Maminky, co nesráží teplotu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3235
9.4.14 19:51

Článek na webu naší dětské doktorky:
http://www.mudrbartuskova.cz/clanek_03.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 19:53

http://www.azrodina.cz/…sile-horecky

Nesrazim do 39,5,, vic snad ani decka nemely. Srazim jen pokud je jim hodne mizerne, zvlast, kdyz je to na noc.
Jinak zabaly se maji delat i na kotniky, i na zapesti, nikdy ne jen na jedno z toho :)

@simona.b. „Jinak imunitní systém si s mírně zvýšenou teplotou bez vážného problému musí poradit, proto je dobré imunitu trénovat a nenasazovat bezpodmínečně hned léky.“

Ono je to jinak, horecka neni projev nemoci, se kterou se musi poprat imunita, je to naopak reakce organismu, zvysena teplota a horecka nejen, ze likviduje ty previty, ona navic startuje imunitni system :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 19:56

@Háta_x A ta houbová metoda je co?

Jinak já dala malýmu 1kuličku Belladonu před 30 minutama, tipla bych, že měl k těm 38.5c a teďka se mi vzbudil a už to jde dolů. Tak bude mít i klidnější noc.

Děkuju za Vaše názory - já opravdu mám pocit, že pokud srážím podle dr. nad těch 38C, tak je to vždy na strašně dlouho. Teďka jsem to u malé nechala být a u syna dneska taky - vlastně dostal až tu kuličku homeo nyní večer a zatím bych řekla OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.14 19:58

Diteti se nedavaji studene/ledove zabaly, ale napusti se trosku prijemne vlazne vody a houbou se potira telo. Oparovanim se snizuje teplota a je to setrne k ditku.

@BohunkaP píše:
Můžu se zeptat, co je to „houbová metoda“? To jsem nikdy neslyšela. 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 20:00

@Háta_x, aha, díky za vysvětlení - já se už lekla, že jim mám udělat „normální houbovej čaj“ ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 20:01
@Navli píše:
@Háta_x A ta houbová metoda je co?

Jinak já dala malýmu 1kuličku Belladonu před 30 minutama, tipla bych, že měl k těm 38.5c a teďka se mi vzbudil a už to jde dolů. Tak bude mít i klidnější noc.

Děkuju za Vaše názory - já opravdu mám pocit, že pokud srážím podle dr. nad těch 38C, tak je to vždy na strašně dlouho. Teďka jsem to u malé nechala být a u syna dneska taky - vlastně dostal až tu kuličku homeo nyní večer a zatím bych řekla OK.

Presne tak, s nesrazenou horeckou byva nemoc vyrazne kratsi :) Homeo je v pohode, taky jsem davala, melo by to zabranit prudkym vykyvum teploty, coz muze vest k febrilkam.
Posledni dobou proste nechavam deti propect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:02
@Koralka píše: Článek na webu naší dětské doktorky:
http://www.mudrbartuskova.cz/clanek_03.html

Díky, za odkaz. t. Ten je úžasný, přesně podle mého gusta!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30814
9.4.14 20:04

Ja teda srazim, ale az cca nad 39 (po odectu). Beru to tak, ze teplota je vhodna reakce organismu na infekci. Nad 39 se mala vetsinou viditelne trapi, nizsi horecky snasi dobre, takze to beru i podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:05

@asha @BohunkaP @Háta_x Holky, díky - sleduju vaše názory už delší dobu a vždy jsou k věci. Vážím si jich.

Jinak díky i všem ostatním s kterými se moc v diskuzích nepotkávám.

@asha Já mám právě vyzkoušeno, že dcera dobře reaguje při vys. TT na aconitum a syn mi dneska krásně na belladonu. Až jsem koukala. Do té doby se mi budil a jako by převracel ze spaní, teďka je bledší v obličeji - byl opravdu zarudlý a na pohmat jde TT dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
9.4.14 20:08

J8 nemám ráda univerzální návody - srážet od…je to strašně individuální, a nikdy bych se tím neřídila. Jen pro příklad - když měla moje dcerka 6. nemoc, naprosto blouznila a plazila se po zemi, celý den nespala, jen hekala nebo plakala, a to měla jen kolem 38 st. C…nikdy bych nenechala dítě trpět jen kvůli nějakému indiv. názoru, protože ten člověk, který to někde v teple psal, ten to dítě nevidí. Takže tenkrát jsem srážela i před teplotou 38 st. C. Teď asi před 14 dny měla dvoudenní horečku kolem 38,5, a do těch 38,5 to snášela dobře, jen polehávala, tak jsme nesrážela. Vždy se řídím svými pocity a stavem dítěte, a nepůjdu tupě do stáda…

Malá nebývá nemocná, za 2 roky akorát 6. nemoc a dvoudenní horečku, a když už to přijde, snáší to dost špatně, zřejmě to zdědila po nás. My teploty nemíváme, a když přecejenom, kolem 38 jsme minule musela zastavit v autě, nebyla jsme schopna řídit, protože jsem měla halušky, takže asi tak. Druhej by ani nevěděl, že má teplotu.

• Citovat
  • Upravit
29730
9.4.14 20:09

@Navli Diky :oops:

Fajn, zes to vyhmatla. Ono kazdy dite je jiny, takze se neda radit obecne, chce to proste sledovat, kam az se da zajit. Nektery deti maji problem uz pri 38,5, tak nema cenu to hnat vys, nektery nemaji problem pri vyssi horecce, tak je zas zbytecny to srazet chemicky. Ono zalezi na vlastnim nastaveni, nekdo ma teplotu prirozene nizsi, nekdo vyssi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
9.4.14 20:12

Nám v Motole radili srážet až když je teplota dva dny přes 38,5°C… :nevim:
ale také bych se spoléhala na selský rozum :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:17
@asha píše:
@Navli Diky :oops:Fajn, zes to vyhmatla. Ono kazdy dite je jiny, takze se neda radit obecne, chce to proste sledovat, kam az se da zajit. Nektery deti maji problem uz pri 38,5, tak nema cenu to hnat vys, nektery nemaji problem pri vyssi horecce, tak je zas zbytecny to srazet chemicky. Ono zalezi na vlastnim nastaveni, nekdo ma teplotu prirozene nizsi, nekdo vyssi :)

No to je právě to, že pokud mi nepřijde, že by se dítko trápilo tak bych vzhledem ke svému nastavení radši počkala s léky typu - lékárna.

Jinak je fakt s podivem, že malá na Bell. totálně bez reakce. Ale na Ac. super super super. To bylo jediný co nás zachránilo při rotavirech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 20:18
@sad 1 píše:
J8 nemám ráda univerzální návody - srážet od…je to strašně individuální, a nikdy bych se tím neřídila. Jen pro příklad - když měla moje dcerka 6. nemoc, naprosto blouznila a plazila se po zemi, celý den nespala, jen hekala nebo plakala, a to měla jen kolem 38 st. C…nikdy bych nenechala dítě trpět jen kvůli nějakému indiv. názoru, protože ten člověk, který to někde v teple psal, ten to dítě nevidí. Takže tenkrát jsem srážela i před teplotou 38 st. C. Teď asi před 14 dny měla dvoudenní horečku kolem 38,5, a do těch 38,5 to snášela dobře, jen polehávala, tak jsme nesrážela. Vždy se řídím svými pocity a stavem dítěte, a nepůjdu tupě do stáda…Malá nebývá nemocná, za 2 roky akorát 6. nemoc a dvoudenní horečku, a když už to přijde, snáší to dost špatně, zřejmě to zdědila po nás. My teploty nemíváme, a když přecejenom, kolem 38 jsme minule musela zastavit v autě, nebyla jsme schopna řídit, protože jsem měla halušky, takže asi tak. Druhej by ani nevěděl, že má teplotu.

Právě proto píšu, že spíš sledovat dítko a dle jeho stavu a jeho potřeby dát lék a nebo nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.4.14 20:20

Opírám se jen o mojí zkušenost, vyděšená jsem byla jen jednou, když mi tu malátné dítě nemohlo otevřít oči a neudrželo se vsedě. To jsem srážela jak divá a lila do ní tekutiny.
Jinak jí nechávám být a ano i u nás platí vysoké horečky a nechat být = krátký průběh. Ale taky záleží o co jde. Teď měsíc kašlala a nakonec to byla nějaká mrcha a stejně se to muselo přeléčit antibiotiky. Horečku měla jen jeden den, takže tentokrát to nestihlo nic spálit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková