Mléčná, nebo nemléčná kaše?

742
17.12.12 10:56

Mléčná nebo nemléčná kaše

Vím, že tu jsou nějaké diskuze na tohle téma, ale nenašla jsem v nich odpověď… Zajímalo by mě, jestli je nějaký rozdíl v tom, jestli udělám nemléčnou do UM nebo jen mléčnou do vody ve smyslu příjmu UM za den… Jasně, že v mléčné je taky UM, ale nevíte náhodou, jestli je to na množství zhruba stejné… Mé dítě odmítá UM, tak abych nějak propašovala UM do jídel, hledám více možností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
17.12.12 11:03

Je to vicemene stejne, jediny rozdil je, ze ne kazde dite snese druh UM v mlecne kasi, od toho jsou ty nemlecne, ktere se michaji do UM na ktere je ditko zvykle ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 11:04

Ten poměr bude +/- stejný, myslím, že toto je úplně jedno, jestli uděláš nemléčnou kaši do UM nebo mléčnou do vody. Na tom množství, co dítě sní, bude ten případný rozdíl zanedbatelný. Takže já bych to neřešila. Ta alternativa nemléčná kaše je spíš proto, když mimčo nesnese bílkovinu kravského mléka, nebo ten druh mléka, z kterého ta kaše je vyrobená, tak mamky to pak dělají třeba do odsátého mateřského. I já to tak dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101834
17.12.12 11:09

@Madel No, ono je otázka, zda to pomůže, mě malá odmítal UM i v kaší, takže jsem kupovala nemléčné a dělala je buď z MM nebo z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.12.12 11:42

@Petulinaxx Aha, tak u nás je to docela paradox - malá je na Bebě, ale kaše od Nestlé nejí vůbec, ale třeba Hami jí docela chutná… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.12.12 11:44

@j.a.n.i1
Tak nejdřív kaše nejedla vůbec žádný, ted jsem to zkusila znovu asi po 2 měsících a jí Hami a Goldim.

Potřebuju zvýšit příjem mléčných složek na den a už nějak nevim jak… Nápady došly… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 11:47

A kolik jí je? Kdyžtak nešly by třeba už zařadit i jogurty případně, nebo tvaroh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.12.12 12:27

@Helii Je jí 7,5 měsíce… jogurty zvažuju… naše doktorka řiká od 8M, holky tady často dávají i kolem sedmého… tak se pořád rozmejšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 12:47

To jí už klidně ten jogurt bez obav dej, já dávám taky od 7. a bez problémů. Navíc třeba 100 g jogurtu se počítá jako náhrada za skoro 200 ml mléka to vydá, takže tím to mléko dokompenzuješ úplně v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
17.12.12 13:17

@Helii No asi jo. Jdu nakoupit, tak už nějakej ten jogurt pro malou vezmu a odpo k svačině to asi zkusím.

Ještě otázka - kolikrát denně byste případně daly dětem kaši? Třeba i 2×? Nebo i víc? Přijde mi to už dost, ale třeba kamarádka láduje dítě kaší i 4× denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.12.12 14:15

Já dávám většinou jen jednou - k večeři. Ale malá někdy stávkuje a nechce třeba zeleninu v poledne ani ovoce, tak to pak doháním, že dostane místo toho kaši třeba i k obědu a do toho jí trochu toho ovoce přimíchám, zatím mi to zblajzla a to doslova. :lol: Ale víckrát jak 2 x denně bych asi nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101834
17.12.12 17:24
@Madel píše:
Ještě otázka - kolikrát denně byste případně daly dětem kaši? Třeba i 2×? Nebo i víc? Přijde mi to už dost, ale třeba kamarádka láduje dítě kaší i 4× denně…

Malý kaši nikdy extra nemusel, takže zpočátku to bylo třeba jednou do týdne, jak jsem začala dělat z KM, tak každý den - to mu totiž chutnalo a teď ve 2 letech ji má tak 2-3 týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.12.12 08:23

Tak jsem zkusila dneska ráno k snídani jogurt a malá snědla 3/4 kelímku, takže okolo 110g :potlesk: a tvářila se, že dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
18.12.12 10:41

@Madel
Tak super, jak to vzala hned napoprvé, tak to půjde. Aspoń u nás to tak bývá. A jaký jsi dala?/jen pro zajímavost/.Já začala ovocným smetanovým Floriánem, dr. mi řekla, že patří mezi nejkvalitnější a teď bych postupně chtěla asi přejít na hollandii, bílou, jestli mi vezme, třeba smíchanou s přesnídávkou nebo troškou medu. :nevim: U starších jsem to taky tak udělala a mají kladný vztah k jogurtům dodnes. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
18.12.12 10:47

Dala jsem jí od Olmy Bio jogurt. Chtěla jsem Holandii, ale v nejbližším obchodě jí zrovna neměli a jinam jsem už nestíhala. Chtěla bych zatim zkoušet jen bílý jogurt a něco do něj přidávat sama, tak uvidim, jestli to projde… :lol: Kdyžtak budu muset najet na nějaké ochucené. To uvidim ještě. Už jsem pár takových myšlenek měla a moje dítě mi vždycky dokázalo, že to bude jinak… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí