Cvičení při hypotonii

10
3.4.14 23:21

Cvičení při hypotonii

Synovi ve 3 měsících diagnostikovali hypotonii - špatně pásl koníky. Neurolog doporučil stnadardní cvičení Vojtovky - slyšela jsem ale, že Vojtovka není jediný způsob, jak při hypotonii cvičit, snad i plavání a další alternativy… máte někdo zkušenosti? Teď je mu 5 měsíců a mírně se zlepšil, na kontrolu jdeme za 14 dní tak jsem zvědavá, co na to doktor. Každý kdo „vojtí“ ale ví, jak je to pro oba a celou rodinu psychicky náročné a tak bych se svým synkem ráda dělala další aktivity, které by pro nás byly příjemnější a třeba i zábavné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
3.4.14 23:31

Zkus koniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
4.4.14 04:00

@Fossilla
Doporučuji to plavání. Vedle cvičení „Vojtovky“ je to pro hypotonické děti skvělá pomoc.

• Citovat
  • Upravit
catie
4.4.14 06:05

Vojtovka je to nejlepsi, co pro nej muzes udelat. Musis sve psychcike zabrany prekonat a cvicit, dokud to jde, protoze za par mesicu uz to treba nepujde. Plavani atd. nejsou alternativy, ale jen skvele doplnujici aktivity. Ted je nejvhodnejsi doba na to, aby se sybek hezky zpevnil a hlavne si osvojil spravne pohybove vzorce (hypotonicke deti si pak pohyby casto usnadnuji tim, ze je delaji jinak, spatne). To ma pak za nasledek spatne drzeni tela, nadmerne prohnuti patere… Jine cviceni (Bobath…) budete delat treba tak po roce, ale ted je ta Vojtovka fakt to nejlesi, co pro nej muzes udelat. Vydrz! Sama vim, jak je to tezke, ale taky sama vim, jaky problem muze bT spatne drzeni tela uz u trileteho ditete (mam take hypotonicke dite).

• Citovat
  • Upravit
3355
4.4.14 10:31

@Fossilla Existuje baby bobath, cvičení podle čápové, balony…zkus jít na rehabku kde mají v nabídce více kurzů…pak určitě něco vyberete. Pokud jdeš za někým kdo umí jen Vojtu, tak budete cvičit Vojtu…ale upřímě, zas tak hrozné to není-my jsme cvičili od 5. dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.4.14 12:08

Máš pravdu, vidím, že Vojta mu pomáhá, ale občas dostanu trochu depku, že nejkrásnější měsíce s mimčem, na který jsme se tak těšila, strávím většinu času kdy je vzhůru, je najedenej, odpočinutý cvičením u kterýho brečí a zároveň je mi jasný, že s hypotonií je potřeba něco dělat co nejdřív :think:… tak zkouším najít něco, co by Vojtovku doplnilo a ještě ho snad i bavilo… ty míče a plavání vypdají dobře… plavání je nějaké speciální nebo klasika pro kojence?… a nemáte někdo zkušenost jak při hypotonii s šátkováním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.4.16 12:58

Obnovuji diskuzi… Zajimalo by me, jak cvicite/posilujete se starsimi detmi. Mam 1,5 lete dite a mame posilovat tak, ze bude lezt pres ruzne prekazky na zemi, na gauc, na postel, do schodu apod. Jak posilujete s detmi vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.4.16 14:56

@Pomka Ahoj, já s malou (nyní 3,5) musela také cvičit Vojtovku kvůli hypotonii. Cvičili jsme do cca 9 měsíců. Poté nám na rehabilitaci v Motole (kde byli mimochodem naprosto perfektní) doporučovali jen „klasické“ pohybové aktivity - hřiště (lézt na žebříky, chodit po nerovném povrchu atd.), cvičit na velkém balonu, plavání. Jo a také hypoterapii, na kterou jsme chodili 1× týdně a bylo to perfektní. Krom toho, že jí to opravdu pomáhalo, tak se tam zamilovala do koní, já je miluju taky…takže jsme tam obě chodily moc rády :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková