Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky,
prosím o radu či pomoc. Nedávno jsem někde v časopise četla o domácích probioticích. Že jdou někde sehnat na natu a doma je smíchám jen s mlékem, nechám nějak chvíli uležet a je to. Ale nikde jsem k tomu na netu nic nenašla, dokonce ani ta probiotika
Jedině odkazy na domácí jogurt do kterého se dává sušená jogurtová kultura, ale příprava na něj je pro mne docela složitá ![]()
Nevím tedy zda jsem správně pochopila, že bych ona sušená jogurtová kultura jsou asi ta probiotika o kterých psali v článku a že je mohu smíchat s mlékem a dále již nezpracovávat a takto konzumovat?
Všem velice děkuji za rady!!!
@Integra Probiotika jsou myslím ve všech zakysaných mléčných výrobcích. Výroba domácího jogurtu je jednoduchá, nemusí se kupovat sušená jogurtová kulutura, stačí obyč. bílý jogurt. Receptů je na netu dost. O ničem jiném jsem neslyšela.
Našla jsem přímo kulturu na probiotické mléko. Já jsen řeším něco na imunitu děti, ale probiotické léky jsou dle mne docela drahé, tak hledám nějakou jinou variantu. Ono taky kupovat zakysané mléčné výrobky, aby je dítě mělo děnně, výjde na stejno jako kupovat ty probiotické léky ![]()
@Integra není to tibetská houba? Jen namátkou nějaká diskuze https://www.emimino.cz/…rankovani/3/ (nečetla jsem)
@Integra Však jo, proto si spousta lidí dělá ty jogurty doma:-) Jo a jak píše Sidsel, kvašená zelenina je taky dobrý zdroj.
Ty hele, mrkni na zdravi.cz
.Ja mam pocit, ze jsem tam v sekci se zdravou vyzivou neco zahledla.Ted jsem na tel, tak by se mi to sloziteji hledalo.Ale jista si bohuzel nejsem.Je pravda, ze ve kvasenych zel. stavach jsou, ale pochybuji, ze ti to deti budou pit.Ja,nez jsem k tomu nasla chut, musela si zacpavat i nos a exovat.No,kdyby jsi chtela, koupis je i v DM alnature, ale neni to levna zakezitost, kdyby jsi to podavala denne.Kdyz budu mit cas, pomuzu ti zagooglit ![]()