Maminky, co nesráží teplotu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16631
9.4.14 20:43
@BohunkaP píše:
@Navli, díky :kytka: To je paráda, že ta homeopatika takhle trefíš, mně se to nikdy nepovede. Sice mám doma Belladonu i Gelsemium a ještě snad něco, ale nějak mi to nezabírá, asi ty příznaky úplně stoprocentně nevyhmátnu.

Já s nimi dělám už docela dlouho a mám děti „vychytaný“ takže občas zkouším a po dávce sleduji co bude. Občas se poradím s homeopatem a taky co vyčtu z knih. Jako teďka tt má, ale není vysoká a pospává.

Ono já homeo hodně řeším takový ty malý denní věci - obr prdy u syna, spálení od sluníčka, štípnutí hmyzem a otok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:44
@Monija píše:
Mechanismus teploty je docela hezky vysvetlen v knizkach Jak pecovat o zdravi ditete navzdory vasemu lekari (napsal pediatr) a Radost ze zdravych deti.Jinak cerpam tak nejak z pocitu a selskeho rozumu. Ted treba naposled u dcery jsme srazeli, protoze se teplota chovala dost divne (nakonec jsme bohuzel skoncily na atb), ale jinak chemii nesrazime.
Syn kdyz uz mu neco je, tak ma den, dva cca 39-40 a dobry.
Ted naposledy jsem tu lehli vsichni a on jediny mel jeden den horecku, pak jeden den trochu kaslal a dobry.

Díky za tip, mrknu na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
9.4.14 20:47

Taky nesrážím za každou cenu, jo když vidím, že jí je fakt zle, tak ten Panadol dám, ale pokud má teplotu a normálně běhá po baráku, tak to nechám být, jen jí víc kontroluju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
9.4.14 20:50

Malej měl vysokou horečku nedávno. Měl 39 a půsopbil poměrně v pořádku, jak šel nad 39, tak hodně blbé a to jsem teda samo už srazila, nejvíc měl 39,8 a to byl teda hotový, jen ležel a spal…při 38 řádil jak blázen…nesrážím fakt pokud mu není zle do 39…protože fakt měl horečku 2,5 dne a byl z toho venku, pak už uplně bez teplot,. tělo si poradilo…srážet panicky vše nad 37,5 je medvědí služba tomu organismu. Neboj, pokud je dítě dobré a je to „on/ona“ tak to fakt klidně nech běžet, horečka léčí, nechá tělo vyspat, zabije co je potřevba, lék na teplotu jen sníží telotuu, neničí tu nemoc, tu ničí v případě virozy jen ta teplota… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:55

Holky, ještě jednou díky. Já mám právě ve svém okolí maminky, který TT 3ý:5-) Paralen, 38.5C - Diazepam a už jedem. Je pravdou, že i já jsme se hodně řídila radami dr. a opravdu co 3-4 hodiny rvala děti jednou nebo druhou látkou a výsledky to extra nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 20:58

@Háta_x No tak rachat uz vubec. U nas by neprosla ani cesta do koupelny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.4.14 20:58

@Navli, musím říct, že mne ten Diazepam irituje daleko víc než ty Paraleny - to mne strašně rozčiluje, když doktoři někdy automaticky nařídí „dávejte to pro jistotu“, takový lék dávat jen tak preventivně, to nechápu.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 20:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.4.14 20:59

@Navli nečtu diskuzi, jen se svou troškou do mlýna. Snad se nebudu moc opakovat. Teplota do 38-38,5 se ani srážet nemá, srážet se má až horečka, což je kolem těch 38,5 °C a výš… Je to jeden z důležitých nástrojů organismu dítěte, kterým tělo bojuje s infekcí, kromě jiného ta vyšší teplota nedělá dobře ani těm mikroorganismům. Já srážím teplotu až blížící se 39 a to jen na noc, kdy se bojím, aby ještě nevylítla zatímco já budu spát. Přes den si to do těch 39 celkem v poho ohlídám, syn je alespoň klidnější a víc polehává a pospává..bez teploty tu řádí a na jednom místě na zadku ho neudržím.. Srážet teplotu je jako vyšroubovávat kontrolku signalizující problém.. kontrolka sice nesvítí, hurá, ale problém to nevyřešilo ani najednou sám nezmizel.
Edit: A srážím paracetamolem (Paralen, Panadol apod.), je šetrnější pro organismus a jen když je to spojené s nějakou bolestí, tak ibuprofen (Ibalgin, Nurofen).. POkud by teplota neklesla a byla kolem těch 39, tak v odstupu 4 hodin prostřídat, ale ne pak dávat co 4 hodiny a jet v maximálních dávkách obojího. Diazepam a spol jedině když by dítě trpělo na febrilní křeče z horečky, ale to do 39 °C nebývá..jinak je to zvěrstvo.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 21:01

@lekarnicka28 No a to je ono, jak se srazi horecka, decko zacne radit jak cerna ruka, protoze je mu „dobre“. Takze uz jen proto je to blbe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 21:02

@lekarnicka28 Díky i tobě za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
9.4.14 21:02

Léky dávám pouze když dcera k teplotě trpí. Jinak jsem nad 38 a půl neměli. Tudíž nebylo co srazet.

• Citovat
  • Upravit
7576
9.4.14 21:03

Napodobne :) nase detska diazepam nenabizi, mne vadi i neustale dotazy „a dithiaden mate, nechcete ho napsat?“nechape, ze ho temer nepouzivam. Jen vyjimecne na strasnej kasel na noc.

@BohunkaP píše:
@Navli, musím říct, že mne ten Diazepam irituje daleko víc než ty Paraleny - to mne strašně rozčiluje, když doktoři někdy automaticky nařídí „dávejte to pro jistotu“, takový lék dávat jen tak preventivně, to nechápu.Příspěvek upraven 09.04.14 v 20:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.4.14 21:04

@Háta_x, jj, přesně, Dithiaden je druhá taková univerzální příšernost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.4.14 21:06
@jdukolem píše:
8o??? toto prosím vysvětlit? jak jako podáš hodně vitamínů?

Hlavně céčko, ovoce, zelenina, - do čaje přidám víc citrónu, nevím co je na tom k nepochopení 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.4.14 21:08
@BohunkaP píše:
@Navli, musím říct, že mne ten Diazepam irituje daleko víc než ty Paraleny - to mne strašně rozčiluje, když doktoři někdy automaticky nařídí „dávejte to pro jistotu“, takový lék dávat jen tak preventivně, to nechápu.Příspěvek upraven 09.04.14 v 20:59

Diazepam se dává jako prevence febrilních křečí. V injekční podobě se jedná o Apaurin, který se aplikuje i u epi záchvátů. I ty z horeček mohou být. Diazepam v menší míře a sporadicky podávaný není škodlivý ani návykový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková