Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám na vás dotázek. Bude mi 20 let a moc bych si přála mimčo. Přítel chce sice trochu počkat až oba dostudujeme, ale na mě leze mateřství už teď. Vím, že kdybych o tom s ním diskutovala tak bude proti, ale věřím že by to byl skvělý tatka
co si myslíte o tom ho postavit před hotovou věc? Myslím že by se na mě nevykašlal a kdyby jo, dokážu se o prcka postarat sama. Ale na nejhorší myslet nebudu
děkuju za vaše názory
Nebudu se vyjadřovat k mateřství v brzkém věku, ale vyjádřím se k tomu druhému. Ne, před hotovou věc ho rozhodně nestav, takhle se opravdu v partnerství nedá fungovat, je to prachobyčejný podraz. Dítě musíte chtít oba.
To jako, že bys např. přestala brát antikoncepci a řekla, že to byla nehoda??? Nemyslíš, že v takto závažných věcech bys měla respektovat názor partnera? Chceš s ním mít dítě, ale rozhodovat o důležitých otázkách chceš sama? No, tak to si přečti pár diskusí, jak to dopadá. Možná by sis taky měla přečíst pár diskusí o matkách samoživitelkách.
@Žirafátko pravdu máš, blbej nápad, promluvit si a řešit ne jít proti přání druhého, tobě by se taky nelíbylo kdyby partner udělal důležité rozhodnutí o tvém životě bez tebe.
Ahojky,
Me bude v lednu 22 a jsem 9+2tt… Mimco jsem chtela uz od 17.:D materske pudy byli silne a ja jsem rada ze jsem pockala protoze ted mam teprve partnera s kterym to mimi chci
..musis si zvazit pro a proti a urcite bych o tom s pritelem diskutovala. My se jednoznacne shodli ze uz chceme a to dostudovano nemame.:))) musis myslet na to budouci mimco jaky by to bylo kdyby si ho vychovala sama jen diky tomu ze si se rozhodla pro hotovou vec:)
Drzim palce at se ti mimi brzy splni,)
Ahoj, nemyslím si, že si nějak extra mladá. Jsou tu i mladší a už mají miminko. Druhá věc je tvůj přítel. Ještě bych vydržela. Byla jsem na tom obdobně. Mimi jsem chtěla, přítel zatím ne. Za půl roku změnil názor a už se mu nebránil. Sice už utekl rok a my se ke snažení až teď vrátili, ale určitě je mnohem hezčí když oba chceme, než abych se s ním nemohla dělit o radost ze snažení a z nezdařených pokusů. Jednoduše vím, že v tom nejsem sama.
Tak mlada maminka to je fuk, ale tedy takovy podraz usit, to je tedy hnus ![]()
Děkuju za všechny pro i proti příspěvky… asi je to opravdu unáhlený, ale znáte to, když chcete mimčo… ![]()
Asi opravdu ještě počkám, jen jsem chtěla slyšet vaše názory a jestli má někdo podobnou zkušenost. ![]()
Jedním slovem je to podraz. Který by od člověka, kterému věří asi nečekal.. ale lidé prostě podrazáci jsou no.. ![]()
Btw. píšeš, že se o dítě dokážeš postarat sama - já se ptám jak když studuješ? Z čeho platíš byt? Z čeho koupíš výbavu? Kočár, plínky..?
Pokud mechcou dítě oba, tak je to pěkné hnusnwj podraz a jediný kdo to nejvíc odnese bude to maličké.
@petulkra Postavit ho před hotovou věc? To nemyslíš vážně ne? Takže co já na to? Že toto Tvoje chování je opravdu hnus a přítele je mi líto.
Příspěvek upraven 23.12.12 v 12:56
@petulkra nejdřív dospěj na partnerské úrovni a pak teprve pomýšlej na mateřství. Vzájemný respekt je pro dlouhodobý vztah stěžejní. On by se totiž přítel taky mohl kousnout a kopnout tě do zadele, pak by sis to maminkování asi moc neužila…
Zalezi co to znamena postavit pred hotovou vec? Jestli mu suse sdelis, ze prestavas brat antikoncepci nebo ji vysadit bez jeho vedomi. Kazdopadne pokud pritel jeste nechce, tak by bylo asi na miste jeho rozhodnuti respektovat. A myslet na nejhorsi v pripade, ze planujes dite s nim, ale bez jeho vedomi je dost na miste. Pokud se na vas dle tvych slov nevykasle, tak bude muset sam dost pracovat s tim, ze jsi ho podvedla a usila na nej boudu a na tom stavet vztah neni uplne snadne. Take zalezi co myslis tim, ze se dokazes sama postarat?
mas svoje bydleni? Mas usetreno na dobu rodicovske nebo myslis postarat tak, ze budes u rodicu a finance budes chtit na alimentech po podvedenem priteli? ![]()