Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj ječmen malý (2roky) má strašně rád, je to tekutina čili to do něj dostanu, chlorellu bohužel ne to jsou tabletky. Brala jsem GW a teď jsem zkusila ten z DMka a teda je to obrovský rozdíl. Ten z DMka není vůbec chutný a ta barva není moc zelená takové je to nějaké divné, tak jak se s tím dotrápím pak si koupím zase GW. Chlorella z GW nebo z DMka mi přijde podobná možná ta z GW má trochu oříškovější příchuť.
Ještě jak dlouho se to musí brát? stačí třeba jedno balení a pak za nějaký čas znova? Koukala jsem že od té firmy GW jsou hodně drahé, tak bych neměla korunky na to to kupovat každý měsíc
.
@pucinka1 píše:
Ještě jak dlouho se to musí brát? stačí třeba jedno balení a pak za nějaký čas znova? Koukala jsem že od té firmy GW jsou hodně drahé, tak bych neměla korunky na to to kupovat každý měsíc.
jedno balení vyjde cca na 3 měsíce pro dospělého takže dítěti to vyjde na dlouho. Ono je potřeba se dívat i kolik to má tablet ne jenom kolik to stojí
. Brát by se to mělo dělší dobu aby byl nějaký efekt.
@pucinka1 píše:
LennaZS:Sluka: Můžu poprosit o nějaký odkaz na tuto značku, nebo obrázek? Jak přesně se ta firma jmenuje? A dělá se to formou tablet, nebo nějakého prášku?
Ječmen je prášek, míchá se s vodou a chutná to prostě jako instantní tráva, za ty roky jsem si na jeho chuť zcela nezvykla, ale na druhou stranu znám dost dětí, kterým naopak chutná.
Chlorella jsou tablety, takže ať chutnají, jak chtějí, je to jedno, zapíjím je vodou.
tady je to celkem hezky rozepsané: http://www.green-ways.com/
odtud již léta odebírám: http://www.zelenastrava.cz/
@pucinka1 píše:
Ještě jak dlouho se to musí brát? stačí třeba jedno balení a pak za nějaký čas znova? Koukala jsem že od té firmy GW jsou hodně drahé, tak bych neměla korunky na to to kupovat každý měsíc.
To balení ječmene vydrží cca na tři měsíce. Chlorella to samé. Já to před lety při rozjeté alergii na lepek brala poctivě dvakrát až třikrát denně, dneska beru tak nějak nárazově..
Děkuji moc za rady, uvidíme jak dopadneme s tou alergií co nám zjistí a vyzkoušíme tohle.
@pucinka1 píše:
Děkuji moc za rady, uvidíme jak dopadneme s tou alergií co nám zjistí a vyzkoušíme tohle.
U vás se testuje nějaká alergie? Já jsem právě ječmen a řasu začala jíst před lety, když se mi po rozchodu s přítelem rozjela alergie na lepek - tenkrát mě někdo na tyto doplňky stravy upozornil + jsem dojížděla k MUDr. Strnadelové na detoxikaci a úpravu stravy a musím říct, že se mi to hoooodně zkorigovalo.
@Sluka píše:
U vás se testuje nějaká alergie? Já jsem právě ječmen a řasu začala jíst před lety, když se mi po rozchodu s přítelem rozjela alergie na lepek - tenkrát mě někdo na tyto doplňky stravy upozornil + jsem dojížděla k MUDr. Strnadelové na detoxikaci a úpravu stravy a musím říct, že se mi to hoooodně zkorigovalo.
Zatím ještě ne, dr. dělala jen test na krev, kde se nic neprokázalo a dneska máme jít na kontrolu. Včera už to měl docela dobrý, po jídle se mu už vytážka na ruce, ani na zadečku neudělala, jenom mu zčervenalo jedno ouško, tak nevim jestli nás pošle na alergologii. A teď pořád držíte bezlepkovou dietu, nebo po tom ječmenu můžete jíst zase všechno?
@pucinka1 Ono je to složitější. Tento příspěvek bude trochu delší, ale oprávněně.. Já po tom rozchodu začala mít opravdu velice nepříjemné stavy - nadýmání, že bych mohla pohánět vzdušné balony, křeče v břiše, průjmy a posléze únava. Po asi měsíci jsem zjistila, že je to vždycky následkem pečiva, knedlíků.. a tak, to samé mi i vytestovala Dr. Strnadelová, že mám alergii na lepek. Takže jsem lepek okamžitě vyloučila z potravy a je zajímavé, že po vyloučení těch „viditelných“ potravin jsem reagovala i na některé smetanové zmrzliny, na pivo, na kečupy a tak podobně - tenkrát jsem měla reakce i na stopové množství, vždycky zhruba do půl dne až do druhého se mi vrátily křeče v břiše a… vznášení se ![]()
Několik měsíců jsem používala různé preparáty a ten ječmen s chlorellou a důsledně se vyhýbala lepku v jakémkoli množství.. Po necelém roce jsem šla k obvodnímu a mimo jiné mu o tom říkala, on mi tehdy okamžitě odebral krev a logicky nic nenašel (nemohl, v té době jsem skoro rok nebyla v kontaktu ani se zbytkovým množstvím lepku), takže mě měl za blázna - to jsem napsala schválně, z krve a ze střev se to dá poznat pouze v té aktivní fázi, kdy tělo bouřlivě reaguje..
No, je to nějakých.. Já ti nevím, sedm, osm let? Dneska už zvládnu stopové množství. Pokud ale kousnu do housky, tak zase (jako právě nyní) bolesti v břiše a další nepříjemné reakce. Úplně se to nesrovnalo, ale oproti tomu počátku je toto brnkačka ![]()
Ono té alergie se asi zbavit nedá
. jen škoda, že veškeré tyto bezlepkové věci jsou tak drahé.
@pucinka1 píše:
Ono té alergie se asi zbavit nedá. jen škoda, že veškeré tyto bezlepkové věci jsou tak drahé.
Mně to stálo a stále stojí dost let učení se vařit a jíst od základu jinak - a pak to jde.. K snídani opravdu nejím rohlíky (ani bezlepkové, ty mi nechutnají), k masu nevařím knedlíky ani těstoviny (mimochodem těstoviny už mi taky tolik nevadí) a celkově se stravuji jinak. Ušetřit se dá dost, ale je to opravdu fuškat převekslovat si myšlení na jiný způsob stravování se oproti tomu, jak jsem byla naučená z dětství ![]()
@pucinka1 Držím všechny palce, co mám.. Ale i kdyby.. Moje sestřenice má vyloženě intoleranci, diagnostikovanou doktory už před drahně lety, ta z toho i zvracela a další problémy.. A nedávno jsem se s ní o tom bavila, a říkala, že po těch letech už třeba nějaké zmrzliny a piva a sojové omáčky a podobně taky neřeší
Ono to není žádné zlo, jen krátkodobý převrat v domácnosti, protože se najednou učíš vařit jinak - nejdřív náhražkami, posléze jinými typy jídel (já třeba snídám hutné polévky, nebo rýžovozeleninové kaše, nebo rozšlehané vajíčko s banánem osmažím jako palačinku,… - prostě jsem housky a chleba vyřadila z jídelníčku) a fakt se to dá, není na tom nic hrozného ![]()
Mimochodem, chleba peču taky - akorát místo mouky melu ořechy se semínky ![]()
Ahoj, jelikož taky již nějaký ten „pátek“ beru zelené potraviny, připadám si trošku jako profík
všechny kamarádky si ke mně chodí pro rady tipu jaké zelené si má koupit, jak je užívat atd. Tak jsem se rozhodla podělit se s postřehy i s vámi.
Vyzkoušela jsem již celkem hodně druhů. První asi 4 roky užívání jsem každé 3 měsíce měla jinou značku a nyní až poslední rok jsem zůstala věrné jenom jedné, mému výběru - Naturalis. U ječmenů si dejte pozor na to, zda se zpracovává formou „drcená tráva“ nebo „štáva“ (šťáva je kvalitní, tráva ne!) a u chlorelly zda má „narušeny buněčné stěny“ (musí mít narušeny stěny!). Sice se dá koupit leckde v krámě či na internetu, nicméně jsem si našla i oblíbený eshop. Takže kdyby někoho zajímal odkaz, tak je zde: http://greenfit.cz/…is-200g.html. P. S. zde vám ochotě poradí, takže se nestyďte ptát se, jako já ![]()