Maminky, co nesráží teplotu dětí

16631
9.4.14 19:30

Maminky co nesráží teplotu dětí

Dobrý den,

před časem jsem tu někde četla / momentálně nemohu najít / názory maminek co nesráží dětem TT pouze kontrolují dítě a jeho stav.
Lék podávají pouze v případě malátnosti aj. potíží dítěte.

Mám děti teplotové a posl. dobou mám pocit, že pokud TT nad 38C srazím i když dítko vypadá relativně, že mu nic není infekt trvá hrozně dlouho. Nyní jsem dceři nic nedala v pondělí a dneska je skoro zdravá. Jenže mi to chytil syn a tak dumám.

Můžete mi napsat svoji zkušenost? O jaké studie, poznatky, názory jste se opíraly?

Všechny co nemají k tématu co říct prosím o zdržení komentáře. ;) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
9.4.14 19:34

Já léky nedávám, max octove ponožky, případně zabal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
9.4.14 19:35

@Navli Pokud je dítko jinak OK, tak na to mnohdy ani nepřijdu :mrgreen: A jinak o žádné studie, ale o selský rozum, tělo má asi důvod, proč jde teplota nahoru a pokud dítko nebypadá, že by s tím mělo problém, tak proč srážet, naopak pokud vypadá, že ho něco bolí, tak dám léky i bez teploty.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
9.4.14 19:35

Jen na základě informací, že vysoká teplota ničí bacily :-) moje dítě mívá vždy ke 40,takže pokud nepřekorčí 39,5,tak za ty roky jsem už v klidu. Je to jen o zvyku a ze začátku o nervech.Ale rozhodla jsem se do dítka nervat chemii pokud to není bezpodmínečně nutné a prostě najela na přírodní zdroje. Informace jsem měla asi z netu z diskuze, doktorka asi spíš radila teplotu srážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
9.4.14 19:36

Taky nesrážím…samozřejmě podle stavu dítěte.
Někdy má pomalu 39,5 a má elánu. A jindy stačí 38 a je totální mrtvola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
9.4.14 19:36

Já tedy dávám když je přes 39 delší dobu. Do 39 bych nesrážela, ta horečka je boj organismu a je potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
9.4.14 19:37

@Navli já nesrážím, naše jedno dítko mívá dokonce přes 40°C - nikdy neměla křeče, jen se prospí, odpočine a je fit. Resp. bývala, už mívá nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
9.4.14 19:40

Srazim nad 39..Horecka se vzdy drzi tak 3-4 hodiny a pak sama klesne..Pokud ma nad 39 treba pred spanim, srazim zabalem nebo vlaznou koupeli, jde to dolu o stupen..
Ono je to i o tom, ze po podani antipyretik, se diteti ulevi, zacne blbnout, protoze mu je dobre, zatimco telo bojuje s bacilem.Pri horecce neni uplne hej, dcera je v klidu, casto usne, coz je prospesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
9.4.14 19:42

@Lili5 no tak to bych JA osobne uz lek dala, pokud je nad 40,to uz je pomalu zivot ohrozujici stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 19:42

No abych řekla pravdu.

Dcera měla o víkendu silnější laryngitidu, v pondělí dávivý kašel, včera už jen malou rýmu a ráno odkašlala dneska skoro nic. Nasadila jsem colostrum, drcené grep. semínka / jako přírodní ATB / a reflexku a homeo. Super postup na to, že se ze soboty na neděli totálně dusila xx za noc.
Syn začal včera večer pokašlávat, dneska se probudil s 37.5C což měl celý den - dostal pouze colostrum, semínka, reflexku jsem mu udělala. Chtěl jíst pouze vývar, takže mi snědl cca pět talířů polívky, pil, dopol. spal 1.5 hod což není zvykem. Jinak sice ukňouraný, ale lítal jak šus. Jediný co ho trápí je lehká dušnost a dávavý kašel - ale na to jsem mu léky prostě dala to neřeším. Vím, že s něčím bojuje - infekt. Teďka mi usnul a odhadem má kolem těch 38.5 spí.. tak si právě říkám, že bych ho taky nechala.Jen na jedné kuličce homeopatik.

Děti jsou teplotové obě dvě, 39C žádná míra a všechny infekty zatím skončily tím, že jsem do nich rvala Paracethamol s Ibuprofenem po 3-4 hodinách a bez valnýho efektu třeba 4-5 dní. :roll: Dr. samo radí nad 38C srážet.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.4.14 19:45
@Navli píše:
Dobrý den,

před časem jsem tu někde četla / momentálně nemohu najít / názory maminek co nesráží dětem TT pouze kontrolují dítě a jeho stav.
Lék podávají pouze v případě malátnosti aj. potíží dítěte.

Mám děti teplotové a posl. dobou mám pocit, že pokud TT nad 38C srazím i když dítko vypadá relativně, že mu nic není infekt trvá hrozně dlouho. Nyní jsem dceři nic nedala v pondělí a dneska je skoro zdravá. Jenže mi to chytil syn a tak dumám.

Můžete mi napsat svoji zkušenost? O jaké studie, poznatky, názory jste se opíraly?

Mám stejné zkušenosti - postupuji stejně jako Ty - při viróze nasazené antipyretikum znamená u nás automaticky prodloužení nemoci. Teplotu nesrážíme už třetím rokem, osvědčuje se nám to skvěle.

Moje děti ale netrpí na čtyřicítky, většinou se to vždycky zastaví na 39,5, takže je to jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
9.4.14 19:46

Tak ja teda nevim, ale rika se ze srazet se ma od 38 a vis driv ne, ale bala bych se lek nedat. Vetsinou kdyz dcerce(3) vyleze teplota k 39, tak se trese a boli ji za krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.14 19:47

Nam i detska rika, at nesrazime, pokud neni hodne vysoka. Telo samo bojuje a teplo nici potvory, co ditko napadly, proste horecka ma svuj smysl, to uz jsem slychavala od mala od mamky. Detska dela i crp, aby vedela, zda jsou atb potreba, coz ocenuju.

Na srazeni, kdyz uz, se mi hodne libi houbova metoda, je setrna a ucinna. Jinak panadol na deti vubec nefunguje, kdyz uz je treba, musim pouzit neco s ibuprofenem.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.4.14 19:48

Souhlasím, pokud je teplota měřená rektálně a nepřesahuje 39°C, jinak 38,5°C podám hodně vitamínů, zábaly předloktí, zavedu klidový režim. Pokud ale teplota trvá déle než 2 dny a neklesá, dochází k veliké zátěži oběhového systému dítěte, tady už podám Nurofen čípek. Jinak každé dítě, tak jako my ostatní snáší teplotu jinak a teplota pouze signalizuje nemoc (ať už bakteriální, nebo virovou), proto je dobré pátrat, co je příčina teploty. Jinak imunitní systém si s mírně zvýšenou teplotou bez vážného problému musí poradit, proto je dobré imunitu trénovat a nenasazovat bezpodmínečně hned léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.4.14 19:51
@Háta_x píše:
Na srazeni, kdyz uz, se mi hodne libi houbova metoda, je setrna a ucinna. Jinak panadol na deti vubec nefunguje, kdyz uz je treba, musim pouzit neco s ibuprofenem.

Můžu se zeptat, co je to „houbová metoda“? To jsem nikdy neslyšela. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková