuje vertikalni poloha - - je spokojenší, když je spíše nad prsem, nebo spíše pod prsem? - - jak se ji libi manipulace/zvedani a presuny po kojeni?
napije se malá rychle? máš dojem, že spíš pije hltavě? - - říkala ti laktačka něco k tomu přisátí? nebo jen prohlasila, že to je oki? - - jak moc brzo po kojeni je nestastna? rikala si, ze si cumla palce hned po kojeni, ale pit nechce, ale ze chce napit po hodine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
8.10.14 00:28

@Sluka z te porce 200ml by mi stačilo 50ml :-D no dalo se to ale obdivuju te, že si vypila tři :potlesk: mě by se stala nehoda :poblion: a ještě si měla od kravky přímo a to muselo být fakt echt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
8.10.14 08:03

@Blanch89 Ty nevíš, co zvládnu. Holka, já běžně zapíjím třešně mlékem a nemám problém chvíli na to se naládovat kvašeným zelím :lol:
Zato dnes trpím třeskutě - večer jsme si s mužem dali brambůrky a mně vadí lepek :zed: Asi pojdu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30855
8.10.14 11:58
@lllka píše:
@acimedaca… tak bych mela otazky :) - - píšeš, že chce být zvednutá - znamená to, že ji vyhovuje pít s hlavičkou výše než nohy? jak moc ji vyhovuje vertikalni poloha - - je spokojenší, když je spíše nad prsem, nebo spíše pod prsem? - - jak se ji libi manipulace/zvedani a presuny po kojeni?
napije se malá rychle? máš dojem, že spíš pije hltavě? - - říkala ti laktačka něco k tomu přisátí? nebo jen prohlasila, že to je oki? - - jak moc brzo po kojeni je nestastna? rikala si, ze si cumla palce hned po kojeni, ale pit nechce, ale ze chce napit po hodine?

kojím v sedě a nebo v té boční poloze kdy malá leží na polštáři, pokaždý má hlavu výš než nohy…v leže se moc kojit nechce. Když s ní při kojení hýbám, odpojím jí od prsa, tak řve. Podle mě (teda v porovnání s první dcerou) pije krátce - cca 5 minut intenzivněji a dalších 5 minut sem tam loknutí. Poradkyně jí okouknula ve všech polohách, říkala, že se přisává správně, podle jejího názoru pije „málo dravě“ takže potřebuje pít častěji - nenacpe si bříško (to uměla ta první, ta sála jako o život 15 minut a pak odpadla a spala 4h)…Barča pije cca těch 20-30 minut z obou prsou, pak je většinou spokojená, krkat moc nechce, takže pak ublinkává…nosím na tygříka, pak jí položím, cca 10 minut leží a pak přebalím. Pak už začíná bulet, tak jde spát - uspávám nošením nebo v kočárku, po položení do postýlky řve. Spí asi tak 30-40 minut, obyvkle to vychází že se budí 1,5h po kojení - a budí se s řevem a řve a řve a řve dokud není zase prso, to jí můžu nosit, zpívat, přebalit a pořád řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová