Maminky, co nesráží teplotu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
9.4.14 20:25

:mrgreen: slysela jsem o tom houbovani kdysi v Sama doma od lekare, prislo mi to rozumny a pro dite setrnejsi.

@BohunkaP píše:
@Háta_x, aha, díky za vysvětlení - já se už lekla, že jim mám udělat „normální houbovej čaj“ ;) :mrgreen:

@Navli :kytka: i ja se rada inspiruju, kde se da :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.4.14 20:27

Mechanismus teploty je docela hezky vysvetlen v knizkach Jak pecovat o zdravi ditete navzdory vasemu lekari (napsal pediatr) a Radost ze zdravych deti.

Jinak cerpam tak nejak z pocitu a selskeho rozumu. Ted treba naposled u dcery jsme srazeli, protoze se teplota chovala dost divne (nakonec jsme bohuzel skoncily na atb), ale jinak chemii nesrazime.
Syn kdyz uz mu neco je, tak ma den, dva cca 39-40 a dobry.
Ted naposledy jsem tu lehli vsichni a on jediny mel jeden den horecku, pak jeden den trochu kaslal a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.4.14 20:29
@BohunkaP píše:
@Háta_x, aha, díky za vysvětlení - já se už lekla, že jim mám udělat „normální houbovej čaj“ ;) :mrgreen:
:mrgreen: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
9.4.14 20:29

My nejen nesrážíme, ale většinou ani neměříme. Dr. se na mě dívá divně, když přijdem a já kolikrát nevím, jakou měli teplotu. Zastavuje se jim to zpravidla na 39,5. Vyšší bych asi už srazila, ale asi ji ještě ani neměli.

Beru si ale děti v tom stavu k sobě do postele a moc toho nenaspím, kontroluji je.

Sama sis odpověděla v úvodním příspěvku - nesráželas a uzdravení bylo rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 20:30

@Háta_x, zní to smysluplně :palec:. U nás by to ale asi neprošlo, nenechají si dát ani obklad, strašně se u toho vztekají - musíme, když je potřeba, volit teplejší a postupně vlažnější sprchu nebo maximálně ty ponožky, jinak je z toho kravál. Dokud byly menší, tak to šlo, ale teď už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.4.14 20:30
@simona.b. píše:
Souhlasím, pokud je teplota měřená rektálně a nepřesahuje 39°C, jinak 38,5°C podám hodně vitamínů,zábaly předloktí, zavedu klidový režim. Pokud ale teplota trvá déle než 2 dny a neklesá, dochází k veliké zátěži oběhového systému dítěte, tady už podám Nurofen čípek. Jinak každé dítě, tak jako my ostatní snáší teplotu jinak a teplota pouze signalizuje nemoc (ať už bakteriální, nebo virovou), proto je dobré pátrat, co je příčina teploty. Jinak imunitní systém si s mírně zvýšenou teplotou bez vážného problému musí poradit, proto je dobré imunitu trénovat a nenasazovat bezpodmínečně hned léky.

8o??? toto prosím vysvětlit? jak jako podáš hodně vitamínů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 20:31
@jdukolem píše:

Taky to dělám :lol: Vymačkám pomerančovou šťávu, udělám citronádu, dám cucat dva tři Ferdíky (to jsou takové ty C-vitaminy pro děti v podobě lipa) a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 20:35
@BohunkaP píše:
@Háta_x, zní to smysluplně :palec:. U nás by to ale asi neprošlo, nenechají si dát ani obklad, strašně se u toho vztekají - musíme, když je potřeba, volit teplejší a postupně vlažnější sprchu nebo maximálně ty ponožky, jinak je z toho kravál. Dokud byly menší, tak to šlo, ale teď už ne.

Tak u nas si zas nedovedu predstavit, ze bych je tahla do vany :lol: To mi prijde jako naprosta sci-fi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 20:36

Ja davam vyssi davky vit. C, toho sypkyho z DM :) A med atakdale 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:36
@LucaLuca píše:
My nejen nesrážíme, ale většinou ani neměříme. Dr. se na mě dívá divně, když přijdem a já kolikrát nevím, jakou měli teplotu. Zastavuje se jim to zpravidla na 39,5. Vyšší bych asi už srazila, ale asi ji ještě ani neměli.

Beru si ale děti v tom stavu k sobě do postele a moc toho nenaspím, kontroluji je.

Sama sis odpověděla v úvodním příspěvku - nesráželas a uzdravení bylo rychlejší.

Ja prave taky nevim, vzdyt vus ze furt pisu na pohmat mam pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.14 20:38

No me se vztekali u toho ledovyho, ale tohle snasi bezva :-)

@BohunkaP píše:
@Háta_x, zní to smysluplně :palec:. U nás by to ale asi neprošlo, nenechají si dát ani obklad, strašně se u toho vztekají - musíme, když je potřeba, volit teplejší a postupně vlažnější sprchu nebo maximálně ty ponožky, jinak je z toho kravál. Dokud byly menší, tak to šlo, ale teď už ne.
Nemusis je vubec rachat, staci tou houbou otirat ;)
@asha píše:
Tak u nas si zas nedovedu predstavit, ze bych je tahla do vany :lol: To mi prijde jako naprosta sci-fi :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 20:38

@asha, hele, já je tam netáhnu, oni jdou skoro vždycky dobrovolně - sice třeba brečí, ale není to vysloveně odpor, spíš pláč z toho, jak už nevědí, coby - jak jsou větší, už vědí, že jim potom je líp. Oni jsou naštěstí spíš míň horečkoví, přes 39,5 to neleze nebo jenom na chviličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.14 20:41

Taky davam vitaminy, prirodni. Kiwi, jablicka, ted uz ji i kysane zeli, sipkovy caj, salat z cervene repy, zeleninu, na prilohu brambory

@jdukolem píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006

@Navli, díky :kytka: To je paráda, že ta homeopatika takhle trefíš, mně se to nikdy nepovede. Sice mám doma Belladonu i Gelsemium a ještě snad něco, ale nějak mi to nezabírá, asi ty příznaky úplně stoprocentně nevyhmátnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
@BohunkaP píše:
@asha, hele, já je tam netáhnu, oni jdou skoro vždycky dobrovolně - sice třeba brečí, ale není to vysloveně odpor, spíš pláč z toho, jak už nevědí, coby - jak jsou větší, už vědí, že jim potom je líp. Oni jsou naštěstí spíš míň horečkoví, přes 39,5 to neleze nebo jenom na chviličku.

No u nás funguje dát normální vanu, jen malinko chladnější, posadit dítě do ní s hračkama a připouštět studenou. Chvilku pohrát a ven. To vždy uleví a jdou dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková