Kojení a občas lahev

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5314
20.7.14 22:07

Používala jsem Calmu na dokrmovalní asi do 5.měs a naprosto v pohodě. Kojíme dosnes, prckům bude rok.
@Eliška fakt až od třech? Já ji používala od korigovanýho narození (děti jsou o 2 měs dřív) a problem nebyl :nevim: dokonce mi ji doporučila laktační poradkyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
20.7.14 22:14

Takhle na celý den zkušenost nemám, ale občasný dokrm jsem dávala starším dětem z Aventu, s tou nejmenší dírkou pití trvalo zhruba stejně dlouho jako kojení, neměly s opětovným přisátím problém. Ale jak píšu, bylo to spíš třeba 1× denně, ne víc krmení v jednom dnu. Jsou děti savější, kterým to střídání tolik nevadí, jsou děti rozmlsané, které dostanou párkrát flašku a už jinak nechcou. A taky to záleží i na mamince, jestli po prvním nezdaru tu flašku dá nebo je tvrdší a zkouší opětovně přikládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
20.7.14 22:15

Tommee Tippee, imituje bradavku, nemeli jsme problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
21.7.14 02:00

Já takhle dokrmovala dvojčata z obyčejné flašky, ze začátku to jakžtakž šlo, dokrmovala jsem tak jednou až 2× denně a jinak kojila, zhruba od tří měsíců, ale nastaly problémy, děti jsou v tomhle věku asi chytřejší, chlapeček začal kojení bojkotovat, holčička naopak nechtěla pít z lahve. Dopadlo to tak, že chlapeček se odstavil úplně a holčička byla plně kojená. Medelu Calma jsem koupila také, ale nechtěli z ní vůbec pít, savička je moc tvrdá, prsu se nepodobá a dítě musí hodně sát aby mléko teklo, pro mně to byly vyhozené peníze. Takže u nás to nedopadlo úplně nejlépe, asi bych doporučovala nakrmit nějak jinak, třeba stříkačkou, lžičkou, z kelímku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
21.7.14 07:01

@Eliška utahnul ji bez problemu uz v sedmi dnech :) A to je to hypotonicke dite (nizsi svalove napeti). V porodnici jsme dokrmovali strikackou a kdyz jsem si tam chodila pro 50ml nutrilonu na dokrmeni, tak kroutili ocima, proc mu to nechci dat flaskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
21.7.14 08:40

@Popokatepetla Medela Calmu prezentovala jako lahev pro kojence, kteří už mají stabilizované kojení, al viditelně to tedy funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
21.7.14 08:44

Já dokrmovala stříkačkou do půl roku, takže i větší množství a dvojčata - holčina přestala funkčně sát od druhého měsíce, protože dostala dudlík, a klučík nepřibíral. Lahve jsem se bála, protože Zuzka by se na ní stoprocentně odstavila, a ze své praxe znám bohužel mraky případů odstavení. On už dokrm byl kontraproduktivní :? @Lucieska no tak oni v porodnici pak řešit odstavení na flašce nebudou, že jo, jim to může být jedno. Kde to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
CarolS
21.7.14 08:54

Taky střídám kojení a láhev (Avent Natural) a problém nemáme ;)

• Citovat
  • Upravit
957
21.7.14 10:58

Ahoj já jezdila 1×týdně do školy. Takže ve 2.měs. jsem musela dát flašku jednu dávku max.2 dávky ten den. Kojení pokračovalo perfektně-(nikdy neodmítala).Postupně měla víc a víc UM. Kojila jsem ji do 8.měs. Flašku jsem měla obyčejnou z Rossmannu. Možná záleží i na UM.My měly Nutrilon, pak Bebevitu.Pak jsem otěhotněla znovu azase to samé ve 2.měs.1×týdně flašku. Jo, ale druhá mi teda flašku moc nechce. Vypila max.90,když jsem byla pryč. Dnes je jí 7.měs. a flašku chce úspěšně jen večer a to mlíčko s kaší v tetrapaku max.130ml. Myslím, že budu kojit tohleto miminko do 18 let :mrgreen: Jinak furt kojení. Odstříkávat se mi nechtělo. Chtěla jsem, aby si zvykly i na flašku. Tam je spoustu prospěšných vitamínů.
Takže můj názor je, že je to individuální, ale dá se vyzkoušet mnoho variant, aby to vyhovovalo jak mamince, tak dítěti. Držím palečky ať je to podle vašich představ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.12.19 18:49

Ahoj. Mám odsávačku od avent tudíž i lahvičku. Malá má 5tydnu a plně kojím. Chtěla jsem se zeptat jestli můžu občas dát MM z lahvičky když budu potřebovat odjet a jestli si ne zvykne na lahvičku. Chci dal normálně kojit. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.19 19:33
@Marie9898 píše:
Ahoj. Mám odsávačku od avent tudíž i lahvičku. Malá má 5tydnu a plně kojím. Chtěla jsem se zeptat jestli můžu občas dát MM z lahvičky když budu potřebovat odjet a jestli si ne zvykne na lahvičku. Chci dal normálně kojit. Děkuji

To ti nikdo neřekne. Jsou děti, které se rády kojí a občasná lahev jim nevadí, pak ty, které jednou zkusí „snadné sání“ z lahve a na prso už se nepřisají. Osobně jsem vždy zvažovala, zda jsou mé důvody pro lahev důležité natolik, aby mi případně nevadilo ukončené kojení. Čili třeba hospitalizace v nemocnici, práce/škola ok, noc na akci s kamarády ne. Ale to je o nastavení každé maminky. Pokud chceš dokrmovat, zvol spíš alternatiní metody (stříkačka, lžička), pokud se chceš od mimča vzdálit, popřemýšlej proč a zda to za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
2.12.19 19:33

@Marie9898 to se těžko radí, některé dítě si zvykne, některé ne. Moje dcera si na lahev zvykla velmi rychle a pak už prso i odmítala. Myslím, že se dá koupit i speciální lahev, pro kojené děti, která by tomu návyku měla zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.19 19:36
@boruvkay píše:
@Marie9898 to se těžko radí, některé dítě si zvykne, některé ne. Moje dcera si na lahev zvykla velmi rychle a pak už prso i odmítala. Myslím, že se dá koupit i speciální lahev, pro kojené děti, která by tomu návyku měla zabránit.

Ano, já používala Medelu Calmu, ta je skvělá, nutí dítě hooodně sát, je to podobné jako u prsa. Avent má taky nějakou takovou, ale rozhodně to není ta běžná lahev, která je přikládána k odsávačkám, zakadatelko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
2.12.19 19:41

Dokrmovala jsrm obyc lahvi z dm prvnich asi 7 dni, nez se mi zacalo pořádně delat po sekci mliko a naštěstí dobry, plně kojim a to malý kuře nechce ani dudlík :lol: ale každý dite je jiny, prvni nechtělo, az jsem to vzdala a odsavala asi osm týdnů a pak sel na UM. Tenhle je holt vic zravej. Musíš holt to vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
6244
4.12.19 16:34

@unuděná to jsem ráda, že tu někdo napsal názor na tuhle lahev, počítám, že ji taky pořídím, protože po porodu, pokud se bude opakovat to co s prvním, asi mít mléko hned tak nebudu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová