Maminky, co nesráží teplotu dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
9.4.14 21:08

@BohunkaP @Háta_x dithiaden, diazepam..ano universální s***, nechápu, že to někdo malému dítěti dá. Ještě miluju Fenistil kapky pártýdenním - párměsíčním miminkům na nekomplikované nachlazení ala kašel+rýma. To mi taky v některých pediatrických kruzích přijde momentální hitovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.4.14 21:09
@lekarnicka28 píše:
@Navli nečtu diskuzi, jen se svou troškou do mlýna. Snad se nebudu moc opakovat. Teplota do 38-38,5 se ani srážet nemá, srážet se má až horečka, což je kolem těch 38,5 °C a výš… Je to jeden z důležitých nástrojů organismu dítěte, kterým tělo bojuje s infekcí, kromě jiného ta vyšší teplota nedělá dobře ani těm mikroorganismům. Já srážím teplotu až blížící se 39 a to jen na noc, kdy se bojím, aby ještě nevylítla zatímco já budu spát. Přes den si to do těch 39 celkem v poho ohlídám, syn je alespoň klidnější a víc polehává a pospává..bez teploty tu řádí a na jednom místě na zadku ho neudržím.. Srážet teplotu je jako vyšroubovávat kontrolku signalizující problém.. kontrolka sice nesvítí, hurá, ale problém to nevyřešilo ani najednou sám nezmizel.
Edit: A srážím paracetamolem (Paralen, Panadol apod.), je šetrnější pro organismus a jen když je to spojené s nějakou bolestí, tak ibuprofen (Ibalgin, Nurofen).. POkud by teplota neklesla a byla kolem těch 39, tak v odstupu 4 hodin prostřídat, ale ne pak dávat co 4 hodiny a jet v maximálních dávkách obojího. Diazepam a spol jedině když by dítě trpělo na febrilní křeče z horečky, ale to do 39 °C nebývá..jinak je to zvěrstvo.Příspěvek upraven 09.04.14 v 21:03

Ano, srážím také prvně Panadolem, Paralenem. Dělala jsem na transplantačním, ten jsme mohli dávat i transplantovaným. Neškodí orgánům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.4.14 21:10
@simona.b. píše:
Hlavně céčko, ovoce, zelenina, - do čaje přidám víc citrónu, nevím co je na tom k nepochopení 8o

podám hodně vitamínů… mě to prostě evokovalo podání nějakých vitamínových preparátů.. podávají se léky…prostě asi pro mě divné slovní spojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 21:11
@zoe546 píše:
Diazepam se dává jako prevence febrilních křečí. V injekční podobě se jedná o Apaurin, který se aplikuje i u epi záchvátů. I ty z horeček mohou být. Diazepam v menší míře a sporadicky podávaný není škodlivý ani návykový.

No… já vím… :nevim: i přesto děkuji za vysvětlení… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.4.14 21:13
@zoe546 píše:
Diazepam se dává jako prevence febrilních křečí. V injekční podobě se jedná o Apaurin, který se aplikuje i u epi záchvátů. I ty z horeček mohou být. Diazepam v menší míře a sporadicky podávaný není škodlivý ani návykový.

No, ale taky není extra ničemu přínosný. :roll: Jsem zdravotní sestra a lékařskou teorii znám docela dobře. Jenže bohužel minimum lékařů ti doporučí např. nesrážet TT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
9.4.14 21:18
@Navli píše:
No, ale taky není extra ničemu přínosný. :roll: Jsem zdravotní sestra a lékařskou teorii znám docela dobře. Jenže bohužel minimum lékařů ti doporučí např. nesrážet TT.

Ahoj, Navli, taky jsem sestra, jsem zastánce srážení a léků se taky nestraním. Ale je fakt, že DZP jsem dala za celou dobu - syn 5 let, asi tak dvakrát, myslím. U dcerky - 5 měsíců, podávám preventivně Panadol vždy, u syna, aby byl tak trochu vklidu (a taky byl tak trochu hodný :lol: ) vyčkávám, nad cca 37,8 st u něj dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
9.4.14 21:18
@jdukolem píše:
podám hodně vitamínů… mě to prostě evokovalo podání nějakých vitamínových preparátů.. podávají se léky…prostě asi pro mě divné slovní spojení

když už jsi u slovíčkaření, vitamínové preparáty nejsou léky - nepodléhají SUKLu…takže asi tak. Jsem ráda, že všechny ostatní ženy pochopily. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
9.4.14 21:19
@zoe546 píše:
Ano, srážím také prvně Panadolem, Paralenem. Dělala jsem na transplantačním, ten jsme mohli dávat i transplantovaným. Neškodí orgánům.

také jsem s ním začínala ale…starší má u teploty hrozný bolehlav a panadolem jí neulevím a mladší má po panadolu děsný průjem :-(

jinak já dávám léky na teplotu dle aktuálního zdravotního stavu a obtíží, i nad 38,5 se rozhoduji podle toho, jak vypadá…
podávání dazepamu a podobných chemických potvor preventivně také docela nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
9.4.14 21:21
Diazepam v menší míře a sporadicky podávaný není škodlivý ani návykový.

Ale ani to sporadické podání nepatří do ruky rodičům laikům, pokud jejich dítě fakt netrpí na febrilní křeče a záchvaty, ti jsou pak náležitě poučeni a tam jedině se to dá schválit.
Jak si může někdo být jistý, co v CNS ročního dítěte dělá diezepam a že neškodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
9.4.14 21:22

Ja teplotu taky nemerim.. za prve se nenechaj (jeste sem si nestacila poridit ten bezdotykovej) a po synove 6 nemoci se desim vysledku :nevim: takze ja srazim nejstarsiho nejdriv vlaznou vodou - pak to psychycky nezvladnu a nurofenem az kdyz „citim vlasy“ (coz nevim kolik je)
prostredniho srazim oblecenyho s cepici u otevrenyho okna - trasne mu to pomaha…pak nurofen (jen nevim zda to delam, s tim oknem dobre)… u mimi jsem jeste nemela tu cest s teplotou, tak se desim na jakym principu bude pracovat ( ta se teda jeste zmerit necha)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.4.14 21:38

Kluk si teploměrem teplotu změřit nenechá, navíc zatím jsem nenarazila na digitál, kterýmu bych věřila (máme 3 a každý měří jinak :zed: ). Srážím panadolem podle toho, jak kluk vypadá. Takže výjimečně.
Nejhorší teplotu měl po poslední dávce Hexy. To nereagoval na léky a zabrala až vlažná koupel a octové ponožky.
A diazepma a podobné ani doma nemáme, doktorka je v tomhle celkem rozumná a zbyečně nám to nedoporručuje. Teda až na období, kdy měla potřebu mu na všechno nasazovat Fenistil.

• Citovat
  • Upravit
5517
9.4.14 21:49

Můžu se přivtírnout s dotazem…
Při zánětu ledvin a teplotách kolem 39, než zaberou atb, srážely byste?

Jinak při virozách se řídím také svým pocitem a stavem dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.14 21:52

@Lind002 Ne. Ale zalezi na stavu ditete, pokud by melo bolesti, srazim a zaroven ulevim od bolesti :nevim: A dam v tom pripade spis Nurofen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.4.14 21:54
@Lind002 píše:
Při zánětu ledvin a teplotách kolem 39, než zaberou atb, srážely byste?Jinak při virozách se řídím také svým pocitem a stavem dítěte…

No… já neřeším, zda je to viróza nebo cokoli jiného. Řídím se jedině pocitem z dítěte a výškou horečky. Při nasazených ATB nesrážím - čekám, než zaberou. I tehdy má horečka svou léčivou funkci, nijak ji přece neztrácí. Takže… nevím, jestli bych srážela, nedovedu to takto říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
9.4.14 22:02

Rid se jim i ted…sama vidis, jak na tom ditko je, jestli ma bolesti nebo jestli horecka „jen pomaha“ a jinak je dite ok.

@Lind002 píše:
Při zánětu ledvin a teplotách kolem 39, než zaberou atb, srážely byste?Jinak při virozách se řídím také svým pocitem a stavem dítěte…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková